Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonLejefilm i HD-opløsning dukker op på Apple TV - FlatpanelsDK

Lejefilm i HD-opløsning dukker op på Apple TV

29 Sep 2011 | Rasmus Larsen |

I går kunne vi skrive, at Apple så småt havde åbnet op for udlejning af film i deres danske iTunes Store. Nu er muligheden også aktiveret på deres Apple TV boks, hvor der kan lejes en række film i HD-opløsning. Pris mellem 39-49 kroner.

Lej film via Apple TV

Apple TV er en lille boks, der giver adgang til filmudlejning, AirPlay (streaming af video, musik og billeder fra andre Apple-enheder) og tjenester såsom YouTube. Apple TV er stadig ikke officielt til salg i Danmark, men en lancering synes nært forekommende, da boksen nu kan leje film gennem den danske iTunes Store – det har ikke hidtil været muligt.

Apples nye Apple TV
Apple TV


Opdateringen kommer i kølvandet på Apples udrulning af film i den danske iTunes Store i går, og Apple konkurrerer nu med Tv-udbydernes filmtjenester såsom YouSee OnDemand og Viaplay. Tidligere kunne danskere kun se biograftrailere på Apple TV, men nu er der dukket en ny ”Film”-fane op.

Apple TV kan nu bruges til at leje film i Danmark
Apple TV kan nu bruges til at leje film i Danmark


Samtlige af de film vi undersøgte på Apple TV, kan lejes i HD-opløsning (selv film fra 70’erne). Prisen er mellem 39-49 kroner afhængigt af, hvor ny filmen er. Når man lejer en film har man 30 dage til at starte den, og 24 timer til at færdiggøre den, når den er startet første gang. Billedkvaliteten er rigtig pæn, og væsentligt bedre end på de fleste danske streaming-tjenester.

Apple TV kan nu bruges til at leje film i Danmark
Apple TV kan nu bruges til at leje film i Danmark


Kataloget af film er nogenlunde, men ikke alle nye film er med. Vi fandt blandt andet en lang række Disney-klassikere, de første 6 Harry Potter film, Tilbage til Fremtiden trioen, Black Swan, Pirates of the Caribbean og Bourne-filmene. Vi kunne dog ikke finde eksempelvis Avatar og Inception på Apple TV, idet de kun er tilgængelige gennem iTunes som købefilm.

Apple TV kan nu bruges til at leje film i Danmark
Apple TV kan nu bruges til at leje film i Danmark


Selvom Apple TV ikke er til salg gennem www.apple.dk kan den alligevel købes via en lang række danske forhandlere, eksempelvis hos Proshop. Læs også FlatpanelsDKs test af Apple TV, som vi inden længe opdaterer.Flere nyheder

Medie: LG Display øger produktionen af OLED TV-paneler

14 May 2021 |

LG 2021 OLED TV er landet i butikkerne

12 May 2021 |

Hollywood satte langt færre film i produktion sidste år

12 May 2021 |

Status på Ultra HD Blu-ray

11 May 2021 |

LG har skabt ultra-kompakt Eclair soundbar

11 May 2021 |

Test: LG C1 OLED

10 May 2021 |