Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonKunde får penge tilbage for Tv med mpeg2 - FlatpanelsDK

Kunde får penge tilbage for Tv med mpeg2

27 Mar 2012 | Rasmus Larsen |

Der er afsagt dom i en sag ved Østre Landsret omkring mpeg2/mpeg4-problematikken. Dommeren fastslår, at kunden skal have refunderet hele beløbet for et fladskærms-Tv købt i 2008, der blev solgt uden mpeg4-understøttelse. Det skriver Ritzau.

Penge tilbage for mpeg2-Tv

Der har været meget debat omkring sagerne tilbage fra mpeg2-til-mpeg4 overgangen, og Østre Landsret har nu afsagt dom i en sag mellem en Tv-forhandler og en kunde. Østre Landsret giver kunden medhold i, at forhandleren burde have informeret kunden om, at Tv-apparatet ikke var klar til mpeg4.

Penge tilbage
En kunde får hele beløbet tilbage fra Tv-forhandleren, der ikke oplyste om mpeg2/mpeg4 problematikken


I 2008 købte kunden købte et fladskærms-Tv med indbygget DVB-T tuner, der understøttede mpeg2, men ikke mpeg4. Dommeren lægger til grund, at man allerede dengang vidste, at mpeg4-overgangen var på vej – og det skulle forhandleren have oplyst.

Landretten er dermed enig med Forbrugerklagenævnet, der traf samme afgørelse i sagen. Kunden får hele beløbet refunderet selvom Tv’et har været i brug siden 2008.

Branchen frygter naturligvis, at sagen kan danne præcedens for fremtidige sager. Det argumenteres blandt andet, at Tv’et naturligvis ikke er ubrugeligt i dag, men blot kræver en Tv-boks – præcis ligesom da vi gik fra analoge til digitale Tv-signaler.

- Kilde: Ritzau

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Sonys 2024-funktioner kommer også til A95L (QD-OLED)

19 Apr 2024 |

'Auto-kalibreret' Prime Video-profil introduceres i Sony TV

19 Apr 2024 |

Første kig: Nintendo retro-spil på Apple TV 4K og TV via AirPlay

19 Apr 2024 |

Danske priser på 2024 Sony TV og lydprodukter

18 Apr 2024 |

YouTube vil blokere tredjeparts apps som SmartTube & NewPipe

18 Apr 2024 |

Eksklusivt første kig: Sonys nye 2024 miniLED LCD og OLED TV

17 Apr 2024 |