Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonFilm-streaming via spil-konsol stiger markant - FlatpanelsDK

Film-streaming via spil-konsol stiger markant

19 Dec 2011 | Rasmus Larsen |

Nielsen har frigivet en ny analyse, der undersøger, hvordan brugerne benytter deres PlayStation 3, Xbox 360 og Nintendo Wii spilkonsoller i hjemmet. Analysen viser, at spilkonsoller er ved at etablere sig som streaming-bokse til film og Tv-serier over internettet.

Spilkonsoller bruges til streaming

Smart TV er begyndt at kigge frem, men også spilkonsollen er ved at etablere sig som en populær løsning til at streame video over nettet. I en undersøgelse fra Nielsen angives det, at 14 % og 15 % streamer internet-video på hhv. Xbox 360 og Playstation 3, mens hele 33 % benytter deres Nintendo Wii til at streame video over internettet.

Internet-streaming via spilkonsollen stiger markant
Internet-streaming via spilkonsollen stiger markant, kilde: Nielsen


Der ses også en stigning i forhold til 2010 for alle tre konsoller. Undersøgelsen er lavet i USA, hvor videostreaming er begyndt at blive særdeles populært i takt med at tjenester såsom Netflix, Hulu og Vudu har vundet frem og endda sender eksklusivt indhold. De store sportsligaer indenfor ishockey, baseball og basket er tilmed begyndt at eksperimentere med streaming-tjenester udenom de traditionelle Tv-kanaler. I Danmark mangler vi stadig attraktive tjenester, men udviklingen i USA spår om internet-streaming potentialet.

Forklaringen på den stigende popularitet kan naturligvis tilskrives, at mange brugere allerede har en spilkonsol i hjemmet, og derfor kan få en række ”Smart TV”-funktioner op på skærmen uden at have et Smart TV. Men spilkonsoller har også en force i den store regnekræft, der gør navigeringen flydende og sikrer god billedkvalitet, kontra Smart TV, der stadig kæmper med billedkvalitet på videostreaming over internettet pga. for sløve processorer.

Undersøgelsen viser også, at PlayStation 3 er meget populær som en DVD / Blu-ray-maskine, og at flest brugere spiller online via Xbox 360.

- Kilde: NielsenFlere nyheder

Test: Apple TV 4K 2021

18 Jun 2021 |

Disney forbigår igen biograferne med ny Pixar-film i dag

18 Jun 2021 |

Power vil åbne yderligere 18-22 butikker de næste 4 år

18 Jun 2021 |

Nvidia Shield får Googles nye Android TV brugerflade

18 Jun 2021 |

Ingen 120Hz Dolby Vision gaming på Xbox? LG, Sony & Panasonic svarer

17 Jun 2021 |