Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonPanasonics 2012 Smart Viera med interaktive apps - FlatpanelsDK

Panasonics 2012 Smart Viera med interaktive apps

24 Jan 2012 | Rasmus Larsen |

Med Panasonics nye Smart Viera Tv, vil man fokusere mere på integrationen med husets andre enheder og lade brugeren føre medieindhold fra smartphones/tablets op på skærmen. Til 2012-fladskærmene introduceres også en ny fjernbetjening og en ny remote-app.

Panasonic Smart TV

Panasonic har allerede meldt købe-apps på vej til deres Smart TV, der fremover får navnet Smart Viera. På CES viste Panasonic også, hvor de vil arbejde på at knytte enhederne i hjemmet tættere sammen.

Panasonic DT50
Panasonic DT50 hører til blandt de nye modeller med Smart Viera

Det skal ske via apps til Apples iOS og Android smartphones og tablets. Idet Panasonic ikke selv har fokuseret benhårdt på smartphones og tablets samt det integrerede økosystem, vil de i stedet lade deres Tv indgå som en integreret del af Google og Apples systemer. Det bliver eksempelvis muligt at ”skubbe” video, musik og billeder fra de håndholdte enheder over på Tv-skærmen.

Panasonics nye Smart TV muligheder
Panasonics nye Smart TV har spil og kan styres med smartphones

Samtidig udvides Panasonics fjernbetjenings-app til smartphones og tablets, så den ikke længere kun fungerer som fjernbetjening, men også som controller til de spil, som kan købes gennem Smart Viera app-butikken.

Panasonics nye Smart TV muligheder
Panasonics nye Smart TV kan tale interaktivt sammen med tablets

Panasonic demonstrerede en interaktiv app, som der arbejdes på at få ud til forbrugerne. Via et partnerskab med MySpace, demonstrerede Panasonic hvordan brugeren kan vælge eksempelvis en musikvideo eller en dokumentar direkte på tablet-skærmen, og trykke afspil, når man er klar til at føre det over på den store Tv-skærm. Herefter synkroniserer Tv’et og tablet-skærmen løbende, så der kan vises yderligere information, omkring eksempelvis skuespillerne, på tablet-skærmen. På den måde kan man bringe interaktivt indhold i spil og udnytte synergien mellem to enheder, der ofte benyttes samtidig ude i stuerne.

Panasonics nye Smart TV muligheder
Panasonics nye Smart TV muligheder

En række nye apps er på vej; både til de største og de mindste. En særlig interessant app er Flixster (baseret på UltraViolet), hvor brugere kan få adgang til de film, som de ejer på DVD i en digital udgave, samt dele dem med op til 6 venner eller familiemedlemmer. Desværre er Flixster dog ikke tilgængeligt i Danmark til at starte med. Herover ses Panasonics partnerskab med Disney, hvor der kan læses elektroniske bøger mm.

Panasonics nye Smart TV muligheder
Panasonics nye sekundære fjernbetjening ses til højre

Til topmodellerne i 2012 medfølger den lille fjernbetjening, som ses til højre i billedet oven for. I midten sidder et berøringsfelt, der kan benyttes til at navigere på Tv-skærmen. Panasonic håber på, at det – foruden mulighederne for at styre med smartphones og tablets – kan lette hverdagen lidt for de forbrugere, der gerne vil benytte Smart TV-delen. Panasonics 2012 Smart TV-platform skal kaldes Smart Viera. Smart Viera vil være indbygget i de fleste af de nye 2012-modeller. Et fuldt overblik over det danske program følger i februar 2012 her på FlatpanelsDK. Læs også om Panasonics nye 2012 plasma-TV og 2012 LED/LCD-TV.Flere nyheder

B&O slår et slag for miljøvenlige forbruger-værdier: "Game-changer"

17 Sep 2021 |

Disney+ er nu tilgængelig på Panasonic TV fra 2017 og frem

17 Sep 2021 |

Analytikere: Disneys armlægning med biograferne er kun på pause

16 Sep 2021 |

Samsung Display starter produktion af 90Hz OLED til laptops

16 Sep 2021 |

2021 TV Shootout: Sony A90J vinder 'King of 4K TV' – LG ZX er 'King of 8K TV'

15 Sep 2021 |