Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonFlatpanels bud på Sharps 2011 Tv - FlatpanelsDK

Flatpanels bud på Sharps 2011 Tv

31 Dec 2010 | Rasmus Larsen |

Samsung, Sony, Panasonic, LG og Sharp vil alle benytte dette års CES 2011 udstilling til at præsentere de nye 2011 fladskærme. Sidste år kiggede FlatpanelsDK i krystalkuglen og gav et bud på, hvad vi kan se frem til. Vi kigger endnu engang frem mod CES 2011 og giver, i en serie af artikler, et kvalificeret bud på, hvad vi kan forvente os.

Artikelserien er delt op i 5 dele. I dag kigger vi på Sharp. Vi har allerede kigget på LG, Panasonic, Sony og Samsung

Vi skal understrege, at følgende tekst ikke er et udtryk for, hvad producenten rent faktisk præsenterer. Det er udelukkende Flatpanels kvalificerede bud på baggrund af rygter, branchesnak og udmeldinger fra producenterne selv. For at se, hvad producenterne rent faktisk præsenterer, så følg med i vores store CES 2011 dækning, der starter d. 3. januar 2011.

Sharp 2011

Sharp rørte på sig i 2010 og fik relative pæn succes og omtale på baggrund af deres nye tynde fladskærme, herunder LE820. 2010 var også åretm hvor Sharp gik all-in på LED og deres nye Quattron-teknologi, og året hvor Sharp så småt begyndte at lancere 3D-fladskærme.

”Sharp
Sharp LE824

Det er Flatpanels forventning, at Sharp vil følge samme trends i 2011 og måske også markere sig endnu mere på landkortet i Europa. Sharp er blandt de største producenter af LCD-paneler og sælger blandt andet mange af de LCD-paneler, der anvendes i Sony og Philips topmodeller. Det giver Sharp muligheder for at rykke hurtigt og konsekvent med nye teknologier. Den mulighed har Sharp ikke hidtil udnyttet til fulde, og har de seneste år været ramt lidt af de meget innovative koreanske virksomheder såsom LG og Samsung. I 2010 vendte Sharp - som er blandt de gamle japanske giganter - trenden og derfor tror vi også på, at vi ser mere innovative løsninger fra Sharp i 2011 og 2012. Der er på nuværende tidspunkt meget lidt information ude omkring Sharps 2011 modeller, men vi forventer, at Sharp lancerer erstatninger for både LE8xx og LE9xx modellerne, samtidig med, at der kommer billigere modeller med Time Shift-optagefunktionen, der gør brugerne i stand til at sætte direkte Tv på pause og spole tilbage.

Quattron paneler og LED

Sharp har tidligere udtalt, at samtlige skærme i 2011 vil blive baseret på LED-baggrundsbelysning, hvilket blandt andet muliggør tynde skærme og lavere strømforbrug. Derfor er det næsten uundgåeligt at Sharp vil have massiv fokus på deres fladskærme med LED, samtidig med, at fordele såsom de lavere strømforbrug vil blive fremhævet. LED giver også tyndere skærme og det tror vi bliver et fokuspunkt fra Sharps side i 2011. I 2011 bliver Sharps fladskærme tyndere og designet med glasfront bliver med al sandsynlighed videreført i de nye modeller.

Sharp LE925 3DTV
Sharp LE925 3DTV

Sharp introducerede i 2010 deres Quattron-teknologi med 4 subpixels fremfor 3 på normale LCD-skærme. Ved at tilføje en ekstra subpixel, argumenterer Sharp, at de kan give forbrugerne bedre farver. I 2011 tror vi Sharp forøger satsningen med Quattron-panelerne, som muligvis også vil blive introduceret i Sony og Philips topmodeller. Satsningen vil betyde, at de billigere modelserie vil blive baseret på Quattron-teknologien, samtidig med, at 3D-modellerne vil få gavn af den højere lysstyrke, som Quattron panelerne kan levere.

NET TV samarbejde eller Google TV?

I 2010 indledte Sharp, Philips og Loewe et samarbejde om at skabe en fælles Internet-platform til fladskærme baseret på åbne standarder. Ved at samarbejde argumenterede de tre producenter, at man kunne lokke flere virksomheder til at skabe Apps til Tv’ene. Vi tror på, at denne tjeneste kommer ordentligt i gang i Sharps 2011 fladskærme, efter 2010 var lidt tam på Internet-integration fra Sharps side. Vi får formentlig flere og mere meningsfulde Apps at se og Sharp vil også integrere NET TV i de billigere modelserier, så det ikke længere kun er forbeholdt topmodellen.

Philips NET TV
Philips NET TV

Alligevel blev Sharp for ganske nylig bragt i spil, som en af kandidaterne til Google TV. Senere blev der argumenteret, at Sharp måske kunne falde under for Google TVs planer om at skyde lanceringen af næste version af Google TV. Det vil i så fald betyde, at Sharp ikke præsenterer Tv med Google TV på CES 2011, men at der er noget klar i kulissen til senere i 2011. Alligevel tror vi dog der er en god mulighed for at Sharp viser et samarbejde med Google TV frem på CES 2011 eller hvert fald tilkendegiver, at de er engageret i et samarbejde.

Se med på CES 2011 i januar

For at se, hvad Sharp rent faktisk præsenterer så følg med i vores store CES 2011 dækning, der starter d. 3. januar 2011.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Max afslører priser: Bliver dyrere uden reklamer

19 Apr 2024 |

Sonys 2024-funktioner kommer også til A95L (QD-OLED)

19 Apr 2024 |

'Auto-kalibreret' Prime Video-profil introduceres i Sony TV

19 Apr 2024 |

Første kig: Nintendo retro-spil på Apple TV 4K og TV via AirPlay

19 Apr 2024 |

Danske priser på 2024 Sony TV og lydprodukter

18 Apr 2024 |

YouTube vil blokere tredjeparts apps som SmartTube & NewPipe

18 Apr 2024 |