Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonPhilips, LG, Sharp og Loewe i Smart TV partnerskab - FlatpanelsDK

Philips, LG, Sharp og Loewe i Smart TV partnerskab

02 Sep 2011 | Rasmus Larsen |

Philips, LG, Sharp og Loewe har taget initiativ til at undersøge muligheden for en fælles App-specifikation til deres Smart TV-platforme. Det vil gøre det lettere for udviklere at frigive Apps og dermed bringe mere Apps til de fire producenters Smart TV. 

Philips, LG, Sharp og Loewe Smart TV partnerskab

Dette var uventet... Philips, Sharp og Loewe havde allerede et tæt samarbejde om Smart TV, men nu har LG meldt sig til koret. De fire Tv-producenter vil nu lave en fælles specifikation for hvordan Apps skal udvikles til deres Smart TV-platforme.

LGs Smart TV platform
LG’s nuværende Smart TV platform

Konkret vil selskaberne undersøge, om man kan lave en specifikation og fælles tekniske krav til Apps udviklet til Smart TV, baseret på åbne standarder såsom HTML5, CE-HTML og HbbTV. Som et første skridt vil de præsentere en beta-version af et fælles ”Software Development Kit” (SDK), hvorfra udviklere af App kan udvikle en fælles App, der kan køre på Smart TV fra Philips, LG , Sharp og Loewe.

Philips Smart TV platform
Philips nuværende Smart TV platform

Samarbejde er nedfældet som en hensigtserklæring mellem Philips og LG, og er således ikke bindende. Tv-producenterne argumenterer, at udviklere af TV Apps i dag bruger en masse tid på at udvikle App til forskellige platforme, og det er tidskrævende. Derfor håber man at kunne få flere video-on-demand, musik-tjenester, social netværkstjenester og andre Apps på denne måde. Pressemeddelelsen holder sig til de store brede formuleringer, men vi er ret sikre på, at det ikke skal forstås som, at Tv-producenterne få én homogen Smart TV platform. Smart TV grafikken vil se anderledes ud på de forskellige fladskærme, men selve App’en er udviklet med samme kode. Philips, LG og Sharp inviterer andre Smart TV-producenter og App-udviklere til at deltage i initiativet for at diskutere, hvordan man kan bevæge sig frem herfra. Betaversionen af den fælles SDK til App-udviklere vil blive frigivet i begyndelsen af oktober 2011.Flere nyheder

Interview: Dokumentar-serier skal bidrage til Viaplays tårnhøje vækstmål

30 Nov 2020 |

Parknets tv-pakker bliver dyrere fra 2021

30 Nov 2020 |

Sony udruller nu Apple TV app bredt på 2020, 2019 & visse 2018 TV

27 Nov 2020 |

Sony ZG9 understøtter nu HDMI 2.1 4K120 med PlayStation 5

27 Nov 2020 |

YouTube streamer nu i 8K til Android TV (med Android 10, AV1)

26 Nov 2020 |

Viasat varsler prisstigninger fra 2021

26 Nov 2020 |