Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reason<div class="billede"><img src="billeder/mini-yousee.jpg" alt="YouSee pressemøde"></div>YouSee: Clear HD, á la carte & video on demand - FlatpanelsDK YouSee pressemødeYouSee: Clear HD, á la carte & video on demand">

YouSee pressemøde
YouSee: Clear HD, á la carte & video on demand

17 Sep 2010 | Rasmus Larsen |

YouSee afholdte i dag pressemøde og kunne her fortælle lidt mere omkring deres planer for fremtiden og deres nye tiltag i form af fri adgang til HDTV-kanaler gennem Clear HD. YouSee. kom også omkring Tv på PC’en, video on demand og á la carte Tv, hvor man selv vælger Tv-kanalerne.

Fri adgang til HDTV

Vi har allerede omtalt YouSees tiltag med fri adgang til HDTV-kanaler, men lad os tilknytte et par yderligere oplysninger. Læs også mere på www.yousee.dk.

YouSee Clear HD skal i luften fra 1. december 2010 og vil betyde, at følgende HD-kanaler kan modtages frit og ukrypteret. At de er ukrypteret betyder, at de kan modtages uden program kort direkte i fladskærmen, såfremt denne har en digital DVB-C tuner med mpeg4.


Grundpakken (4 HD-kanaler):
DR HD, Kanal 5 HD, SVT1 HD, ZDF HD

Mellempakken (6 HD-kanaler):
TV3+ HD, 6’eren HD (sidstnævnte lanceres 1. januar 2011)

Fuldpakken (10 HD-kanaler):
Eurosport HD, Eurosport 2 HD, TV 2 Film HD, Nickelodeon HD (sidstnævnte lanceres 1. marts 2011)

HD-pakken hos YouSee findes stadig, da denne indeholder yderligere HD-kanaler, hvor indholdet ikke er det samme som på SD-kanalerne (SD er typiske kanaler i lav opløsning). På sigt skal den dog udfases.

Det er alle 100 % af sendefladen der vil være HD, og visse programmer vil være opskaleret SD. Bemærk blandt andet også, at 6’eren HD er en ny kanal, der lanceres fra 1. januar 2011. Nickelodeon HD er også ny. TV2 Sport HD er endnu ikke en del af tilbudet om frie HD-kanaler hos YouSee.

Video on Demand og Start Forfra

YouSee mener, at Video on Demand vil få en endnu mere markant rolle hos dem i fremtiden. Alene i august blev der udlejet 75.000 film gennem YouSees Cinema-tjeneste, og målsætningen er, at YouSee skal overhale Blockbuster på film-udlejning.

YouSee HD boks
YouSee HD-boks kan nu ”Starte Forfra” på alle kanaler


Samtidig udvider YouSee deres StartForfra-koncept, hvor man kan starte et program, som man er kommet for sent ind i, forfra. I dag er StartForfra muligt på 23-kanaler, men nu bliver det tilgængelig på alle kanaler i Fuldpakken. Næste skridt er ifølge YouSee en ”Sidste døgn”-funktion, hvor alle programmer fra det seneste døgn kan ses, og ambitionen er at lancere dette i 2011.

Endeligt nævner YouSee, at der er en opdatering på vej til HDTV-boksen, som blandt andet introducerer serie-optagelser og giver mulighed for at få adgang til de mange interaktive tjenester, som f.eks. YouSee Cinema, via en trådløs Wi-Fi dongle.

TV og PC-verdenen konvergerer

YouSee har øjnene på den nye forskydning der sker på markedet, hvor Tv-producenterne nu begynder at udbyde indhold over internettet direkte på fladskærmene. Vi så senest dette på IFA 2010, hvor samtlige fladskærms producenter talte meget om internet-videoindhold og Smart Tv.

YouSee har allerede deres Web-Tv, som adm. direktør Niels Breining beskriver som en ”kanon succes”. Her kan man se sine Tv-kanaler fra ens Tv-pakke direkte på PC-skærmen rundt omkring i huset.

YouSee Web-tv
YouSee Web-Tv


På den måde mener YouSee at have løst udfordringen med TV til PC, hvorimod PC til TV-udfordringen stadig skal knækkes. Uden der er sat konkrete detaljer på taler YouSee her om f.eks. at integrere en App/Widget direkte i fladskærmsproducenternes internet-tjenester. Der tales også om at gøre det samme på spilkonsoller, så der kan lejes film via disse.

YouSee betragter overgangen med indhold via internettet som en faktor, der vil revolutionere Tv-markedet, men Niels Breining mener samtidig, at tidshorisonten er 4-5 år, før de store forskydninger sker.

Á la carte Tv

Til sidste faldt snakken på á la carte-Tv, hvor man selv kan sammensætte sine Tv-pakker. Helt á la carte bliver det dog ikke, og YouSee vil i stedet bygge oven på deres Grundpakke.

Det skal forståes sådan, at det er en forudsætning, at kunden har YouSees Grundpakke, hvor der herfra kan tilføjes ekstra kanaler fra tre forskellige priskategorier, der vil ligge mellem 10-40 kroner.

Udfordringerne består i rettighederne hos Tv-stationerne og de økonomiske aspekter. Det bliver ikke en fuld á la carte-løsning, men en flydende overgang, der nærmere skal betragtes som en evolution frem for revolution. Alt dette arbejder YouSee intensivt på, men forventer ikke at have noget konkret klar før tidligst foråret 2011.

Endeligt annoncerer YouSee små prisstigninger fra 1. januar 2011, som primært begrundes med højere udgifter til især sports-rettighederne.
 • Grundpakken stiger 23 kroner til 189 kr./md.
 • Mellempakken stiger 10 kroner til 309 kr./md.
 • Fuldpakken stiger 12 kroner til 409 kr./md.

  Læs mere om flere af de nye tiltag fra YouSee på www.yousee.dk • Flere nyheder

  Microsoft xCloud

  Apple: Tjenester som Stadia & xCloud ikke velkomne på iOS/tvOS

  07 Aug 2020 | Rasmus Larsen |
  Onkel Reje

  Google slettede DR-børneapp: "Helt på månen", siger Kulturministeren

  06 Aug 2020 | Rasmus Larsen |
  Mulan

  'Mulan' rykkes fra biografen til Disney+

  05 Aug 2020 | Rasmus Larsen |
  Samsung Serif TV

  Samsung lancerer opgraderet Serif TV i nye farver

  04 Aug 2020 | Rasmus Larsen |
  Panasonic HZ2000

  Panasonic lancerer med HZ2000 nyt flagskibs OLED TV

  31 Jul 2020 | Rasmus Larsen |
  Speed film

  Viaplay: Film speedes op fordi det er "laveste fællesnævner"

  31 Jul 2020 | Rasmus Larsen |
  Greyhound

  'Greyhound' har givet Apple blod på tanden

  30 Jul 2020 | Rasmus Larsen |
  TV sluk

  Tv-kanaler atter på retræte efter corona-opsving

  30 Jul 2020 | Rasmus Larsen |