Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonApple AirPlay Mirroring gør iPad til spil / mediecenter - FlatpanelsDK

Apple AirPlay Mirroring gør iPad til spil / mediecenter

20 Jun 2011 | Rasmus Larsen |

Sammen med Apples næste generation af deres styresystem, iOS 5, bringer Apple en helt ny funktion i spil til deres iPad. Den såkaldte AirPlay Mirroring funktion gør det muligt at sende film og endda spil direkte op på Tv-skærmen – trådløst. Det betyder, at iPad nærmer sig funktionaliteten fra et TV-mediecenter.

Apple AirPlay Mirroring

Apple har gennem noget tid understøttet den såkaldte AirPlay-funktion, hvor brugeren kan sende video, musik og billeder til fladskærms-Tv’et (via en Apple TV-boks) over det trådløse netværk. Nu har Apple præsenteret næste skridt kaldet AirPlay Mirroring.

Med AirPlay kan man vise video og spil fra iPad på fladskærmen
Med AirPlay kan man vise video og spil fra iPad på fladskærmen

AirPlay Mirroring giver – som navnet antyder – mulighed for at lave et ”mirror”(spejl) af skærmen på iPad 2 – dvs. hvad man end ser på skærmen kan også vises på fladskærms-Tv’et i stuen. Under overfladen gemmer der sig dog langt mere spændende funktioner end dette fordi AirPlay Mirroring også åbnes op for udviklere i App Store. Først og fremmest udvider AirPlay Mirroring mulighederne for at anvende en iPhone eller iPad som mediecenter. Ved at leje film eller serier direkte på enheden, kan de afspilles på fladskærms-Tv’et i stuen trådløst ved tryk på en knap. Selvom AirPlay Mirroring endnu ikke er muligt (det bliver det først med iOS 5) har udviklere af spil imidlertid allerede spottet mulighederne i teknologien.

Med AirPlay kan man vise video og spil fra iPad på fladskærmen
Med AirPlay kan man vise video og spil fra iPad på fladskærmen

Udviklerne af spillet Real Racing 2 HD har således omfavnet funktionen og lovet mulighed for at afvikle racerløbet på fladskærms-Tv’et i stuen, mens iPad 2 fungerer som ”rat” og desuden viser et separat billede af banens forløb. På den måde forvandles iPad 2 til en spilkonsol og mon ikke Apple bifalder den udvikling i og med, at de med iPhone og iPad allerede har den bedst sælgende transportable spillemaskine. Nu handler det om at få dem til at snakke sammen med fladskærmene rundt omkring i stuerne. Det er dog endnu uklart hvordan Apple har tænkt sig at håndtere den lille forsinkelse der er på signalet. Se eventuelt denne video fra en tidlig version af AirPlay Mirroring, hvor Real Racing 2 HD demonstreres på et TV (fra Engadget.com).

Apple AirPlay Mirroring bliver muligt med iOS 5 styresystemet, der kommer til september. Indtil videre understøttes iPad 2 og det er forventningen at næste generation af iPhone (iPhone 5 eller iPhone 4GS) også tillader AirPlay Mirroring. Det kræver herudover en Apple TV boks. Apple AirPlay Mirroring kan således vise sig at blive en rigtig interessant tilføjelse i fremtiden i og med, at den kan omdanne Apples enheder til både mediecentre og spilkonsoller.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Altibox udmelder store prisstigninger på tv-pakker

16 Apr 2024 |

DTS:X lander på Disney+ i maj med 18 Marvel-film og Queens-koncert

15 Apr 2024 |

Medie: Disney tæt på store fodbold-rettigheder i Danmark

15 Apr 2024 |

Omfanget af hackede Roku Smart TV langt større end først antaget

15 Apr 2024 |

Danske priser på 2024 LG OLED (B4, C4, G4) – starter lavere

12 Apr 2024 |

TCL træder ind på monitor-markedet med miniLED LCD

12 Apr 2024 |