Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonEISA Awards 2011-2012 - se vinderne her - FlatpanelsDK

EISA Awards 2011-2012 - se vinderne her

15 Aug 2011 | Rasmus Larsen |

EISA-komiteen har endnu en gang været på banen og kårer nu de bedste produkter for perioden 2011/2012. Se hvilke fladskærms-Tv EISA mener, er de bedste i de respektive kategorier. 

EISA Awards 2011-2012

EISA er forkortelsen for European Imaging and Sound Association og hvert år uddeles der EISA Awards for de bedste produkter. Det gøres kort før IFA-udstillingen i Berlin, og de produkter som kåres vil blive ekstra fremhævet på den store udstilling. I år starter IFA 2011 for offentligheden d. 2. september, men allerede i slutningen af august starter pressemøderne. FlatpanelsDK er naturligvis med. Herunder kan de mest relevante EISA Awards ses, sammen med EISA-organisationens egen tekst og begrundelse for tildelingen. Vi har ikke taget Eisa Awards med i samtlige kategorier og har eksempelvis udeladt kameraer og in-car audio. Alle billeder stammer fra www.eisa.eu.

Skærme

Vi lægger ud med skærm-kategorien, hvor EISA har tildelt Awards til fladskærme og projektorer. EISA deler op i forskellige kategorier – herunder LCD, plasma og 3D – og tildeler desuden Awards i kategorier såsom grøn teknologi. Se EISA Awards 2011-2012 for skærme herunder.

European Plasma TV 2011-2012 – Panasonic TX-P50VT30

Dette high-end plasma-TV kombinerer en hel række teknologier som tilsammen giver en overvældende billedkvalitet i både 2D og 3D. Du får imponerende sort, overbevisende kontrast og realistiske farver. Hurtige bevægelser gengives glidende, men samtidigt knivskarpt. Og netværksfunktionen, Viera Connect, giver adgang til en række af de nyeste webbaserede services. En indbygget subwoofer sikrer en dyb og overbevisende lydgengivelse. Digitalt programindhold kan optages på SD hukommelseskort, harddisk eller flashdisk, og man kan afspille filer med en lang række forskellige codecs via TV’ets USB-port. Panasonic Viera TX P50VT30 giver simpelthen den bedste TV- og filmoplevelse.

European 3D TV 2011-2012 – Philips 46PFL9706

Philips tager et stort teknologisk skridt fremad med det slanke 46PFL9706, der placerer sig som det bedste 3DTV på markedet i dag. Cross talk mellem højre og venstre billede er et problem ved aktive 3D-systemer, men her er det reduceret til praktisk taget nul. Og man kan desuden reducere billedet billedets 3D-dybde, hvis man synes virkningen er for stærk. Billedkvaliteten er forbedret til det højest tænkelige niveau, uden at der gås på kompromis med det naturlige look, og der er mulighed for professionel ISF-kalibrering. Reflekser i skærmens overflade er reduceret dramatisk, takket være det effektive “Moth Eye”-filter. Og sort er virkelig sort - uden at man mister detaljer. Som sædvanlig står Philips for markedets mest effektive bevægelseskompensation i sin klasse. Og så er prisen endda særdeles attraktiv for et high-end-TV.

European Best Buy TV 2011-2012 – Samsung 40D6505

Samsung UE40D6505 er det mest veludrustede TV i sin klasse - det er kvalitet og design til en virkelig attraktiv pris. Du får funktioner som 3D og DLNA tilslutning, og apparatet er forberedt for WLAN. Smart TV-funktionen giver adgang til en helt ny verden af online-underholdning plus praktiske applikationer som Skype og sociale medier. Billedkvaliteten er virkelig høj for et apparat i denne klasse, både når man ser 2D og 3D. Baglyset er af kant-LED-typen, hvilket gør apparatet ekstra tyndt, og samtidigt holdes strømforbruget på et absolut minimum - til glæde for ikke mindst den miljøbevidste forbruger. Der er mulighed for at styre TV’et fra Apple og Android mobiler. Og desuden har Samsung UE40D6505 indbyggede tunere for både DVB T, DVB C og DVB S - dvs. antenne, kabel og satellit. Du skulle derfor kunne undgå separate settop-bokse.

European 3D Home Theater Solution 2011-2012 – LG 55LW650S + HLX56S

I år har EISA kombineret to LG-produkter der tilsammen giver et fantastisk home theater setup. LG 55LW650W er et 3DTV til passive briller, hvilket giver en række klare fordele, for de passive briller af letvægtstypen, de er ganske billige og de kræver ikke batterier. Kort sagt: Det er den perfekte løsning, når man er en større gruppe af venner eller familie der f.eks. vil se 3D-film eller 3D-sport. Men de praktiske 3D-fordele er ikke den eneste grund til at vælge LG 55LW650W. 3D-billederne skabes nemlig på en meget naturlig måde, uden synlig crosstalk, og uden risiko for den øjentræthed som let opstår når man ser Blu-ray film og TV-programmer i traditionel 3D-kvalitet. TV’et er også nemt at justere til optimal billedkvalitet, og man får en kraftfuld multikanel-lyd, når TV’et kombineres med LGs HLX56S soundbar med integreret Blu Ray afspiller og trådløs subwoofer. Gode tilslutningsmuligheder, inklusive LG Smart TV services er med til at sikre LGs succes ved dette års EISA awards.

European AV-Streaming TV 2011-2012 – Loewe Individual 46 Compose 3D

Det nye Loewe Individual 46 Compose 3D er et TV med imponerende billede og lyd i kombination med et overvældende antal tilslutningsmuligheder. En intern DR+ 500 GB harddisk kan optage, gemme og streame alt TV-indhold til dine andre Loewe TV, takket være den såkaldte “Follow Me”-funktion. Selv 3D-materiale kan man sende rundt i huseet via både LAN, WLAN og Powerline. Du kan f.eks. begynde med at se TV-programmet i dagligstuen, holde pause, og senere genoptage seningen i f.eks. soveværelset - det kræver blot et par tryk på fjernkontrollen. Loewe Individual 46 Compose 3D er den nemmeste og mest fleksible mulighed for at se multimedia rundt omkring i huset. Og så er det desuden et TV, der er elegant og stilfuldt i sit design - og håndværksmæssigt i absolut topklasse.

European LCD-TV 2011-2012 – Sony Bravia 55HX920

KDL 55HX920 er et møbel der ser godt ud, selv når det er slukket - det er simpelthen designet til det moderne hi tech-hjem. En indbygget tiltfunktionen gør det nemt at opnå den optimale betragtningsvinkel. Sortniveauet er så mørkt som det kan blive, uden at man mister detaljer i skyggeområderne, og billedoplevelsen er derfor perfekt, selv når man ser en dyster film noir. TV’et har desuden en virkelig god farvekalibrering “out-of-the-box”, og blandt en imponerende række funktioner finder man en gammel kending, Super Bit Mapping (SBM), som Sony lancerede for at forbedre musik-CD’ernes traditionelle 16-bit lydkvalitet. Nu får man også Super Bit Mapping Video (SBMV), som erstatter almindelig 8 bit videobehandling med 14 bit, og dermed giver en synligt forbedret farvegengivelse af ikke mindst ansigter. Og så får man endda 3D med i prisen.

European Blu-ray Player 2011-2012 – Sony BDP-S780

Sony BDP S780 er den første Blu ray afspiller der er bestykket med fabrikkens nye, helt igennem egenudviklede “billedmotor” i form af et proprietært chipsæt. Resultatet er en ny kvalitetsstandard i et apparat, der prismæssigt befinder sig på entry level. Der er endda en indbygget browser, som giver adgang til en on line underholdningsdatabase. Desuden kan BDP S780 konvertere 2D til 3D, og apparatet understøtter DLNA streaming via både kabel og trådløse netværk. Hurtig starttid er en selvfølge, selv ved afspilning af Java-tunge BD-skiver. Der er også mulighed for at afspille både CD og SACD musikskiver, apparatet er Skype ready, og det har en helt enkel, indbygget browserfunktion. Kort sagt: BDP S780 åbner for en ny verden af underholdning i dit hjem.

European Video Projector 2011-2012 – JVC DLA-X7

Det kræver et stort billede at blive opslugt at 3D, og det er lige netop hvad du får med JVCs D ILA-projektor, DLA X7! Det er den første projektor der har opnået THX 3D certificering, bl.a. takket være en imponerende native kontrast på 70.000:1 og et effektivt lysniveau på 1.300 ANSI lumen. JVC har valgt at skabe en projektor til aktive 3D-briller, fordi det giver stor frihed mht. valg af projektionsskærm - selv en hvidmalet væg kan bruges. Du har også mulighed for selv at indstille projektorens gamma, og der er et syvdelt farvestyringssystem til ultrapræcis farvekalibrering. Derudover sørger projektorens videoprocessor for løbende rendering af alle former for videomateriale. Du får simpelthen en fantastisk billedoplevelse, både i 2D og 3D.

European Green TV 2011-2012 - Philips 42PFL6806

I sin stræben efter energieffektivitet er Philips med 46PFL6806 nået helt ned på et strømforbrug på kun 56 watt i standard mode, og det er der ingen andre, der kan konkurrere med. Kemiske PCB-analyser, foretaget af SIMS Mirec Recycling Solutions, der er verdens største genbrugsvirksomhed indenfor elektriske og elektroniske apparater, viser at Philips 46PFL6806 udgør en mindre miljøbelastning end andre TV-apparater. Det holistiske øco design som kendetegnede sidste års vinder er dog ikke gentaget i år, men det mere prisoverkommelige Philips 46PFL6806 viderefører nogle af sidste års vigtigste fremskridt i et mere “generelt” design.

Lyd

Der er også blevet givet EISA Awards i lyd-kategorien, hvor højttalere, soundbars og forstærkere indgår. De kan ses herunder. Bemærk dog, at beskrivelserne for disse produkter ikke er oversat til dansk af EISA.

European Loudspeaker 2011-2012 – JBL Studio 190

Striking from the first glance, JBL’s ‘Weave’ design ensures its Studio 190 floorstander will stand out from the crowd. This three-way loudspeaker, which includes a pair of 165mm bass units, sounds powerful, dynamic and detailed, offering a great insight into all types of music – including movie scores. Crucially, while the Studio 190 has an exotic appearance, it remains easy to drive and is the ideal partner for a great many entry-level amplifiers and AV receivers. So much loudspeaker, so small a price tag – how does JBL do it?

European Audio Design 2011-2012 - Dali Fazon F5

If you think all hi-fi loudspeakers are built into rectangular wooden boxes, then DALI makes us all think again with its stylish FAZON F5. Rather than use orthodox materials, DALI, the Danish speaker specialist, has worked with die-cast aluminium to achieve a highly novel and elegant loudspeaker shape. Not only conceived to be pleasing to the eye, its curved cabinet is also ideal for minimizing internal reflections while offering great rigidity. Not just a pretty face, the FAZON F5 also benefits from DALI’s tried-and-tested wood-fibre cones and light silk dome tweeter. Available in high gloss red, black and white, this 86cm-tall sculpture comes with a purpose-built stand that allows your cables to be hidden from sight.

European Sound Station 2011-2012 – B&W Zeppelin Air

Don’t be fooled by the familiar Zeppelin profile – Bowers & Wilkins’s new ‘Air’ version boasts improved sound quality and enhanced flexibility. Inside its radical enclosure are five new loudspeaker drivers – one woofer, two midrange and two treble units – each with its own DSP-controlled Class D amplifier. As you might guess from the name, the new Zeppelin also contains an Apple AirPlay wireless streaming receiver that will play music directly from your iTunes library. Moreover the central dock now makes a digital connection with your iPhone, iPod and iPad devices to replay your music with even higher fidelity.

European HT Universal Player 2011-2012 – Cambridge Audio Azur 751BD

Look once, look twice. You are not mistaken, for the Cambridge 751BD universal player really does provide a one-stop platform to play all CD, DVD, SACD, DVD-A and Blu-ray discs, including 3D, for just €1300. Its core processor will decode all Dolby and DTS HD audio formats while a separate Marvell QDEO scaler delivers exceptionally high quality picture performance through its primary HDMI output. The 751BD is also replete with added connectivity. There’s a Wi-Fi dongle included and wired Ethernet port to support interactive services via the internet plus an eSata connection for playing HD audio and video content, including FLAC and MKV files, from an external hard drive. The proprietary 7.1 channel audio stage is a development of the tried-and-tested circuit employed in Cambridge’s 6-series CD players, promising superb sounds to match those excellent pictures.

European 5.1 Loudspeaker System 2011-2012 – KEF T205

In the race to produce the slimmest home theatre loudspeakers, KEF is on the winners podium with its black T-series satellites that are a mere 3.7cm deep. These are not lo-fi panel speakers but employ proprietary twin-layered drivers, rather like a conventional cone made very rigid and shallow. Designed to sound impressive whether hung on the wall or mounted on KEF’s floorstands, the satellites and partnering subwoofer are smoothly integrated into a cohesive system with little adjustment required on the part of the user. The subwoofer employs a 250W Class D amplifier, its elegant profile also optimized for use close to a rear or side wall. KEF’s T205 speaker system is a skinny latte that’s big on flavour.

European HT 5.1 System 2011-2012 – LG HX966TZ/TZW

Looking for a distinctive and elegant home theatre package that won’t break the bank? Then LG’s HX966TZ 3D Blu-ray system with its 5.1 channels of audio, easy connectivity and, in TZW guise, wireless rear speakers could be just the ticket. LG’s central unit offers Smart TVaccess, enabling you to view content from the web, download apps, stay in contact with your friends on social networks, check the weather forecast or play games. It also incorporates Wi-Fi Direct, for easy wireless connection, a USB input that supports NTFS hard drives and an iPhone/iPod dock. In a market full of complex home theatre solutions, LG’s HX966TZ offers a genuinely user-friendly surround experience.

European Network Music Player 2011-2012 – Musical Fidelity M1 Clic

What is the CLiC? To describe it as a digital preamp or a streamer does not do it full justice. Better to think of it as a comprehensive unit which funnels internet radio and music files from a variety of sources – including wired and wireless networks and USB sticks, CD players and even analogue sources. At its core, the CLiC uses the company’s M1 24-bit/192kHz DAC, and there’s a large clear colour display to help navigate its menus. It boasts a total of seven digital inputs – iPod/iPhone/iPad, a network connection, front and back USB, two coaxial and one optical from which it delivers a wonderfully open and dynamic sound that’s lively, communicative and punches well above its weight.

European HT Receiver – Pioneer VSX-921

In the modern home theatre environment, features and connectivity are as important as sound and picture performance. The Pioneer VSX-921 excels in all these areas. It combines four 3D-compliant HDMI inputs with DLNA streaming of HD audio files over a wired network, internet radio and wireless music streaming via AirPlay. Under the bonnet there a total of seven discrete amplifiers with sufficient power to drive the vast majority of home theatre systems. Pioneer’s familiar MCACC room correction regime is included, with the added flexibility of further fine-tuning via a PC application over the network. Last but not least, Pioneer’s new AirJam iPad app offers an interactive way for friends to fill the party with music.

Samtlige EISA Awards 2011-2012

Der blev også givet EISA Awards i en række andre kategorier, herunder In-car Electronics, Photo, Mobile Devices og Green. Der er blandt andet delt EISA Awards ud til Acer for deres tablet og Canon & Nikon for deres kameraer. Se samtlige EISA Awards på www.eisa.eu. Hvad mener du? Er det fortjent? Eller ejer du en af EISA-vinderne? Kilde: EISA.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Oversigt: Samsung 2024 TV-skærme

28 Mar 2024 |

Læk: Ny hvid Xbox Series X dropper UHD Blu-ray drevet

28 Mar 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Disney+ i april

28 Mar 2024 |

Sony søsætter satsning på gratis-kanaler med reklamer i Danmark

28 Mar 2024 |

Philips Hue får dybere integration med Samsung TV

27 Mar 2024 |

Amazon Prime Video skal sende Premier League hver lørdag i Danmark

27 Mar 2024 |