Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSamsungs nye OLED-fabrik klar to måneder før tid - FlatpanelsDK

Samsungs nye OLED-fabrik klar to måneder før tid

13 May 2011 | Rasmus Larsen |

Samsung har længe arbejdet på at få deres nye 5,5. generations OLED-fabrik op og køre. Samsung melder nu, at første fase af fabrikken står klar til masseproduktion og der afholdes en officiel åbningsceremoni i starten af juni. Med den nye fabrik kan Samsung producere OLED-skærme til blandt andet tablets, PC-monitorer og TV-fladskærme. Samsungs har investeret mere end 11 milliarder kroner i fabrikken.

Samsungs nye OLED-fabrik er klar

Samsung producerer i dag OLED-paneler til mobiltelefonen, men kapaciteten er så begrænset, at det stort set kun er Samsungs egne smartphones, der får gavn af OLED-teknologien, der betragtes som fremtidens skærm.

Samsung 0,05 mm OLED
Samsungs 0,05 mm tynde OLED

Det skal Samsungs 5,5. generations OLED-fabrik ændre på, og første fase af fabrikken stå nu klar til masseproduktion. Det er samtidig to måneder før den oprindelige tidsplan, hvilket også indikerer, at fase to og tre fremrykkes.

Produktion øges i trin

I fase 1 er Samsung i stand til at producere 24.000 substrater (1300x1500 mm)per måned, hvorfra der kan skæres mindre OLED-paneler af hvert substrat. I fase 2 hæves den månedlige produktion til 48.000 substrater og i fase tre, som er planlagt til at stå klar i første halvdel af 2012, vil Samsung have en have en månedlig produktion på 100.000 substrater. Jo mindre paneler, der skæres fra hvert substrat, desto flere OLED-paneler kan der produceres.

Samsung 7-tommer OLED panel
Substrat, hvorfra mindre 7” OLED-paneler kan skæres

Samsung har tidligere meldt, at de er klar med et 7” OLED-panel til tablets i 2011 samt et 42-tommer OLED-TV i 2011. Tidsplanerne er dog blevet rykket før. Fabrikken, der ligger i Chungcheong provinsen i Kina, kan senere få selskab af endnu større OLED-fabrikker fra Samsung. Det forlyder således, at Samsung også planlægge at investere i en 8. generations OLED-fabrik i slutningen af 2011, der arbejder med langt større substrater og derfor kan producere store fladskærms-Tv. Også LG investerer massivt i OLED-teknologien. De har allerede et 31-tommer OLED-TV i handlen. Kilde: etnews.co.kr

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Nye EU-regler tvinger producenten til at reparere efter garantien

24 Apr 2024 |

Sonys gratis-kanaler med reklamer klar på LG TV i Danmark

24 Apr 2024 |

Max-rabatkunder beholder 4K lidt længere

24 Apr 2024 |

SkyShowtime er i dag blevet både billigere og dyrere

23 Apr 2024 |

Meta åbner Horizon OS for andre headset-producenter

23 Apr 2024 |

Viaplay: Reklamepakke og ny indsats mod kontodeling til sommer

23 Apr 2024 |