Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSony & Toshiba slår LCD & OLED produktion sammen - FlatpanelsDK

Sony & Toshiba slår LCD & OLED produktion sammen

09 Jun 2011 | Rasmus Larsen |

Ifølge japanske Nikkei ligger de to gigantiske elektronikproducenter, Toshiba og Sony, i forhandlinger om at slå deres LCD og OLED divisioner sammen, med særlig fokus på produktion af OLED-skærme. Virksomhederne selv har endnu ikke udtalt sig i sagen, men der peges på flere konkrete detaljer.

Sony og Toshiba slår sig sammen

Den japanske skærmindustri ledes af Sharp, der også er verdensleder på markedet for små LCD-skærme til håndholdte enheder. Sydkoreanske producenter såsom LG og Samsung har dog på få år skabt sig dominerende situationer skærmmarkedet og er blandt andet langt fremme på udvikling og produktion af OLED-skærme, der betragtes som næste revolution indenfor skærme.

Det kan Sony og Toshiba angiveligt mærke og ifølge den japanske avis Nikkei, der har et ry for at have styr på de japanske rygter, snakker Sony og Toshiba i øjeblikket om at sammenlægge deres udvikling, forskning og produktion af LCD og specielt OLED-skærme.

Sony og Toshiba vil puste liv i OLED i ny alliance
Sony og Toshiba vil puste liv i OLED i ny alliance


Det skal understreges, at der ikke er tale om selve fladskærms-Tv fra de to producenter, men blot produktionen af de LCD-paneler og OLED-paneler, som integreres i Tv’ene. Planen er, at finde synergier, som kan positionere Sony/Toshiba stærkere på markedet indenfor produktion af skærme – noget som også vil kunne gavne producenternes fladskærms-Tv.

Ifølge samme kilder vil alliancen fokusere på produktionen af små skærme til håndholdte enheder såsom mobiltelefoner, GPS’er og tablets. Der skal lægges særlig vægt på forskning og produktion af OLED-skærme, som producenterne betragter som LCD-teknologiens arvtager. Det er også nu der skal investeres for både Samsung og LG har netop færdiggjort deres nye OLED-fabrikker, der skal bringe OLED-skærme bredt ud på markedet.

Kilden peger desuden på en interessant detalje; nemlig, at den japanske investeringsfond Innovation Network Corp. of Japan – som støttes af den japanske regering - vil spytte store summer penge ind i alliancen og eje mellem 70-80 % af aktiebeholdning. Den resterende del skal deles ligeligt mellem Sony og Toshiba. Samtidig angives det, at de nuværende virksomheder Toshiba Mobile Display og Sony Mobile Display vil ophøre.

Alliancen mellem de to japanske producenter er endnu ikke bekræftet. Nikkei mener dog at vide, at det bliver en realitet i slutningen af 2011. Som nævnt vedrører alliancen kun selve produktion, forskning og udvikling – ikke slutprodukterne.

Kilde: Nikkei, Crunchgear

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

1 million har oprettet login på DRTV

25 Apr 2024 |

Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

25 Apr 2024 |

Nye EU-regler tvinger producenten til at reparere efter garantien

24 Apr 2024 |

Sonys gratis-kanaler med reklamer klar på LG TV i Danmark

24 Apr 2024 |

Max-rabatkunder beholder 4K lidt længere

24 Apr 2024 |

SkyShowtime er i dag blevet både billigere og dyrere

23 Apr 2024 |