Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reason<div class="billede"><img src="billeder/mini-toshibacali.jpg" alt="Toshiba auto kalibrering"></div>Toshibas fladskærme får automatisk kalibrering - FlatpanelsDK Toshiba auto kalibreringToshibas fladskærme får automatisk kalibrering">

Toshiba auto kalibrering
Toshibas fladskærme får automatisk kalibrering

08 Apr 2011 | Rasmus Larsen |

I forbindelse med lanceringen af Toshibas 2011 fladskærme blev en ny auto-kalibrerings funktion afsløret. Ved hjælp at en måleenhed og et indbygget kalibreringssystem vil Toshiba tilbyde optimal farvegengivelse til brugerne.

Auto kalibrering på Toshibas TV

Toshibas nye CEVO-fladskærme kommer ikke blot med lovende teknologi; de kommer også med 100 % automatiseret kalibrering af farver.

Med en farvesensor og indbygget kalibreringsmønstre vil Toshiba sigte mod at levere ekstremt præcise farver og imponerende billedkvalitet. Og det kræver ikke, at brugeren har tidligere erfaring med kalibrering. Vi tog et kig på det i Rom og lad os prøve at dele lidt af vores erfaringer. Nedenfor ser du princippet i hovedtræk.

Toshibas auto kalibrering
Toshibas auto kalibrering


Til venstre ser du en lille måleenhed på skærmen – det er samme princip som FlatpanelsDK anvender til at kalibrere med. Skærmen viser et testmønster (her grå) og farverne skifter efterhånden, som måleren har registreret farven. Farverne korrigeres herefter hvis der findes afvigelser og det sikrer, at farverne på skærmen vises ud fra samme standarder, som film produceres efter.

Systemet er 100 % automatisk og kræver blot, at måleren placeres foran skærmen samt et par tryk på fjernbetjeningen. Kalibreringen kan foretages så snart man modtager sit Tv, men kan også udføres løbende. I Toshibas skærme findes også en række testmønstre, så man kan se resultatet af sin kalibrering i forhold til start-resultatet.

Auto-kalibrering understøttes på Toshiba seriene ZL1, WL863N, YL863N, VL863N og UL863N. Vi tager et mere dybdegående kig på funktionaliteten i en senere test af Toshibas nye fladskærme. Læs mere om Toshibas 2011 fladskærme i artiklen her.Flere nyheder

Sony i kovending: Spilbutik på PS3 & Vita lukkes ikke alligevel

20 Apr 2021 |

Opdateret: Sony gør 'Horizon Zero Dawn' & 10 andre PlayStation-spil gratis

19 Apr 2021 |

Test: Sony A90J OLED

16 Apr 2021 |

2020 Samsung TV virker nu med PS5-gaming i 4K120+HDR

16 Apr 2021 |

Analyse: Hvem taber, når abonnements-trætheden rammer?

16 Apr 2021 |

Power Grenaa slår dørene op på mandag

16 Apr 2021 |