Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSony arbejder stadig på OLED-teknologi - FlatpanelsDK

Sony arbejder stadig på OLED-teknologi

17 Jan 2012 | Rasmus Larsen |

I sidste uge blev det rapporteret af en The Daily Yomiuri, at Sony stopper produktionen af OLED-TV til forbrugermarkedet. Men på CES 2012 understregede Sony, at de stadig arbejder på OLED-TV sideløbende med andre projekter såsom deres Crystal LED-TV. Forvirret?

Sony arbejder stadig på OLED

Sony lancerede det første OLED-TV i 2007 og har også udstillet større OLED-TV prototyper sidenhen. Fjernsynet var godt nok kun 11-tommer stort og uhyggeligt dyrt, men det var et reelt produkt. I 2010 annoncerede Sony, at produktionen af 11” OLED-TV’et stoppede og i sidste uge forlød det, at Sony dropper OLED-TV til forbrugermarkedet. De to første dele er helt rigtige, men den sidste del er med meget stor sandsynlighed ukorrekt. Her er hvorfor.

Sonys Crystal LED prototype
Sony Crystal LED prototype markerer ikke slutningen på Sonys OLED eventyr

På CES 2012 i Las Vegas fortalte flere Sony repræsentanter, at deres imponerende Crystal LED-TV prototype bliver udviklet sideløbende med andre teknologier, blandt andet OLED. Sådan forlød det ikke kun til FlatpanelsDK, men til alle gæsterne. Man kan naturligvis ikke forvente, at en Sony-repræsentant på messegulvet har fuldstændig indblik i Sonys interne forsknings- og udviklingsplaner, men den indøvede tale kom uopfordret og syntes dikteret fra en Sony-leder højere oppe. Det i sig selv beviser som sådan ikke vores pointe, og vi ville ikke tage det som et gyldigt argument, hvis det ikke var for et langt mere overbevisende argument – som netop er årsagen til misforståelsen, formoder vi. Sony har for nylig stiftet et joint venture-selskab kaldet Japan Display sammen med Toshiba, Hitachi og den japanske regering, samtidig med, at de droppede deres S-LCD-partnerskab med Samsung.

Sony OLED
Sony og Japan Display vil forske og producere OLED-paneler i fremtiden

Japan Display vil blive "verdens største producent af små-til-mellemstore LCD-paneler" (små-til-mellemstore betyder smartphones op til tablets/laptops). Sådan lyder den officielle udtalelse hvert fald, men som vi for nylig rapporterede, så har Japan Display købt Panasonics netop-lukkede LCD-TV-fabrik. Og vigtigst af alt; Japan Display vil have en massiv forsknings og udviklingsafdeling, hvor der blandt andet forskes i OLED. Sony har endda selv udtalt, at de muligvis vil licensere – eller måske endda give – deres OLED-patenter til Japan Display-alliancen. Der har du det. Sony har formentlig stoppet produktionen af OLED-TV-planer til forbrugermarkedet i deres moderselskab, men forskningen, udviklingen og produktionen fortsætter i Japan Display. Og Sony er trods alt en del af Japan Display, hvilket også gør Sony aktive i OLED-markedet, ikke sandt? Det er en ordleg, men det væsentlige er, at Sony stadig er engageret i OLED-teknologien.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

SkyShowtime er i dag blevet både billigere og dyrere

23 Apr 2024 |

Meta åbner Horizon OS for andre headset-producenter

23 Apr 2024 |

Viaplay: Reklamepakke og ny indsats mod kontodeling til sommer

23 Apr 2024 |

Apple tæt på globale rettigheder til FIFAs nye fodbold-VM for klubber

23 Apr 2024 |

Sportsanalytiker: Usikkert om Europa League gør en forskel for Disney+

22 Apr 2024 |

Ny type OLED går i masseproduktion i december 2024

22 Apr 2024 |