Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonB&O BeoVision 10-32 & BeoSound 8 indtryk - FlatpanelsDK

B&O BeoVision 10-32 & BeoSound 8 indtryk

10 Nov 2010 | Rasmus Larsen |

Bang & Olufsen præsenterede i dag 32” BeoVision 10-32 og et nyt lydsystem kaldet BeoSound 8 på et pressemøde i Bang & Olufsens butik på Kongens Nytorv. Pressemødet handlede i høj grad om den nye BeoSound 8, men B&O præsenterede også det nye 32” medlem af BeoVision 10-familien.

I denne artikel bringer vi de første indtryk med den spritnye BeoVision 10-32, der har et par tekniske forskelligheder fra sine to storebrødre i 40 og 46 tommer. Vi tager også et lille kig på den nye BeoSound 8 sidst i artiklen, som var det produkt B&O hentydede til på deres invitation. Endeligt kigger vi lidt på B&Os nye BeoPlayer App til Apple-enheder. Se også videoer af de nye produkter i denne artikel.

Bang og Olufsen 10. november


BeoVision 10-32 indtryk

Bang & Olufsen lancerede i oktober 2009 deres BeoVision 10 fladskærm, der sidenhen har vist sig at være en stor succes. Den fik en i marts 2010 en storebror i 46 tommer og nu tager den skridtet ned i 32 tommer. Her kigger vi nærmere på B&Os nye fladskærm.

B&O BeoVision 10-32
B&O BeoVision 10-32


På pressemødet i dag fremviste Bang & Olufsen for første gang BeoVision 10-32 for omverdenen. Den mindre model anvender samme design som 40 og 46 tommer modellerne, men på den tekniske side har BV10-32 100 Hz (i stedet for 200 Hz på 40-46”) og ”kun” en stereo-forstærker (modsat surround forstærker i 40-46”). Til gengæld har den fået en ekstra HDMI-indgang, så der nu er integreret 3 HDMI-indgange på BeoVision 10-32.

Designet er identisk, men det visuelle udtryk er lidt anderledes. Pga. det mindre format, opleves Tv’et som ”fladere” end sine to større brødre, der synes lidt ”højere”. Det er et bevidst træk fra designerne hos B&O, der blandt andet har arbejdet med rammens dimensioner. Designet kan naturligvis tilpasses som det ønskes, hvilket indebærer, at BeoVision 10-32 kan leveres i både sort og hvid. Købere kan også individualisere BeoVision 10 vha. frontstoffet til højttaleren, der findes i: sort, hvid, sølv, mørkegrå, blå og orange.

B&O BeoVision 10-32
B&O BeoVision 10-32


BeoVision 10-32 kan naturligvis hænge på væggen eller stå på en fod. Nedenfor ser du Tv’et på en stand og B&O tilføjer, at købere har mulighed for motordrejestand til gulv- og bordplacering, to forskellige beslag til placering tæt på væggen og et vægbeslag, der giver mulighed for manuel dreje- og vippefunktion.

B&O BeoVision 10-32
B&O BeoVision 10-32


Vi betragtede BeoVision 10-32 i B&Os butik på Kongens Nytorv, og billedmæssigt er BeoVision 10-32 utroligt tæt på de to andre modeller. Det mindre format gør naturligvis HD-billeder lidt mindre imponerende, men skiftet fra 100 Hz til 200 Hz har ikke den helt store betydning i praksis. Det betyder, at billedkvaliteten på BV10-32 er smuk, og i et større perspektiv er det egentlig svært at pege på andre producenter, der stadig lægger lige så meget arbejde i god billedkvalitet i 32 tommer. Fokus i dag ligger i langt højere grad på 40 tommer og derover, som danskerne i høj grad har taget til sig i stuerne.

B&O BeoVision 10-32
B&O BeoVision 10-32


Lyden er stadig kraftfuld og har en god bund. B&O har været nødsaget til at ændre lidt på basporten i BV10-32 i modsætning til BV10-40 go BV10-46, der begge benytter samme højttalersystem, af hensyn til de mindre dimensioner. Det gør basporten en anelse svagere, men dog uden det er gået voldsomt meget ud over den gode lyd.

B&O BeoVision 10-32
B&O BeoVision 10-32 hænger på væggen


Med BeoVision 10-32 sigter B&O mod køkkenet, soveværelset, kontoret eller stuen der ikke kan bære et for stort Tv. På sin vis giver det sig selv, men det unikke ligger netop i, at BeoVision 10-32 opfylder opgaverne for lyd og billede i tilstrækkelig grad. Mere eller mindre samtlige 32 tommer Tv i dag har et ret begrænset højttaler-system, der umuliggør afspilning - eller hvert fald det at nyde – god musik.

Skulle der være behov for at tilslutte eksterne højttalere, kan det dog også lade sig gøre. BV10-32 kommer med indbygget stereo-modul og 2 Power Link-udgange, der f.eks. kan anvendes til B&O højttalere eller subwoofere.

B&O BeoVision 10-32
B&O BeoVision 10-32


BeoVision 10-32 er på den måde kærkommen tilføjelse til Bang & Olufsens sortiment indenfor fladskærme. Den supplerer på fornem vis sine to større brødre, og de fleste er nok også enige i, at BV10-32 er en fuldgod erstatning for den 32” BeoVision 8-32, som nu er udgået.

Prisen på BeoVision 10-32 er 29.995 DKK inkl. en Beo4 fjernbetjening og DVB-HD modul. BeoVision 10-32 kan ses i B&Os butikker fra næste uge. Vil du have et smugkig, kan BeoVision 10-32 dog allerede ses i dag, hvis du besøger butikken på Kongens Nytorv i København.

Læs mere på www.bangolufsen.dk eller læs vores test af BeoVision 10 her. Se også videoen herunder, hvor de forskellige farvevalg for BeoVision 10-32 demonstreres.


BeoSound 8 indtryk

Vi vil ikke tage et dybdegående kig på BeoSound 8, da vi jo som altid er mest interesseret i skærme. Men da vi var blandt de første til at opleve B&Os nye lydprodukt, vil vi da gerne dele nogle af de indledende erfaringer vi gjorde os, med B&Os nye prisbillige lydsystem.

B&O BeoSound 8
B&O BeoSound 8


Bang & Olufsen beskriver selv BeoSound 8 således:
- ”BeoSound 8 byder på fantastisk lydkvalitet, elegant design og en intuitiv brugerflade. Det er den perfekte løsning til at høre digital musik fra iPod, iPhone, iPad, pc eller Mac. Afspilleren skal blot tilsluttes BeoSound 8, hvorefter den digitale musik kan nydes i fulde drag.” og fortsætter:
- ”Det lette, karakteristiske design gør BeoSound 8 til et musiksystem med mange anvendelsesmuligheder – ikke bare i stuen, men også i køkkenet, på terrassen eller i sommerhuset. BeoSound 8 kan monteres på et vægbeslag eller stilles på en plan overflade og leverer altid en fantastisk lyd i luksuskvalitet.”

B&O BeoSound 8
B&O BeoSound 8


I korte træk er der tale om en højttaler, som er afhængig af musik fra eksterne enheder. B&O øger dermed også deres samspil med amerikanske Apple, da BeoSound 8 i høj grad har omdrejningspunkt omkring integrationen med Apples iPhone, iPod og iPad.

BeoSound 8 kan desuden tilsluttes eksterne enheder, som f.eks. en computer eller Mac, samt udnytte Apples Airport Express-funktionalitet (AirPlay), hvor musik streames trådløst til BeoSound 8 fra en iPod / iPhone / iPad eller en PC/MAC med iTunes installeret.

B&O BeoSound 8
B&O BeoSound 8


BeoSound 8 fås i sort og hvid og man kan vælge mellem forskellige, bløde farver til højttalernes frontstof, så det passer ind i indretningen. Disse omfatter: Sort, hvid, gul, grøn, lilla og lavendelblå, med mulighed for at flere kommer til inden længe.

B&O BeoSound 8
B&O BeoSound 8


De kegleformede højttalere giver BeoSound 8 et diskret look, da højttalernes faktiske dybde skjules, og fødderne løfter systemet op, så det får et let og slankt udseende. At højttalerne buer indad bagved betyder også, at BeoSound 8 kan skubbes ind i et 90 graders hjørne – f.eks. i køkkenet.

B&O BeoSound 8
B&O BeoSound 8


BeoSound 8 kan købes i de danske Bang & Olufsen butikker fra uge 47. Vejledende udsalgspris: 7.695,- DKK. Læs mere om BeoSound 8 på www.bangolufsen.dk. Se også præsentations-vidoen af BeoSound 8 herunder.


Fjernkontrol og ny App

Med BeoSound 8 følger en lille fjernbetjening, der kan styre de mest basale funktioner. BeoSound 8 kan dog også styres med Beo5 og Beo4 fjernbetjeningerne.

Samtidig lancerer B&O en ny App i Apples App Store. App'en kaldes BeoPlayer og vil være tilgængelig om ganske kort tid til fri download.

Med App'en får brugerne adgang til 20 netradiostationer og en ur-funktion med alarm. Kort før jul vil BeoPlayer blive opdateret, så brugerne kan gennemgå og afspille hele musiksamlingen i iTunes i samspil med BeoSound 8. Opdateringen bliver en betalingsversion, og giver samtidig adgang til mere end 10.000 netradiostationer.

Det var alt for denne gang. Del gerne din mening omkring B&Os 2 nye produkter i kommentar-funktionen herunder.

Husk at du kan læse alle FlatpanelsDKs artikler og tests vedrørende B&O (eller andre producenter) i vores temasektioner her.Flere nyheder

Nokia gør comeback som TV-mærke i Danmark

04 Dec 2020 |

Vinderen af LG GX OLED er...

04 Dec 2020 |

Officielt: HBO Max erstatter HBO Nordic i 2021

04 Dec 2020 |

Warner vil streame alle 2021-film samtidig med biograf-premiere i USA

04 Dec 2020 |

Discovery+ erstatter Dplay til januar

03 Dec 2020 |

'Ringenes Herre' klar i 4K HDR & Dolby Atmos i Danmark

02 Dec 2020 |