Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonLGs Google TV præsenteret - første indtryk - FlatpanelsDK

LGs Google TV præsenteret - første indtryk

23 Jan 2012 | Rasmus Larsen |

LG præsenterede deres partnerskab med Google og Google TV-platformen på CES 2012. Tv’et lander i USA senere på året og markerer med stor sandsynlighed en langsigtet samarbejdsaftale mellem de to elektronikgiganter. I denne artikel tager vi et kig på LGs Google TV-implementering.

Opdateret: En videopræsentation af Google er tilføjet længere nede.

LG Google TV

LG præsenterede deres første Google TV på CES 2012, og det er i sig selv interessant, da det faktisk er et af de få Tv, hvor Google TV er direkte indbygget. Sonys første Google TV var baseret på den gamle platform, og Sonys Google TV-produkter for 2012 er eksterne tilslutningsbokse. Men hvad er der så i kikkerten, når LG går sammen med Google?

LGs Google TV implementering
LGs Google TV implementering


LGs Google TV-implementering kan bedst beskrives som et "Google TV med et strejf af LG". Det skal forståes på den måde, at Google TV-platformen ligger inde bagved, men LG har lagt deres eget Smart TV-tema ovenpå og beholder visse af deres teknologier. Det svarer til den taktik Android-smartphones benytter, hvor hver producent også personliggør deres Android-mobiler med egen temasoftware ovenpå. Derfor ligner LGs Google TV også LGs andre 2012 Smart TV med deres egen Netcast-platform ved første øjekast.

LGs Google TV
Android Market på LGs Google TV


Men nedenunder gemmer der sig en ny verden baseret på Android-platformen. Det mest spændende element heraf, er naturligvis Android TV Market med Tv-apps (og visse andre apps, der genbruges fra tablets). Android TV Market strækker sig over flere enheder (fra LG, Sony, Vizio og senere Samsung), så der forventes stor opbakning fra de mange udviklere til Android-smartphones. Det leder forhåbentlig til en masse nyttige apps allerede i 2012.

Vi har tidligere taget et kig på Google TV-platformen efter den har modtaget den seneste store opdatering. Google forventer at kunne lokke masser af udbydere med på vognen, så der kommer video-tjenester, spil, billedtjenester, musiktjenester og meget andet.

LGs Google TV implementering
LGs Google TV implementering


Ud over at integrere Google TV, har LG udviklet en "Magic Remote Qwerty" specifikt til Google TV-produktet. Fjernbetjeningen har et komplet QWERTY-tastatur på bagsiden. Fjernbetjeningen genkender også bevægelseskommandoer og tager imod stemmekommandoer. Det har endda et scroll-hjul midt i, hvilket skal gøre navigering på hjemmesider hurtigere (hvis man da vil søge på hjemmesider på sit Tv). Multi-tasking er i øvrigt indbygget, så man kan tilgå apps, samtidig med, at man benytter de almindelige Tv-funktioner.

LGs Google TV implementering
LGs Google TV i aktion


LGs Google TV vil også komme med Cinema 3D; LGs passive 3D-teknologi, der udnytter billige polariserede 3D-briller. Tv’et blev kaldt ”G6” (55LMG620 & 47LMG620) på CES, og LG oplyste derudover, at det har LED, 100 Hz, Dual Play og den nye LG-fod. LG afviste at gå i dybere detaljer. En G8 (55LMG860 & 47LMG860) model blev også nævnt.

Vi skal understrege, at Google TV ikke vil være tilgængeligt i alle LGs 2012 Smart TV. Der er her tale om en bestemt Tv-model, som er planlagt til lancering senere i 2012. Først i USA og derefter andre markedet (Danmark er endnu ikke bekræftet). Alle LGs andre 2012 Smart TV vil bygge på den opdaterede Netcast Smart TV-platform.

Rygterne vil desuden vide, at LG skal samarbejde med Google om at lave en Nexus Google TV-fjernbetjening.Flere nyheder

PS5's første store opdatering åbner for USB-lagring mm.

13 Apr 2021 |

Allente går i luften i dag med tv- og streaming-pakker

13 Apr 2021 |

Google udfaser sin filmbutik på Smart TV

13 Apr 2021 |

Bloomberg: Apple arbejder på kombineret Apple TV-boks & HomePod-højttaler

12 Apr 2021 |

Opdateret: Danske priser på LG 2021 OLED TV - G1, C1, B1 og A1

12 Apr 2021 |

Paramount udskyder sine storfilm yderligere

12 Apr 2021 |