Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonTaktile tablet-skærme indenfor 1 år - FlatpanelsDK

Taktile tablet-skærme indenfor 1 år

02 Dec 2011 | Rasmus Larsen |

Taktil skærmteknologi er en af de mest lovende skærmteknologier på kort sigt. Taktile skærme kan imitere forskellige overflader på skærmen, og gøre at skærmen føles som eksempelvis sandpapir i den ene side. Et firma kaldet Senseg forventer, at taktile tablet-skærme er klar til masseproduktion "inden for det næste år".

Taktile skærme er på vej

Hvis du aldrig har hørt om en taktil skærm, vil du højst sandsynligt blive mere begejstret efter du har set denne video. I videoen får CNET en demonstration af en taktil-baseret skærm i en tablet, fra et firma kaldet Senseg.

En taktil skærm kan imitere forskellige overflader på en skærm
En taktil skærm kan imitere forskellige overflader på en skærm


I videoen demonstrerer Senseg, hvordan en skærm kan efterligne forskellige overflader via det taktile system, f.eks. grus, sandpapir eller noget helt tredje. Teknologien fungerer vha. et elektrostatisk felt, der kan imitere forskellige grader af friktion. Der er således ingen bevægelige dele inde i skærmen, ligesom det har været tilfældet med tidligere prototyper af taktile skærme.

Senseg forestiller sig, at der kan åbnes op for helt nye muligheder på eksempelvis tablets, hvor spiludviklere, eller andre udviklere, kan benytte mulighederne. Det er i sandhed meget lovende, men bedøm selv i den 3-minutter lange video nedenfor.


Sensegs chef siger, at taktile tablet-skærme fortsat er prototypestadiet, men at man er i forhandlinger med flere tablet-producenter. Han mener, at vi vil se de første produkter med taktile skærme på markedet indenfor det næste år. Vi glæder os, hvad med dig?

- Kilde: CNET via EngadgetFlere nyheder

Sonys nye LCD TV for 2021 er landet

22 Jun 2021 |

Interview: Netflix deler nyeste planer for Norden

22 Jun 2021 |

4K-databasen: Indiana Jones, Spartacus, Shrek, Godzilla, Snatch m.fl.

21 Jun 2021 |

Hisense træder ind i Danmark med nye 43-75" TV – senere OLED

21 Jun 2021 |

Test: Apple TV 4K 2021

18 Jun 2021 |

Disney forbigår igen biograferne med ny Pixar-film i dag

18 Jun 2021 |