Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonJobs taler om Apple fladskærms-Tv i ny bog - FlatpanelsDK

Jobs taler om Apple fladskærms-Tv i ny bog

25 Oct 2011 | Rasmus Larsen |

I bogen om afdøde Steve Jobs, taler Steve Jobs om et muligt fladskærms-Tv med forfatteren. Efterfølgende har medier gravet i sagen og melder, at prototyper bygges netop nu, forud for en mulig lancering i slutningen af 2012. Læs også hvad Tv'et skal indeholde, ifølge rygterne.

Steve Jobs arbejde på fladskærms-Tv

Rygtet er ikke nyt, og vi har tidligere skrevet om rygterne omkring et fladskærms-Tv fra Apple. Nu kommer der nyt kul på rygtetoget, idet Steve Jobs giver referencer til et ”Apple TV” i den den netop-frigivne bog af Walter Isaacson, tidligere redaktør på TIME og direktør for CNN.

Apples nye Apple TV
Apple kan være på vej med fladskærms-Tv indenfor et par år. Dette er brugerfladen fra Apples nuværende TV-boks, der giver adgang til filmudlejning


Walter Isaacson skriver;
- “He (Jobs, red) very much wanted to do for television sets what he had done for computers, music players, and phones: make them simple and elegant,” (Steve Jobs ville meget gerne gøre for Tv, hvad han havde gjort for computere, musikafspillere og telefoner; lave dem simple og elegante)

Steve Jobs citeres for:
- “I’d like to create an integrated television set that is completely easy to use. It would be seamlessly synced with all of your devices and with iCloud. No longer would users have to fiddle with complex remotes for DVD players and cable channels. It will have the simplest user interface you could imagine. I finally cracked it.” (Jeg ville gerne skabe et integreret Tv, der er meget let at betjene. Det ville være problemfrit synkroniseret med alle dine enheder og med iCloud. Brugeren ville ikke længere skulle fedte rundt med komplekse fjernbetjeninger til DVD-afspillere og kabel Tv-kanaler. Det vil have den simpleste brugerflade, som man kunne forestille sig. Jeg knækkede endelig koden)

Bemærk også, at Steve Jobs springer fra datids-sætninger til nutids-sætninger i løbet af anden passage, hvilket kan indikere, at han har arbejdet sig frem til noget konkret.

Prototyper er næsten klar

Siden bogen og Jobs udtalelser er kommet frem i lyset, har rygterne taget fart. Analyseinstituttet Piper Jaffray melder nu, at deres tjek i Asien indikerer, at Apple allerede er i gang med at bygge prototyper af et fladskærms-Tv, med en mulig lancering i slutningen af 2012 eller starten af 2013.

Piper Jaffray, og i særdeleshed analytikeren Gene Munster, har gentagne gange, siden februar 2009, fremhævet, at Apple undersøger mulighederne for at fladskærms-Tv. Gene Munster peger på, at Apple vil fokusere på ”Smart TV” – eller connected TV, og en prisstruktur kunne se således ud:

Sådan kan en prisstruktur for et Apple TV se ud ifølge Gene Munster fra analysefirmaet Piper Jaffray
Sådan kan en prisstruktur for et Apple TV se ud ifølge Gene Munster fra analysefirmaet Piper Jaffray


- “More recently, in Sept-11 we met with a contact close to an Asian component supplier who indicated that prototypes of an Apple television are in the works.” siger Gene Munster.

Bloomberg rapporter samtidig, at det angiveligt er skaberen af iTunes, som står for fladskærms-projektet hos Apple.

Sådan skal det fungere

Analytikere, medier og brugere har givet mange bud på, hvordan et Apple TV skal fungere. Der er dog bred enighed om, at Apples lancering af iCloud er en vigtig del puslespillet.

Apple TV kan styres med iPhone/iPad/iPod
Den nuværende Apple TV kan styres med iPhone/iPad/iPod


Herunder findes de mest sandsynlige scenarier:
 • iCloud: Med iCloud har brugeren adgang til alt sit indhold på alle sine Apple-enheder via internettet. Sammen med et Apple TV kan iCloud således fungere som en central for brugerens film, musik og billeder, samt alt indhold, der er købt gennem iTunes.
 • Siri-stemmestyring: Mange mener, at Apples nye Siri-stemmestyrede ”assistent” er en skridt på vejen mod en simpel brugerflade på et Tv. Apple vil eliminere behovet for flere fjernbetjeninger og i stedet lade brugeren styre Tv’et vha. almindeligt talesprog såsom: ”Vis mig en liste over film med George Clooney”, ”Find film der minder om Harry Potter”, og ”Send en påmindelse til min iPhone, når næste afsnit af Simpsons starter”. Se hvordan Siri fungerer i videoen herunder.


 • Smart TV – ikke kabel-Tv: Det angives desuden, at Jobs søgte en løsning for at komme udenom Tv-selskabernes Tv-kanaler, og i stedet leverer on-demand indhold, så brugeren kan se film og Tv-serier, præcis når det passer. Indikationer peger endda på, at Apple helt vil udelade Tv-tunere og i stedet levere alt indhold over internettet.
 • AirPlay: AirPlay og AirPlay Mirroring forventes at blive en helt central funktion. Med AirPlay kan seeren med et tryk på en knap afspille al sin musik, video og billeder fra andre enheder direkte på fladskærms-Tv'et. Læs mere om AirPlay her
 • Apps: Det forventes, at Apple vil åbne for deres App Store på et fladskærms-TV, og derved give spiludviklere og video-on-demand selskaber mulighed for at udvikle og udgive deres Apps via platformen.
 • GameCenter: I forlængelse af en App Store mener analytikere, at Apple vil gøre deres GameCenter til en central del af et fladskærms-Tv og på den måde forvandle Tv’et til en spilkonsol, der kan styres via bevægelsessensorerne i iPhone/iPod/iPad. Apple TV boksen tillader allerede dette med den seneste opdatering.
 • FaceTime: FaceTime minder om Skype og giver brugerne mulighed for at foretage videoopkald. Flere peger på, at FaceTime kan blive en integreret funktion i fladskærms-Tv, så man ikke blot kan ringe op til andre med et fladskærms-Tv fra Apple, men også folk med Mac samt iPhone/iPod/iPad.
 • OLED-TV: Et af de mere spektakulære rygter går på, at Apple undersøger muligheden for at introducere et 55” OLED-TV. Det kan du læse mere om her.

  Det skal understreges, at ovenfornævnte muligheder stadig er ren spekulation fra analytikere og medier. Mange af funktionerne er set før, men Apple søger angiveligt at skabe et Smart TV opbygget omkring deres i forvejen stærke øko-system.

  Her ses Apple TV tilsluttet i Danmark
  Sådan ser brugerfladen ud på den nuværende Apple TV-boks


  Apple har allerede en fod indenfor i Tv-verdenen med deres Apple TV boks, som FlatpanelsDK har anmeldt her. Citaterne fra Jobs kan læses i Walter Isaacsons Steve Jobs biografi, som kan købes eksempelvis hos Amazon i England (fri fragt over 25£).

  - Kilder: Appleinsider.com, Bloomberg, Walter Isaacsons biografi om Steve Jobs • Flere nyheder

  Medie: LG Display øger produktionen af OLED TV-paneler

  14 May 2021 |

  LG 2021 OLED TV er landet i butikkerne

  12 May 2021 |

  Hollywood satte langt færre film i produktion sidste år

  12 May 2021 |

  Status på Ultra HD Blu-ray

  11 May 2021 |

  LG har skabt ultra-kompakt Eclair soundbar

  11 May 2021 |

  Test: LG C1 OLED

  10 May 2021 |