Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSeneste rygter om Apples fladskærms-Tv - FlatpanelsDK

Seneste rygter om Apples fladskærms-Tv

08 Feb 2012 | Rasmus Larsen |

Der bliver skrevet og sagt meget om det endnu ubekræftede Apple fladskærms-Tv, som Steve Jobs selv afslørede i sin biografi af Walter Isaacson. Her samler vi de seneste rygter fra de foregående uger og dage.

Rygter om Apple fladskærm

Der hældes efterhånden nyt vand på rygtemøllen omkring et kommende Apple fladskærms-Tv på daglig basis. FlatpanelsDK rapporterer ikke på særlig mange af dem, men denne uge har været særdeles aktiv, så vi samler her nogle af de seneste rygter.

Apple TV boks
Den nuværende Apple TV-boks streamer video fra Apples enheder via AirPlay. Det forventes, at AirPlay bliver en central del af et eventuelt Apple fladskærms-Tv


I starten af januar forlød det, at Apples chefdesigner Jony Ive havde en 50-tommer prototype af et Apple fladskærms-Tv stående i sit aflukkede testrum, og i mandags forlød det så, at to canadiske udbydere af internet, mobiltelefoni og Tv-tjenester (hhv. Rogers & Bell) har fungerende prototyper stående til test. Kilden beskriver, hvordan Tv’et vil have en form for virtuel assistent i stil med Siri, samt et kamera, der kan genkende håndbevægelser. Det fortæller en kilde til en stor canadisk avis.

En analytiker peger, uafhængigt af ovenstående, sjovt nok på, at Apple formentlig vil alliere sig med store Tv/internet-udbydere, og nævner specifikt de to canadiske udbydere, samt A&T og Verizon, der er USA's to største teleudbydere, og som senest også er begyndt at tilbyde Tv-tjenester.

- “We believe it is likely to be offered by AT&T and Verizon in the U.S. and Bell and Rogers in Canada,” siger finansanalytiker Peter Misek fra Jefferies.

Apple ønsker angiveligt at tilbyde levering af film og Tv-serier over internettet på deres Tv i stedet for at binde sig op på eksisterende Tv-udbydere og deres kabel-Tv, parabol og antenne-net – både via deres egen iTunes-platform, men også gennem andre videotjenester såsom Netflix osv.

Et andet rygte er blevet debatteret flittigt i USA, efter en af USAs absolut største elektronikkæder, Best Buy, har kørt en undersøgelse, hvor de forestiller sig Apples kommende fladskærms-Tv i konkrete specifikationer, for at få forbrugernes holdning til et eventuelt produkt. Der nævnes blandt andet 42”, en App Store, iCloud, iPhone/iPad som fjernbetjening samt en pris på $1499. Det er klart, at det ikke fuldstændig repræsenterer Apples kommende Tv, men flere medier spekulerer i om Best Buy har formuleret det som et ”kvalificeret” gæt – altså at de har fået nogle indikationer forud for deres forbrugerundersøgelse.

Gigabit WiFi-netværk

En mere konkret rapport fra slutningen af januar peger desuden på, at Apple vil gå forrest i udbredelsen af næste generation af Wi-Fi; den såkaldte 802.11ac Gigibit-standard, der kan levere over 1 Gbps trådløst. Apple var i 2006 frontløbere i udbredelsen af den nuværende 802.11n, der i dag understøtter op til 450 Mbps – en standard der først blev anerkendt i slutningen af 2009.

AirPlay på Apple TV klarer nu multi-player spil
AirPlay på Apple TV klarer nu multi-player spil – med 802.11ac Gigabit WiFi kan mulighederne udvides yderligere


Netop 802.11ac-standarden kan tilbyde trådløse netværk, der kan understøtte de store datamængder, som videooverførsler kræver, og teknologien nævnes specifikt som en underliggende kerneteknologi i et Apple fladskærms-Tv. Men det kræver naturligvis, at man også har andre produkter i hjemmet, der klarer den nye hurtigere WiFi-standard. Det forlyder, at Apple også vil bygge 802.11ac ind i deres AirPort-routere, iOS enheder og Macs i 2012 og fremefter.

Endeligt har Apple tilføjet Genius-anbefalinger på deres nuværende Apple TV-boks, så brugerne modtager anbefalinger af film og Tv-serier, på baggrund af det de har set i fortiden. Netop anbefalingssystemet er et af de tiltag, som har gjort den amerikanske Netflix-tjeneste så populær, at den nu har over 25 millioner abonnenter, da det simpelthen gør det muligt at navigere i de næsten endeløse kataloger af videoindhold.

Apple siger intet

Apple har stadig ikke selv nævnt et ord om et kommende fladskærms-Tv. Rygtet begyndte allerede i 2008, og fik fødder at gå på i forbindelse med Steve Jobs-biografien. Siden da er nye rygter tikket ind på ugentlig basis.

Analytikerne, der undersøger forsyningskæden og udviklingen indenfor elektronikkomponenter for at få hints Apples fladskærms-Tv, peger på, at en lancering i 2. kvartal af 2012 er usandsynlig. De fleste peger i stedet på en lancering i 4. kvartal af 2012 - eller senere.

Husk også, at du kan følge alle nyhederne og rygterne omkring det kommende Apple fladskærms-Tv her.

- Kilder: The Globe and Mail, Jefferies, USA Today, AppleInsiderFlere nyheder

Test: LG C1 OLED

10 May 2021 |

Home entertainment-marked næsten fordoblet siden 2015

10 May 2021 |

Paramount+ streamer egne film i forkert format: "Vi undersøger det"

07 May 2021 |

Deloitte-rapport: Forbrugerne vandt streaming-krigen

07 May 2021 |

Sony 2021 OLED TV nu i handlen

06 May 2021 |

Infuse 7 frigivet til Apple TV, macOS & iOS med nyt design

06 May 2021 |