Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonYouSee/TDC oplever stor stigning i digital filmleje - FlatpanelsDK

YouSee/TDC oplever stor stigning i digital filmleje

04 Apr 2012 | Rasmus Larsen |

YouSee og TDC melder om en markant stigning i digital filmleje via deres filmudlejningstjenester. I årets tre første måneder er der streamet 1,7 millioner film, og det ser således ud til, at danskerne for alvor har taget streaming over nettet til sig.

Digital filmleje har fået sit gennembrud

YouSee og TDC har presset på med deres filmudlejningstjeneste. Det samme gør Viasat med deres ViaPlay og Canal Digital med deres Canal Digital GO. Vi kender ikke tallene for de to sidstnævnte, men TDC/YouSee melder nu ud om deres. I årets tre første måneder er der streamet ca. 1,7 millioner film, hvilket er fire til fem gange flere end i samme periode sidste år.

YouSee App i Samsung Tv
YouSee og TDC oplever succes med digital filmleje, meldes det


- ”Som det ser ud lige nu, kommer vi til at vise omkring ni millioner film i hele 2012. Det er tre gange så mange som i 2011, og det vil i øvrigt være fjerde år i træk, at markedet vokser med 300 pct.,” siger vicedirektør Ulf Lund, YouSee.

Den markante vækst skyldes ikke mindst indførelsen af en betalt abonnementstjeneste kaldet ’100 Film’ i september sidste år. Tjenesten er indtil videre kun tilgængelig for kunder med abonnement på YouSee Plus eller TDC TV Plus og giver fri adgang til at vælge mellem 100 filmtitler, som løbende udskiftes. Den traditionelle filmleje, hvor kunderne betaler op til 49 kr. for leje af en film i 24 timer, nyder dog stadig stor opbakning blandt forbrugerne, meldes det. Antallet af udlejninger var i 1. kvartal i år ca. fire gange højere end niveauet i første kvartal sidste år.

Den mest lejede film i 1. kvartal var den danske kassesucces ’Klassefesten’, som indtil videre er blevet lejet mere end 25.000 gange. På de to følgende pladser kommer den norske krimi ’Headhunterne’ og den danske animationsfilm ’Ronal Barbaren’.

YouSee lancerede også sidste år deres filmudlejningstjeneste til Samsungs Smart TV – dog med en blandet modtagelse. Der er dog planer om at optrappe indsatsen i 2012. Læs også mere på www.yousee.dk.
Flere nyheder

Sony udruller nu Apple TV app bredt på 2020, 2019 & visse 2018 TV

27 Nov 2020 |

Sony ZG9 understøtter nu HDMI 2.1 4K120 med PlayStation 5

27 Nov 2020 |

YouTube streamer nu i 8K til Android TV (med Android 10, AV1)

26 Nov 2020 |

Viasat varsler prisstigninger fra 2021

26 Nov 2020 |

Xbox app kan lande på Smart TV i 2021, siger Xbox-chefen

25 Nov 2020 |