Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonHaier viser gennemsigtig Tv-skærm på IFA - FlatpanelsDK

Haier viser gennemsigtig Tv-skærm på IFA

08 Sep 2011 | Rasmus Larsen |

Haier er en kinesisk elektronikgigant, som har vist sig at være overraskende innovative. På IFA 2011 demonstrerede de en gennemsigtig 22-tommer LCD-TV med en opløsning på 1680x1050 pixels.

Haiers gennemsigte 22” LCD-skærm

Haier – eller 海爾 som de hedder på kinesisk – er oprindeligt en hvidevare-producent, men de seneste år har de bevæget sig ind i markeder såsom fladskærms-Tv. Kender du ikke Haier skal du dog ikke føle dig dum, for de gør sig ikke så meget på disse kanter af kloden.

Haiers gennemsigtige 22” skærm
Haiers gennemsigtige 22” skærm, billede fra Engadget.com

Haier er dog overraskende innovative, når det kommer til elektronik og Tv. De var blandt de første af de ”mindre” Tv-producenter, som var på banen med både aktive og passive 3DTV og på IFA-udstillingen sidste år fremviste de verdens første fladskærms-Tv med trådløs strøm. På IFA 2011 demonstrerede Haier deres såkaldte ”Transparent Organic TV”. Det kaldes organic, men der er tale om et LCD-panel, selvom flere andre medier angiver det som en OLED-skærm. At der er tale om et LCD-panel bevises af den kulsorte farve, der gengives på skærmen på billedet længere nede. Det er dog langt fra første gang, at der er fremvist gennemsigtige LCD-paneler (eller OLED-paneler), men det plejer at være frontløberne såsom Samsung, LG, Sony osv. der imponerer med disse vidundere.

Haiers gennemsigtige 22” skærm
Haiers gennemsigtige 22” skærm, billede fra Engadget.com

Den gennemsigtige LCD-skærm er 22-tommer stor og byder på en opløsning på 1680x1050 pixels. Skærmen er ekstremt tynd. Der spekuleres i, at det er Samsungs 22-tommer, som sidder i skærmen. Det understøttes blandt andet af, at Samsung tidligere har meldt det klar fra 3. kvartal 2011. Haier har ikke planer om at lancere skærmen i Europa men siger, at de håber på en lancering i Kina i midten af 2012 under navnet LET-22TC. Hvad der er endnu mere interessant er, at når producenter som Haier, uden en egentlig skærm-produktion, får tilgang til teknologi, betyder det som regel, at masseproduktionen er klar eller tæt på at være det.Flere nyheder

Strenge 2023-energikrav til TV-skærme revideres ikke, siger EU-Kommissionen

02 Dec 2022 |

Prisen på Waoo tv-pakker stiger igen i 2023

02 Dec 2022 |

Ny regel begrænser streaming af TV3-kanaler hos alle tv-distributører

02 Dec 2022 |

Streaming-kalenderen: Nyt på HBO Max i december

02 Dec 2022 |

TV 2 Play runder 1 million abonnenter

01 Dec 2022 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Disney+ i december

01 Dec 2022 |