Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSamsungs 2012 Smart TV får bevægelse/stemmestyring - FlatpanelsDK

Samsungs 2012 Smart TV får bevægelse/stemmestyring

16 Jan 2012 | Rasmus Larsen |

Samsung introducerer næste generation af deres Smart TV og der bydes ind med spændende tilføjelser. Først og fremmest åbner Samsung op for stemme- & bevægelsesstyring samt ansigtsgenkendelse. Samsung introducerer også evolution kit til udvalgte topmodeller samt adgang til 5GB i ”skyen” med AllShare Play.

Samsung Smart TV anno 2012

Samsung tog førertrøjen på Smart TV sidste år og de vil holde fast i forspringet ved at tilføje ny funktionalitet, flere apps, mulighed for at opgradere fra år til år og meget mere. I denne artikel skaber vi et overblik over tilføjelserne og senere vil vi dele vores indtryk. Nyt look Samsung holder sig til samme struktur, men byder på et lidt friskere look i 2012. Samtidig tilføjes nye kategorier øverst såsom Family Story, Fitness og Kids. Mere om dem senere. Gennem Samsung Apps kan der hentes nye apps til startskærmen.

Samsung Smart TV
Samsungs 2012 Smart TV

Smart Interaction: Samsung er klar med stemmestyring, bevægelsesstyring og ansigtsgenkendelse på deres 2012 topmodeller indenfor Smart TV. Vha. en mikrofon og et kamera øverst på Tv’ets ramme, samt en mikrofon i fjernbetjeningen, kan Samsungs Tv nu genkende forskellige kommandoer. Tænd f.eks. Tv’et fra stand-by med en ”Hi Samsung”-stemmekommando og log direkte ind på din Skype-profil vha. ansigtsgenkendelse. Start Apps vha. stemmekommandoer og skift kanal direkte fra køkkenet uden fjernbetjeningen. Og ja, Samsungs Smart TV taler også dansk.

Samsung E8000 plasma-TV
Samsungs E8005 plasma TV får også Smart Interaction, men kamera/mikrofon er mere diskret

AllShare Play: Købere af Samsungs nye Smart-produkter får nu adgang til 5GB data i ”skyen”, hvortil der kan uploades billeder og andet indhold. Dette indhold kan gøres tilgængeligt på tværs af Samsungs enheder såsom smartphones, tablets og PC’er. Man kan endda vælge at dele indhold med f.eks. familie og venner, så de kan se dine seneste feriebilleder direkte på deres Samsung Smart TV. AllShare Play dækker desuden over muligheden for at ”skubbe” video, musik og billeder fra Samsungs smartphones/tablets over på Tv-skærmen ved et enkelt tryk på enheden.

AllShare Play
Med AllShare Play kan man afspille video fra telefonen ovre på Tv-skærmen, billede lånt af Engadget.com

Nye apps: Samsung satser stadig på eksterne udviklere, som skal bidrage med tv-apps til Smart TV-universet, men Samsung udvikler også selv. Af nyheder findes eksempelvis Fitness, der hjælper dig i form med fitness-programmer, statistik og meget mere. Fitness-appen er også koblet op til kameraet i Tv’et. Det nye Kids-univers byder på underholdning til de mindste.

Samsung Smart TV
En ny Fitness-app kommer på Samsungs nye 2012 Smart TV

Dual-core og multi-tasking: Smart TV i 2011 var lidt for sløve i optrækket. Det anerkender Samsung og introducerer nu dual-core processor i de største modeller. Det skal give hurtigere opstart, mere flydende betjening samt mulighed for nye apps og spil. Samtidig introduceres multi-tasking, så flere apps kan køre samtidig. Evolution Kit: Evolution Kit er en ganske interessant tilføjelse til Samsungs topmodeller indenfor Smart TV. Vha. et lille indstiksmodul på bagsiden af Tv’et, kan brugeren opdatere Smart TV fra år til år ved at købe et nyt Evolution Kit-modul i forbindelse med lancering af Smart TV i 2013, 2014 osv. Samsung lover endnu ikke, at samtlige funktioner fra de kommende modeller bliver tilgængelige, og afslører ikke hvordan det fungerer helt konkret, men i et vist omfang bliver det muligt at opgradere. Vi undersøger nærmere, hvad det helt konkret betyder. Afslutningsvis praler nu af 1400 apps på global plan - men naturligvis en del færre på Dansk grund. Det tal forventes at stige betydeligt gennem 2012. Læs mere om Samsungs 2012 OLED, LED og plasma-modeller her.Flere nyheder

Bloomberg: Apple arbejder på kombineret Apple TV-boks & HomePod-højttaler

12 Apr 2021 |

Danske priser på LG C1 og B1 OLED TV

12 Apr 2021 |

Paramount udskyder sine storfilm yderligere

12 Apr 2021 |

Logitech stopper salget af Harmony universal-fjernbetjeninger

11 Apr 2021 |

Chromecast med Google TV

09 Apr 2021 |

Rygte: Samsung vil købe OLED TV-paneler fra LG

09 Apr 2021 |