Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonYouSee: Fokus på Smart TV i 2012 - interview - FlatpanelsDK

YouSee: Fokus på Smart TV i 2012 - interview

13 Feb 2012 | Rasmus Larsen |

YouSee lancerede i 2011 apps til smartphones og tablets. De er blevet taget godt imod, og i 2012 vil YouSee fokusere mere på Smart TV. FlatpanelsDK har i et interview talt med YouSee om planerne for 2012 – og årene derefter.

YouSees planer for 2012

FlatpanelsDK har i et interview talt med YouSees udviklingsdirektør, Anders Blauenfeldt, omkring planerne for 2012, samt hvilken rolle YouSee ser sig selv i som udbyder af Tv-tjenester i fremtiden. Snakken omhandlede i særdeleshed udviklingen imod Tv-tjenester via internettet og smarte enheder.

YouSee lancerede i 2011 en app til Apples iPhone og iPad, og åbnede dermed op for direkte Tv-kanaler på de håndholdte enheder indenfor hjemmets fire vægge. Det er blevet taget godt imod, og markerede ifølge YouSee et markant skridt mod at gøre Tv-indhold mere tilgængeligt via internettet.

Få YouSees Tv-kanaler på iPad
YouSee melder om stor succes med deres Tv-kanaler på iPad


- ”Siden lanceringen på mobile enheder (app, red) i november 2011, er streams faktisk tredoblet. Vi må konstatere, at i særdeleshed iPad er ved at blive en populær skærm at se TV på,” siger Anders Blauenfeldt, YouSees udviklingsdirektør.

Brugerne og FlatpanelsDK har presset på for at funktionerne overført til Smart TV og de små streaming-bokse, og nu sker der snart noget. I 2012 vil YouSee fokusere på at føre deres internet-tjenester op på Tv-skærmene. YouSee understreger, at det ikke kun vedrører deres egen HD-boks og dennes funktioner, men også ønsket om at brede tjenesterne ud til andre populære Smart TV og app-platforme - inklusiv Android-enheder.

YouSee App i Samsung Tv
YouSee lancerede første app til Samsung Smart TV i 2011 – i 2012 skal der fokuseres endnu mere på Smart TV


Præcis hvilke platforme og Smart Tv-producenter det dækker over, vil YouSee ikke komme nærmere ind på endnu, men man kigger primært på de mest modne og udbredte af slagsen. YouSee lancerede godt nok deres første tv-app til Samsungs Smart TV i 2011, men karakteriserer alligevel app’en som et pilotprojekt for at høste erfaringer. I 2012 vil YouSee gerne forbedre brugeroplevelsen og på sigt ikke mindst billedkvaliteten vha. teknologier såsom adaptive streaming, hvor billedkvaliteten automatisk tilpasses til brugerens internethastighed.

Streaming uden for hjemmet – og fremtiden

YouSee tror på en to-delt vej mht. indhold; Tv-kanaler og on-demand. På on-demand-siden bød 2011 på YouSees ”100 film”-tiltag, og man har i alt kunne notere sig udlejning af 2,7 millioner film henover året. YouSee tror meget på markedet for on-demand og i 2012 vil YouSee også tilbyde hele sæsoner af Tv-serier i streaming-tjenesten, bekræftes det overfor FlatpanelsDK.

Hvad angår Tv-kanaler, så har lanceringen af direkte Tv-kanaler via iPhone og iPad åbnet op for andre definitioner af, hvad en forbruger er, og hvorfra en forbruger kan få adgang til sit Tv-indhold. Det er også årsagen til, at YouSee i 2012 fokuserer på at kunne udvide mulighederne yderligere ved at give adgang til deres Tv-kanaler udenfor hjemmet.

"Vi regner med, at en løsning med streaming udenfor huset kommer i år – måske allerede til EM og OL"


Når YouSee skal spå om udviklingen på den lange bane, så ser man sig selv i en rolle, hvor man i højere grad vil være app-leverandør til forskellige platforme. Tv-tjenester skal brede sig ud over mange forskellige apparater, og ikke kun YouSees egen HD-boks. Gennem 2011 har YouSee eksempelvis kørt et pilotprojekt med en åben API, der bliver stillet til rådighed, så udviklere kan integrere visse YouSee-tjenester i eksempelvis mediecentre - og i 2012 vil der blive åbnet endnu mere op for API’er. YouSee mener dog fortsat, at deres primære aktivitet med levering af Tv-kanaler til Tv-skærme skal ske gennem antennestikket en del år frem i tiden, men erkender, at det kan ændre sig med internettets fremgang.

LG, Samsung og Sonys Smart TV
YouSee vil endnu ikke afsløre, hvilke Smart TV-platforme de udvikler til – her ses hhv. LG, Samsung og Sonys 2012 Smart TV-platforme


"Det er absolut en stor trend, at bredbånd og Tv smelter sammen,"
- ”Det er absolut en stor trend, at bredbånd og Tv smelter sammen. Det åbner op for Netflix-agtige tjenester som en logisk vej til nye vækstmuligheder i fremtiden, men målet er dog samtidig, at YouSee fortsat skal levere Tv-signalet via antennekabel i mange år,” siger Anders Blauenfeldt.

Vi går et spændende 2012 i møde og følger YouSees planer om at omfavne Smart TV-udviklingen. Om det bliver via Samsungs Smart TV - som YouSee allerede er på -, andre producenters Smart TV eller eventuelle Google TV og Apple TV-platforme, vil YouSee ikke fortælle endnu, men indskyder, at man følger udviklingen tæt.

Vi siger mange tak til YouSee for deres tid.

Husk, at du kan læse meget mere om Smart TV-udviklingen i FlatpanelsDKs Smart TV-sektion.Flere nyheder

Samsung Display starter produktion af 90Hz OLED til laptops

16 Sep 2021 |

2021 TV Shootout: Sony A90J vinder 'King of 4K TV' – LG ZX er 'King of 8K TV'

15 Sep 2021 |

Apple TV+ giver smugkig på efterårets nye serier & film

14 Sep 2021 |

Sonos lancerer Beam (Gen 2) soundbar med Dolby Atmos & eARC

14 Sep 2021 |

DTS-support på vej til Sonos Arc, Playbar, Beam & andre produkter

14 Sep 2021 |