Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonGuide: Sådan får du amerikansk (US) Netflix - FlatpanelsDK

Guide: Sådan får du amerikansk (US) Netflix

04 Jul 2011 | Flatpanels |

Når man tilslutter et TV eller en internet-boks til internettet, får man adgang til danske tjenester. De amerikanske, langt mere interessante, tjenester er der ingen adgang til - med mindre man opsætter en lille DNS-omdirigering.

Bemærk: Denne guide er til at få amerikansk Netflix, med mere indhold, når man bor i Danmark. Søger du mere information om den danske Netflix så se her: Officielt: Netflix åben i Danmark, 1. måned gratis

Med Netflix kan man eksempelvis få adgang til de fleste populære Tv-serier og dokumentarer samt mange nye og gamle film for blot 8 dollars om måneden over internettet – vel og mærke når du har tid og lyst. Og det er ikke ulovligt at omdirigere sit internet til USA (se juridisk bemærkning i bunden). I denne guide hjælper vi dig med at få adgang til Netflix, som 26 millioner amerikanere allerede benytter.

Få adgang til amerikanske tjenester såsom Netflix

Med de nye fladskærme med Smart TV internet-funktionalitet og små internet-opkoblede bokse såsom Apple TV, får man adgang til internet-tjenester og filmudlejning. Problemet er bare, at udvalget i Europa, og i endnu højere grad Danmark, er meget spinkelt. Kigger man mod USA lever de dog i en helt anden tidsalder.

Her ses Netflix via Apples TV-boks
Her ses Netflix via Apples TV-boks


Et eksempel er Netflix, der er en internettjeneste, hvor man betaler et fast månedligt beløb og herefter har ubegrænset adgang til film, Tv-serier og dokumentarer – on-demand. På få år er antallet af kunder hos Netflix eksploderet til næsten 26 millioner. Det gør dem større end USAs største kabel-Tv selskaber. Hos Netflix kan seerne eksempelvis se de seneste afsnit af populære Tv-serier såsom Mad Men, South Park, The Office, Lost og mange flere. Eller nye Hollywood-film såsom Toy Story 3, Salt eller The Other Guys. Det hele er naturligvis reklamefrit og meget vises i HD-opløsning (i mange tilfælde 1080p). Du kan endda prøve det gratis i 1 måned.

Selvom man bor uden for USA, kan man få adgang. Det er ikke svært at opsætte og mange fladskærme med Smart TV-funktionalitet kan faktisk få adgang uden nogen ekstra former for bokse. Har man et ældre fladskærms-Tv eller et Tv uden Smart TV, kan man bruge f.eks. en Apple TV boks til at få adgang til Netflix (ses herover).

Her er et af Samsungs Smart TV opsat som et amerikansk Tv. Bemærk tjenester såsom Netflix, Hulu og Blockbuster
Her er et af Samsungs Smart TV opsat som et amerikansk Tv. Bemærk tjenester såsom Netflix, Hulu og Blockbuster


Trinvis guide til opsætning

For at få adgang til amerikanske tjenester, skal du have dine elektronikenheder til at tro, at du sidder på en amerikansk internet-forbindelse. Det kan opsættes uden besværlige VPN-tunneler eller proxy’er. I stedet kan man tilmelde sig tjenesten Unotelly, der oplyser 2 DNS-numre, som blot skal indtastes i routeren eller på den enhed, der skal tilsluttes (f.eks. fladskærmen eller en boks) - og så er man kørende. DNS-numrene hjælper med at ”omdirigere” internettet. Det påvirker ikke internethastigheden ligesom VPN-løsninger gør.

Se denne trinvise guide til hvordan det opsættes:
 1. Gå ind på unotelly.com. Man kan prøve det gratis i en periode. Vil man fortsætte herefter koster det 4 dollars om måneden.
 2. Tilmeld dig unotelly.com på deres forside med en e-mail adresse. Du modtager nu en e-mail, hvor du får et aktiverings-link. Følger du dette link får du 2 DNS-numre.
 3. Disse DNS-numre skal indtastes i enten din router – eller endnu lettere den enhed du vil have adgang til Netflix med (boksen eller Tv’et skal naturligvis understøtte Netflix). Du skal finde felterne kaldet DNS1 og DNS2 og herefter indtaste tallene præcis som de står. Nogen gange kræver det, at du vælger manuel opsætning af netværk på f.eks. dit TV. Tallene for IP-adresse, Subnet, Gateway osv. skal forblive urørt.
  Indtaster du numrene i din router, vil alle enheder i dit hjem kunne tilgå de amerikanske tjenester. Indtaster du DNS-numrene i en specifik enhed, kan kun denne enhed tilslutte sig.
 4. Nogen gange kræver det, at du nulstiller dit Tv eller din internet-boks før du kan få adgang. Det gøres inde i skærmens eller boksens menu.
 5. Opret nu bruger hos Netflix på www.netflix.com. Det koster 8 dollars om måneden. Du kan prøve det gratis i 30 dage. Kommer du til en side, der fortæller, at du ikke har adgang til Netflix, er opsætningen af DNS i skridtene ovenfor ikke korrekt.
 6. Du er nu klar. Åbn Netflix og kig på sagerne. God fornøjelse

Inde i Netflix kan der ses nye film og Tv-serier i en lind strøm
Inde i Netflix kan der ses nye film og Tv-serier i en lind strøm


Søger du vejledning til at opsætte en specifik enhed, kan unotelly.com også hjælpe dig. De har blandt andet guides til Samsung og Sony Tv med internet, samt bokse såsom Apple TV, PS3, Xbox360 og Boxee Box.

Du kan nu nyde en verden af film, Tv-serier og dokumentarer for en samlet månedlig pris på 5+8 dollars eller hvad der svarer til under 70 kroner – lige præcis når det passer dig. Prøv også at kig på andre gode amerikanske tjenester såsom Pandora (musiktjeneste) og Hulu (gratis film med reklamer).

Har du problemer med at sætte det op, så besøg denne debattråd i forummet, hvor du kan stille dine spørgsmål og få hjælp af andre brugere. Bemærk også, at hvis du har en dynamisk IP fra din internet-udbyder, så skal du gå ind på Unotelly hjemmeside, hver gang du har haft din router genstartet. Derfor kan det ofte bedst betale sig at opsætte DNS direkte i de enheder – f.eks. Tv’et eller Apple TV - som skal have adgang til Netflix.

TV og bokse med Netflix

Herunder ses en liste – dog ikke udtømmende – over fladskærms-Tv og separate bokse, som kan opsættes til at få adgang til Netflix:

 • Samsung Smart TV
 • Sony Smart TV (med Bravia Internet Video)
 • Apple TV
 • Mange nyere Blu-ray afspillere
 • Boxee Box
 • Roku
 • WDTV Live (via firmware opdatering)
 • PlayStation 3
 • Xbox 360
 • Nintendo Wii

  Panasonic og LGs fladskærms-Tv har som sådan også Netflix, men vi har ingen erfaringer med at opsætte disse. Stil spørgsmål til opsætning i denne debattråd.

  Juridisk bemærkning

  Rent juridisk er der intet ulovligt i at bryde det der hedder ”geo-blocking”, hvor man omdirigerer sin internet-forbindelse uden om geografiske områder – i dette tilfælde fra Danmark til USA. Det eneste tvivlsspørgsmål kan opstå, når man tilmelder sig Netflix og accepterer deres betingelser, der foreskriver, at man er bosiddende i USA. Rent forbruger-juridisk vil der dog kunne argumenteres for, at det er Netflix der skal sikre deres system, så udefrakommende ikke kan tilmelde sig. Og man betaler jo trods alt Netflix for adgang til tjenester og derved og rettigheden til at benytte den service, som der udbydes (i dette tilfælde filmudlejning). • Flere nyheder

  Ingen 120Hz Dolby Vision gaming på Xbox? LG, Sony & Panasonic svarer

  17 Jun 2021 |

  Apple Mac får VRR-support for mere flydende gameplay

  16 Jun 2021 |

  Ingen planer om reklamer på Disney+, siger topchef

  16 Jun 2021 |

  SF Kids lukker og indholdet rykkes til C More

  16 Jun 2021 |

  Xbox ræser mod next-gen med 'største eksklusive spil lineup hidtil'

  15 Jun 2021 |