Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonApple iTV på onsdag? - FlatpanelsDK

Apple iTV på onsdag?

27 Aug 2010 | Rasmus Larsen |

Apple har indkaldt til pressemøde med kort varsel på onsdag d. 1. september. Traditionen tro lancerer Apple nye iPod hver september, men der er måske også et endnu mere interessant produkt på programmet: næste generation af den såkaldte Apple TV, der angiveligt skal hedde iTV.

Næste generation af Apple TV hedder måske iTV

Apple lancerede i sin tid Apple TV-enheden med store forventninger, og Steve Jobs håbede på, at den kunne skabe et lige så stort marked som Apples Mac computere. Det skete ikke – formentligt fordi den blot var en forlængelse af iTunes, der kunne tilsluttes fladskærmen. Apple har inviteret til internationalt pressemøde på onsdag d. 1. september. Her forventes Apple først og fremmest at lancere deres nye iPod Touch, men der har den seneste tid floreret ekstremt massive rygter omkring næste generation af Apples TV-løsning, der angiveligt skal hedde iTV, og som skal kunne tilsluttes fladskærmen. Rygterne peger i flere retninger, og som altid holder Apple kortene tæt på kroppen. Både New York Times og Bloomberg har dog været ude med mere eller mindre bekræftede informationer fra ”interne kilder”. Andre kilder har været ude og kalde iTV for den næste revolution, mens andre har nedtonet lanceringen og blot kalder den en forlængelse af den nuværende boks.

Invitationen til Apple 1. september-event
Invitationen til Apples 1. september-event

Billedet som er printet på invitationen der er sendt ud til journalister forestiller en guitar med et Apple-logo som hul, og indikerer således nærmere nye iPods (med henvisning til musik), end en ny Apple TV-boks, men rygterne og henvisninger til en Apple iTV-boks har været så kraftige i den seneste tid, at det hvert fald er sikkert, at der er et eller andet på vej fra den sprudlende Californiske elektronikproducent.

Vil gøre op med nuværende Tv-marked

En ting er dog sikker, og det er, at Apple vil prøve at gøre op med den nuværende konstellation for Tv-udbydere, ligesom Google også ønsker at gøre det med deres allerede-annoncerede Google TV. I stedet for, at vi skal have serveret en programoversigt på visse tidspunkter af døgnet, og modtage tv-serier der ofte er et år forsinket i forhold til den amerikanske visning, vil Apple og Google gøre film, serier og tv-indhold tilgængeligt for seeren, når og hvor denne måtte ønske det. På den måde vil Tv-markedet gå fra et Push-marked, hvor indholdet bliver presset ud til forbrugeren, til et Pull-marked, hvor seeren selv ”hiver” det videoindhold som der ønskes at ses – og derved også kun betaler for det indhold der ønskes.

Apple iTV – fabrikeret billede, kilde: Engadget.com
Apple iTV – fabrikeret billede, kilde: Engadget.com

Hvis rygterne taler sandt, så vil Apple tilbyde en løsning, der gør det muligt at leje et afsnit fra en tv-serie i 24-48 timer for blot 99 cent – godt og vel 6 danske kroner (bekræftet uafhængigt af både New York Times og Bloomberg). Hertil vil der blive tilføjet film og andet videoindhold med varierende priser. Alt skal streames fra internettet og på den måde får man øjeblikkelig adgang til indhold, så snart det lægges ud i netværket – meget ligesom iTunes i dag fungerer med musik i á la carte form.

Apps, Apps og atter Apps

Kilder peger på, at den nye Tv-boks fra Apple skal baseret på samme styresystem som iPod Touch, iPhone og iPad, og det vil altså også betyde introduktionen af Apps.


Billede fra introduktionen af den første Apple TV

Apps er små programmer, som kan hentes ind på enheden og som giver adgang til forskellige ting. Apps kan spænde over alt lige fra spil til videotjenester til nyhedsmedier. På den måde får Apple iTV også med et trylleslag adgang til en lang række af de allerede eksisterende Apps, der også kan gøre den til en form for spillekonsol. På den tekniske side forlyder det, at Apple iTV skal baseres på samme hardware som iPhone 4, der således også har power nok til at levere video og spil i forholdsvis pæn kvalitet. Endeligt forlyder det, at iPod, iPhone og iPad skal fungere som fjernbetjening til enheden, og sidstnævnte skal forlænges som et interaktivt element, hvor man også kan hente ekstra indformation og se billederne fra andre kamera-vinkler mens udsendelsen kører på fladskærmen.


Apple fladskærm indenfor 2-4 år?

Endeligt peges der på, at dette er skridtet til en fladskærm fra Apple, som kilder mener skal lanceres indenfor 2-4 år.

Skuffelse er en mulighed

Der er selvfølgelig en mulighed for, at der slet ikke skal præsenteres nogen ny TV-boks fra Apple på denne event, og den er forbeholdt en senere lancering, men der er meget der tyder på, at der er noget på vej meget snart - enten nu, senere i 2010 eller starten af 2011. Vi ser med spænding frem til d. 1. september, hvor du – hvis Apple lancerer iTV – naturligvis kan læse meget mere umiddelbart efter præsentationen her på FlatpanelsDK. Indtil da, så lad os høre din mening om hele denne sag, og produktet som muligvis kan revolutionere Tv-branchen og kan ”change everything - again”. Kilder: Engadget, Appleinsider, New York Times, Bloomberg.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Max afslører priser: Bliver dyrere uden reklamer

19 Apr 2024 |

Sonys 2024-funktioner kommer også til A95L (QD-OLED)

19 Apr 2024 |

'Auto-kalibreret' Prime Video-profil introduceres i Sony TV

19 Apr 2024 |

Første kig: Nintendo retro-spil på Apple TV 4K og TV via AirPlay

19 Apr 2024 |

Danske priser på 2024 Sony TV og lydprodukter

18 Apr 2024 |

YouTube vil blokere tredjeparts apps som SmartTube & NewPipe

18 Apr 2024 |