Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonGorilla glas skal gøre fladskærme mere hårdfør - FlatpanelsDK

Gorilla glas skal gøre fladskærme mere hårdfør

09 Aug 2010 | Rasmus Larsen |

Flere og flere fladskærme vil i fremtiden være udstyret med et ekstremt stærk og ridsefrti glas kaldet Gorilla glas. Det skal gøre fladskærmene mere hårdfør, så man undgår skader både i hjemmet og under transport. Hvert fald hvis det står til en amerikansk glasproducent, der leverer til skærmbranchen.

Gorilla glas gør fladskærmen stærkere

Det er virksomheden Corning Incorporated, der fabrikerer glas, keramik og industrimaterialer, som spår Gorilla glas en fremtid for fladskærme. Corning er i dag førende på levering af glas-substrater til produktionen af skærme.

Gorilla glas fra Corning
Gorilla Glas fra Corning

Fladskærme – og i særdeleshed plasma – kan i dag knække, ridses og beskadiges både i hjemmet og under transport. Med Gorilla glas kan man gøre fladskærmene stærkere og ridsefri. Samtidig er Gorilla glas så stærkt, at det også kan give andre designkonstruktioner, f.eks. med skærme, hvor glasset går helt ud til kanterne uden at blive skrøbeligt.. Gorilla glas anvendes allerede i skærmene på visse håndholdte enheder såsom den nye Dell Streak og Motorola Droid X. Corning udtaler, at de allerede har fået de to første kunder i skærmindustrien, som vil prøve kræfter med Gorilla glas, og Corning forventer, at de første fladskærme med Gorilla glas kan være på markedet i 2011.

Gorilla glas er 3 gange stærkere

Corning proklamerer, at Gorilla glas er 3 gange stærkere end glasset, som typisk anvendes i sodavandsglas. Det betyder ikke blot bedre holdbarhed, men også, at man kan lave tyndere og lettere glasplader, som i sidste ende kan reducere omkostningerne (selvom Gorilla glas som udgangspunkt er dyrere).

”Gorilla
Gorilla glas i Dell Streak

Corning har sat en fabrik op i Japan, der skal producere Gorilla glas til de mange japanske og koreanske panelproducenter, som findes i Asien. En analytiker fra DisplaySearch vurderer, at anvendelsen af Gorilla glas vil tilføje mellem 30-60 US dollars til den endelige pris på fladskærmen i starten. Læs mere om Gorilla glas hos Corning her.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Max afslører priser: Bliver dyrere uden reklamer

19 Apr 2024 |

Sonys 2024-funktioner kommer også til A95L (QD-OLED)

19 Apr 2024 |

'Auto-kalibreret' Prime Video-profil introduceres i Sony TV

19 Apr 2024 |

Første kig: Nintendo retro-spil på Apple TV 4K og TV via AirPlay

19 Apr 2024 |

Danske priser på 2024 Sony TV og lydprodukter

18 Apr 2024 |

YouTube vil blokere tredjeparts apps som SmartTube & NewPipe

18 Apr 2024 |