Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonYouSee: Intet regionalt Tv i HD - men det kommer - FlatpanelsDK

YouSee: Intet regionalt Tv i HD - men det kommer

25 Jan 2012 | Rasmus Larsen |

Landets største Tv-udbyder, YouSee, leverer endnu ikke TV2s regionalkanaler i HD-opløsning, på trods af at de er pålagt at gøre det af staten. Det har affødt kritik, men YouSee lover, at de arbejder på den tekniske løsning og forhåbentlig er klar i februar. 

TV2 Regionerne i HD mangler

Samtidig med TV2s overgang til betalingskanal og udvidelsen af DR1 til HD-opløsning d. 11. januar 2012, skulle TV2 Regionerne opgraderes til HD-opløsning. Det er politisk bestemt, men landets største Tv-udbyder, YouSee, kæmper stadig med at få dem frem på danskernes skærme i HD-opløsningen. De sendes fortsat i den lavere SD-opløsning.


TV2 Regionerne sendes stadig ikke ud i HD-opløsning hos YouSee – en løsning er på vej

Det har affødt kritik fra kunder og kulturstyrelsen. Kaspar Lindhardt fra Kulturstyrelsen udtaler til FPN.dk: - "Som jeg har forstået sagen, lever YouSee ikke op til reglerne i den nye bekendtgørelse. Så det kan måske ende med et påbud til YouSee om at leve op til forpligtelserne om at sende de regionale kanaler i HD og ikke blot i almindelig SD-standard. At YouSee normalt kun lægger kanaler om én gang om året, er for mig at se ikke en gyldig forklaring. Men YouSee skal selvfølgelig have lov til at forklare sig over for os. Der kan eksempelvis være nogle tekniske begrænsninger, som man skal give tv-udbyderen en rimelig frist til at få løst. Men i forbindelse med bekendtgørelsens høringsfase modtog vi ikke nogen indvendinger fra YouSee på det punkt"

Kommer i februar

Men YouSee lover, at en løsning er på vej. Det forventes, at de otte nye kanaler fra TV 2 Regionerne kommer i HD-kvalitet i løbet af februar. Det præcise tidspunkt afhænger af en række tekniske ændringer, men YouSee har flyttet omlægningen frem i tid, da man tidligere forventede, at det først skulle ske i slutningen af 2012. - ”De nye 24-timers kanaler gik i luften den 11. januar, men af tekniske grunde var YouSee ikke i stand til at distribuere kanalerne i HD-kvalitet fra begyndelsen. I slutningen af november sidste år havde YouSee gennemført en større omlægning af sine tv-kanaler, og i den forbindelse blev det planlagt at distribuere TV 2 Regionernes kommende kanaler som almindelige digitale kanaler” lyder det fra YouSee. TV2 Regionerne har hidtil været sendt or produceret i normal SD-opløsning, men i forbindelse med den digitale overgang 11. januar, er man begyndt at producere udsendelser i HD-opløsning. Ældre udsendelser skal opskaleres. - Kilde: YouSee & FPN.dk

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

25 Apr 2024 |

1 million har oprettet login på DRTV

25 Apr 2024 |

Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

25 Apr 2024 |

Nye EU-regler tvinger producenten til at reparere efter garantien

24 Apr 2024 |

Sonys gratis-kanaler med reklamer klar på LG TV i Danmark

24 Apr 2024 |

Max-rabatkunder beholder 4K lidt længere

24 Apr 2024 |