Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonEt kig på Panasonics Viera Connect & Viera Market - FlatpanelsDK

Et kig på Panasonics Viera Connect & Viera Market

28 Feb 2011 | Rasmus Larsen |

Vi kører for tiden et Smart TV tema, hvor vi kigger på producenternes internet og mediefunktionalitet i de nye skærme. Her tager vi et indledende kig på Panasonics nye Viera Connect og Viera Marketninternet-systemer, som er indbygget i 2011 modellerne.

Viera Connect og Viera Market

Har du et Panasonic Tv fra 2010, har du med stor sandsynlighed også det såkaldte Viera Cast, der er en samling internet-tjenester. I 2011 lancerer Panasonics næste generation af deres Smart TV-funktionalitet. Smart TV er betegnelsen for fladskærme der er tilsluttet internettet og netværk.

Panasonics Viera Market
Panasonics Viera Market

Med Viera Connect håber Panasonic at kunne give brugerne underholdning inden for en række forskellige kategorier og som noget nyt vil der også være små spil indbygget. Visse ”Apps” bliver gratis, mens andre koster penge. Panasonics Viera Market er åbent, så der kan udvikles Apps hertil fra alle sider.

Panasonics Viera Market
Panasonics Viera Market

Tre af hovedkategorierne hedder video, catch-up TV og musik. Under hver kategori vil der ligge en række tjenester som varierer fra land til land.

Spil i fladskærmen

Panasonic tror også på spil direkte i fladskærmen. Spillene leveres i samarbejde med partneren Gameloft og alle spil afvikles i ”skyen”, hvilket vil sige, at de afvikles direkte over internettet på en server der administreres af Panasonic/Gameloft. På den måde skal selve skærmen ikke have indbygget processorkraft, men blot vise spillene på skærmen.

Panasonics Viera Market
Panasonics Viera Market

Herover ser du et racerspil, men Panasonic demonstrerede også små simple spil såsom skak.

Panasonics Viera Market
Panasonics Viera Market

Styr det hele med iPad

Panasonic fremviste en tablet-prototype på CES 2011 i Las Vegas, men den havde de desværre ikke medbragt i London. I stedet havde Panasonic medbragt en Apple iPad for at vise, hvordan man kan styre Panasonics Tv med Apple populære enheder.

Panasonics Viera Market
Panasonics Viera Market

En praktisk funktion er først og fremmest tastaturet. Skal du ind og søge på efter klip på YouTube, kan den traditionelle fjernbetjening blive træg at arbejde med og derfor gør et fuldt tastatur på iPads store skærm underværker.

En tur på løbebåndet

Er du mere til motion, så har Panasonic også løsningen. Gennem Panasonics Viera Market kan der hentes en motions-App, som kan tilsluttes et løbebånd.

Panasonics løbe-App
Panasonics løbe-App

På den måde kan man få styr over forbrændte kalorier, distance og meget mere. App’en kan sågar give en virtuel løbetur i f.eks. New Yorks gader ved at koble op til Google Maps, der efterhånden har kortlagt de fleste større byer helt ned i gade-plan.

Skype – og andre sager

Skype blev introduceret sidste år, men det fortsætter naturligvis i 2011. De færreste har et Skype-kamera til deres Tv, men man kan naturligvis også foretage opkald til bærbare computere eller mobiltelefoner med Skype installeret.

Skype på Panasonics Tv
Skype på Panasonics Tv

Mange flere Apps er naturligvis på vej og vil blive opdateret løbende. Panasonic har i 2011 lavet en mere åben platform med Viera Market, så det bringer forhåbentligt langt flere internet-funktioner med sig i forhold til 2010 modellerne med Viera Cast. 2010 modellerne får dog også gavn af udviklingen. De vil kunne afvikle flere af de nye Apps, men dog ikke alle. Panasonic nævnte intet konkret omkring danske tjenester, men sagde, at der er forhandlinger undervejs.



Flere nyheder

Chromecast med Google TV

09 Apr 2021 |

Rygte: Samsung vil købe OLED TV-paneler fra LG

09 Apr 2021 |

Første kig: Samsung's 110" microLED TV

08 Apr 2021 |

Nye Toshiba Android TV lanceret i Danmark

07 Apr 2021 |

Power åbner i Ringsted med bl.a. OLED TV til 6.666 kr.

07 Apr 2021 |

Sony lancerer Bravia Core med 'højeste streaming billedkvalitet'

06 Apr 2021 |