Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonVelkommen til fremtidens FlatpanelsDK - FlatpanelsDK

Velkommen til fremtidens FlatpanelsDK

30 Jun 2011 | Rasmus Larsen |

Velkommen til fremtidens FlatpanelsDK. Vi har arbejdet et stykke tid på et nyt design med et ønske om at gøre FlatpanelsDK endnu bedre og mere brugervenlig. Vi har opbygget siden omkring samme grundide og redaktionen vil have samme fokus som hidtil, så du kan fortsat se frem til anmeldelser, dybdegående artikler og daglige nyheder. Samtidig introducerer vi dog en række nye tiltag og funktioner, såsom et galleri, en ny menu-struktur, guide-sektion, en kraftigt forbedret søgefunktion - og meget mere.

Vi følte, at tiden var løbet fra det gamle design og der var bygget for mange moduler på henover tiden, så vi tog et skridt tilbage og kiggede på det hele med friske og kritiske øjne. Vi er sikre på, at visse aspekter kræver en smule tilvænning, men vi har overordnet holdt samme opbygning, som har gjort FlatpanelsDK til en af de mest populære hjemmesider i Danmark. Det nye design tillader mere overskuelighed og vi har været utrolig spændte på at vise den nye side frem for alle jer brugere. Vi har tilmed arbejdet målrettet mod at optimere alle aspekter af siden til både PC, MAC, tablets, mobiltelefoner og de forskellige internet-browsere der findes.

Vi har arbejdet målrettet mod at gøre FlatpanelsDK læsebar på alle platforme
Vi har arbejdet målrettet mod at gøre FlatpanelsDK læsebar på alle platforme


Det nye design kommer online netop nu, idet vi samtidig fejrer FlatpanelsDKs 6 års fødselsdag med et brag af en konkurrence, hvor du kan vinde det anmelderroste Panasonic GT30 fladskærms-TV.

Det meste af udviklingen og selve den grafiske udformning har Torben Rasmussen (yakken) stået for, og jeg mener han har gjort et helt eminent stykke arbejde med at bringe FlatpanelsDK ind i en ny tidsalder.

Herunder vi jeg føre jer igennem ændringerne og de mange nye funktioner, som vi har arbejdet på. Vi er som altid åbne for feedback og vi håber I vil hjælpe os med eventuelle fejl, samt komme med konstruktivt feedback i kommentarfeltet til denne artikel. Velkommen til fremtidens FlatpanelsDK!

Nyt design

Med opdateringen har vi re-designet siden. Som skrevet i indledningen så har den grundlæggende ide været at holde designet tro mod det koncept FlatpanelsDK altid har bygget på. Det vil sige en redaktion, hvor man ser spalter med de nyeste nyheder og anmeldelser øverst og længere nede finder vores dybdegående artikler og fokusartikler.

Vi har dog foretaget flere ændringer. Først og fremmest har vi opbygget siden omkring et fokusbanner i toppen. Her fremhæves relevante artikler såsom listen med købsanbefalinger eller store produktpræsentationer. Der roteres mellem flere forskellige budskaber, så holde øje med toppen af siden i fremtiden.


Vi har fjernet menuen til venstre, men beholdt menuen til højre. Det er gjort ud fra ønsket om at sætte fokus på tekstindholdet og fordi vi mener, at menuen der før lå i venstre med tiden var blevet overflødig. I stedet har vi flyttet de mest relevante kategorier op i toppen, så man eksempelvis kan finde temasiderne eller det nye galleri her. Toppen er fremover navigations-centrum på FlatpanelsDK.

Forsiden har fået større billeder og længere beskrivelser ud for artiklerne, men grundideen er den samme. Ved at klikke på teksten eller billedet, kan man læse hele artiklen.

Ny kommentarfunktion

Vi ved at mange brugere er glade for vores mulighed for at kommentere artikler uden at registrere sig. Hvor forummet primært bruges primært til spørgsmål og debat, skal kommentarfeltet til nyheder og artikler fokusere på kortere kommentarer og bemærkninger.

Derfor har vi forbedret kommentarfeltet vha. et nyt system kaldet Disqus. Nogen kender det måske allerede, for mange store hjemmesider bruger det, men i korte træk betyder det, at vores nuværende kommentarsystem udfases. Disqus er meget simpelt at bruge og kræver ikke oprettelse af bruger. Man kan skrive som gæst eller via et login. Man kan eksempelvis bruge sin Facebook konto m.fl., ligesom man kan se andre kommentarer fra samme bruger på tværs af artikler på FlatpanelsDK og endda på tværs af alle andre medier, der bruger Disqus (såsom Engadget.com). Vi har været nødt til at importere kommentarer fra ældre artikler ind i det nye system, så i ældre artikler, kan kommentarerne fremstå lidt mærkeligt, men i kommende artikler ser det normalt ud.


Fremover vises kommentarer også direkte under nyheden eller artiklen i stedet for i et popup vindue. Det betyder ikke mindst at kommentarer nu føles som en naturlig forlængelse af artiklen. Prøv det selv: ønsk fremtidens FlatpanelsDk velkommen.

Se et eksempel på den nye kommentar-funktion ved at rulle ned i bunden af denne artikel eller ved at klikke her

Galleriet

FlatpanelsDK har introduceret en ny gallerifunktion. Her samler vi gallerier i forbindelse med nye produktlanceringer og messer. Lige nu kan du eksempelvis finde billeder af Samsung eller Sonys 2011 produkter; se produkterne fra forskellige vinkler og i større format, hvor du har mulighed for at zoome ind.


Tanken med gallerifunktionen er at give brugerne af siden et overblik over produkter eller messer og at knytte dette sammen med Flatpanels andre redaktionelle elementer. Vi vil således udnytte gallerifunktionen i forbindelse med det redaktionelle indhold som et supplerende element.

Gå direkte til galleriet her

Ordbog

Vi har introduceret en ny ordbog. Den er kun aktiv på siderne med anmeldelser og således ikke i nyheder og artikler. Når du ser et ord der er understreget med en stiplet linje, kan du føre musen henover for at se en forklaring af ordet i relation til anmeldelsen. Det er kun fremmedord der forklares for ikke at gøre anmeldelserne uoverskuelige.


Tanken er at læsere af anmeldelser hurtigt og bekvemt kan slå ord og fagudtryk op direkte i anmeldelserne uden at skulle forlade siden. Visse udtryk vil desuden være forklaret med billedeksempler. Vi håber på feedback fra jer brugere om funktionen fungerer hensigtsmæssigt.

Se et eksempel på ordbogen i testen af Sony EX720 her

Søgefunktion

Vi har lavet betydelige ændringer til søgefunktionen på FlatpanelsDK. Søgefunktionen er nu baseret på Googles søgemaskine og det betyder, at man kan få lige så effektiv søgning på FlatpanelsDK, som direkte på Google. Eneste forskel er, at søgefunktionen kun søger på FlatpanelsDK. Søgefunktionen er desuden udvidet til også at søge i forumemnerne, så man både får artikler og forumemner som resultat på en søgning. Vi har placeret den nye søgefunktion fast oppe i toppen af FlatpanelsDK i højre side.


Den nye søgefunktion giver ikke mindst langt mere relevante resultater, når der søges, men det betyder også at man kan kombinere søgeord eller lave gåseøjne omkring søgeord for at søge specifikt efter en sætning.

Eksempler:
 • "Erfaringer med TV" - gåseøjnene sikrer, at der kun findes den præcise søgetekst, hvor en bruger har skrevet netop denne sætning i eksempelvis forummet.
 • Erfaringer med TV – søges der uden gåseøjne søges der nu på alle tre ord i søgesætningen uanset om de står efter hinanden eller spredt.
 • Erfaringer med TV +Samsung - der søges på alle tre ord i den første sætning. Plus-tegnet sikrer, at det kun er artikler eller forumdebatindlæg, som samtidig indeholder noget om Samsung, der kommer frem. Det er nyttigt, hvis man vil indkredse sin søgning.
 • Erfaringer med TV -Samsung - Ligesom ovenfor – blot modsat. Minus-tegnet angiver, at søgningen finder alt omkring"erfaringer med optagelse", men udelader resultater, hvor det handler om Samsung.

  Søgeresultaterne vises direkte på den aktive side man befinder sig på, og skubber blot indholdet lidt nedad for at gøre plads til søgeresultaterne. Søgeresultaterne kan nemt fjernes igen ved at klikke på det lille kryds, der fremkommer ved siden af søgefeltet oppe i højre hjørne.

  Find den nye søgefunktion oppe i højre hjørne.

  Guides – Tips & Tricks

  Med den nye version af FlatpanelsDK har vi også oprettet en sektion kaldet"Guides". Her finder du fantastiske forbruger-guides, tips og tricks i lange baner og hver gang vi publicerer en ny guide, lander den automatisk inde i denne sektion. I samme ombæring vil vi desuden lægge ekstra vægt på guides fremover her på FlatpanelsDK.

  I guide sektionen kan du allerede finde en købsguide, flere guides til indstillings af fladskærmen, guide til digitale tunere, guide til at optage på dit Tv og tips til billige Blu-ray film fra England – og mange flere guides er allerede på vej.

  Find alle FlatpanelsDKs guides her.

  Temaer

  Temasektioner har vi haft gennem et stykke tid og de kan anvendes til at finde alle artikler om et emne eller en specifik producent. Med den nye side vil vi tage mere fokus på vores temasektioner og knytte dem til gallerifunktionen.


  Pt. findes der temasektioner for de fleste større Tv-producenter og skærm-producenter, udvalgte emner såsom HDTV, 3DTV, Smart TV samt temasider dedikeret til nyhederne på de store messer og udstillinger, der afholdes flere gange årligt; navligt CES i Las Vegas i januar og IFA i Berlin i september.

  Gå direkte til temasektionerne her.

  Teknikken

  I menuen foroven finder du nu et punkt kaldet Teknikken. Herunder finder du forklaringer på alskens tekniske begreber. Vi forsøger at beskrive dem i et let og forståeligt sprog og med masser af billedillustrationer, så vær ikke bange for at lære alt om teknologier såsom LCD, plasma, 100/200 Hz, responstid og meget mere.

  Gå direkte til teknik-sektionen her.

  Debatforum

  Mere end 14.000 danskere er allerede brugere i vores debatforum, hvor der er mulighed for at få besvaret spørgsmål og debattere med andre brugere samt folkene bag FlatpanelsDK. Debatforummet er naturligvis helt gratis og du kan oprette dig selv som bruger her. Det kræver kun 1 minut af din tid.

  Vi havde oprindeligt et ønske om at opdatere vores forum til en nyere platform, men vi har ikke kunnet finde en erstatning for den eksisterende “Seneste emner"-funktion, som fungerer ligeså godt som vores nuværende - og den vil vi ikke undvære. Dette betyder, at vi indtil videre holder fast i forum med samme funktioner som hidtil, men det betyder ikke at vi har opgivet tanken om at opdatere koden for altid. Vi leder stadig videre og skal nok give besked i god tid før vi laver ændringer.

  Gå direkte til FlatpanelsDKs debatforum her.

  Afstemninger

  En lille ny funktion, som vi prøver at integrere, er brugen af afstemninger. Det skal fungere som et supplerende og underholdende indslag for brugerne, der samtidig kan give os et indblik i hvad brugerne mener og tænker. Den første afstemning er et klassisk emne og du kan selv stemme direkte herunder.  Vi sigter mod at køre en ny afstemning online en gang om måneden.

  Find afstemningerne ude i menuen til højre.

  Anmeldelser

  Vores anmeldelser ændrer sig ikke mht. fokusområder Det handler stadig primært om billedkvalitet, men også i stigende grad om den funktionalitet producenterne indbygger. Vi har dog foretaget lidt ændringer i opbygningen af teksterne. Når du åbner en anmeldelser vil du mødes af en navigations-bar, hvor du kan få overblik over afsnittene i anmeldelsen. Ved at klikke på afsnittene kan du hoppe direkte til teksten og læse om netop det punkt, som du som læser er mest interesseret i.

  Der har tidligere været lidt forvirring omkring hvilke TV vi har modtaget på testbænken, da nyheden omhandlende modtagelsen hurtigt forsvandt i nyhedsstrømmen på forsiden. Det gør vi nu noget ved. I test-sektionen har vi tilføjet en liste over de seneste TV, som er landet på testbænken. Klikker du på den, vil du blive bragt direkte til artiklen, hvor du kan komme med ønsker til specifikke emner, som du synes vi skal undersøge i forbindelse med anmeldelsen. Brug det! Det hjælper både os og dig selv.

  Gå direkte oversigten over anmeldelser her.

  Nyhedsbrev

  Nyhedsbrevet er ikke nyt og kører videre som altid. Nyhedsbrevet sendes ud ugentlig per e-mail og holder læsere opdateret med hvad der sker på FlatpanelsDK. Modtager du ikke allerede nyhedsbrevet, kan du tilmelde dig i menuen til højre med din e-mail adresse. Nyhedsbrevet tager desuden fokus på tema-emner fra tid til anden, som du måske ikke ser ved at følge FlatpanelsDK direkte fra din internet-browser, så det kan bestemt anbefales at tilmelde sig.


  Hold dig opdateret med FlatpanelsDKs nyhedsbrev her.


  Del med vennerne

  Har du savnet muligheden for at dele artikler, guides eller tips/tricks med venner og familie? Det får du nu mulighed for på FlatpanelsDK. Øverst i alle artikler har vi integreret en lille grafik-bar med en række muligheder for at dele artikler, anmeldelser eller andet indhold på FlatpanelsDK med venner via Facebook, E-mail, twitter eller helt fjerde.


  Ved at klikke på krydset kan man se mange flere muligheder for at dele FlatpanelsDKs unikke indhold. Den lille printer ved siden af kan hjælpe med at printe artiklen ud og brevet andensidst mod højre giver dig mulighed for at sende et tip omkring en artikel eller anmeldelse på FlatpanelsDK til venner og familie via e-mail. Det sidste ikon giver dig endeligt mulighed for at gemme en side, hvis du ønsker at læse den på et senere tidspunkt.

  Se mulighederne for at dele indhold med andre i toppen af artikler


  RSS feeds

  Ikke alle vores læsere er bekendt med RSS feeds, men du kan få stor gavn af dem, hvis du ikke abonnerer i dag. RSS feeds er i korte træk små korte beskeder, der fortæller om en artikel eller anmeldelse, så snart den kommer online på FlatpanelsDK - hvad enten du bruger en PC, MAC, mobiltelefon eller tablet. Det er derfor rettet mod dem, som vil have daglig besked om nye artikler eller anmeldelser på FlatpanelsDK så snart de er online, i stedet for at vente på nyhedsbrevet.

  RSS kan modtages på masser af håndholdte enheder, gennem programmer og via Apps. Alle større hjemmesider tilbyder i dag RSS feeds, og på den måde kan du selv vælge hvilke du vil abonnere på og få alle de sidernes nyheder samlet ét sted; f.eks. i dit Outlook, på din PC eller via en RSS læser på mobiltelefonen eller din tablet. RSS indeholder typisk overskrift og en lille teaser-tekst. Er man interesseret i hele artiklen, kan man derefter klikke på linket og man føres hen til artiklen på FlatpanelsDKs hjemmeside.

  Tilmeld dig vores RSS feeds her.

  Brugeranmeldelser

  Brugeranmeldelser har gennem tiden været uhyre populære på FlatpanelsDK og har givet brugerne mulighed for at skrive en mindre anmeldelse af fladskærms-Tv, PC-skærme eller andre produkter, som de ejer. Det er en fantastisk måde at dele erfaringer med resten af brugerne på FlatpanelsDK. Brugeranmeldelser er til gavn for tusinder af mennesker hver måned og vi giver tilmed brugeranmeldelser opmærksom på forsiden i menuen til højre samt i løbende artikler, der samler de seneste brugeranmeldelser.

  Du kan selv bidrage med din brugeranmeldelse, og vi kræver ikke noget af dig for at komme i gang andet end at du skal oprette en bruger i FlatpanelsDKs debatforum her.

  Find alle brugeranmeldelserne her.


  Feedback

  Selvom vi har arbejdet minutiøst på at gennemgå siden for fejl og mangler, kan det naturligvis ikke undgås, at vi har overset et eller andet. Ud over generel feedback eller forslag til yderligere forbedringer, så vil vi også meget gerne høre fra jer brugere, hvis I oplever deciderede fejl eller døde henvisninger/links på den nye side.

  Brug gerne kommentarfeltet herunder.  Velkommen til fremtiden! Vi ses derude.
  Rasmus & Torben • Flere nyheder

  Apple TV

  Guide: Bedste tjenester til filmleje & filmkøb

  08 Apr 2020 | Flatpanels |
  Streamingnyt i april 2020

  Nyt på Netflix, HBO Nordic & Viaplay i april 2020

  08 Apr 2020 | Flatpanels |
  Samsung Smart View

  Mange Samsung Smart TV mister remote-app support

  08 Apr 2020 | Rasmus Larsen |
  DualSense til PlayStation 5

  Sony løfter sløret for ny DualSense controller til PlayStation 5

  08 Apr 2020 | Rasmus Larsen |
  Luxe Soundsystem

  Lemus & Bolia går sammen om lydmøbel til TV-lyd & musik

  07 Apr 2020 | Rasmus Larsen |
  Columbia Classics Volume 1

  'Lawrence of Arabia', 'Dr. Strangelove' & andre klassikere på UHD Blu-ray

  07 Apr 2020 | Rasmus Larsen |
  Sonic the Hedgehog

  Flere biograffilm frigives til streaming i påsken

  06 Apr 2020 | Rasmus Larsen |
  LG TV

  LG 2018 TV får også AirPlay 2 og HomeKit

  03 Apr 2020 | Rasmus Larsen |