Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSvenskerne får 9 HD kanaler med DVB-T2 - FlatpanelsDK

Svenskerne får 9 HD kanaler med DVB-T2

04 Aug 2010 | Rasmus Larsen |

Der har i den seneste tid været talt om DVB-T2, som arvtager til DVB-T der blev åbnet i forbindelse med den digitale overgang d. 1. november 2009. Sverige går nu over til DVB-T2 og det giver svenskerne 9 HD-kanaler, som kan hives ned med hus- eller stueantenne. Danmark er stadig bagefter.

Vores store HDTV tema kører. I denne uge bringer vi nyheder, tests og artikler omkring HDTV og kigger nærmere på mulighederne der findes for HDTV og digitalt Tv på det danske marked, samt tester de danske Tv-udbyderes billedkvalitet. Følg vores store HDTV Tema her.


DVB-T2 i Sverige

DVB-T2 er den nye standard for Tv-signaler over hus- og stueantenner, og der har senest været en del debat om hvorvidt Danmark også skal overgå til DVB-T2. Danmark gik over til DVB-T (DVB-T1) d. 1. november 2009 i forbindelse med den digitale overgang. Det gav os 1 HD-kanal i form af DR HD.


DVB-T2 åbner i Sverige


Svenskerne er foran os, og de åbner nu for DVB-T2. Det giver svenskerne adgang til 9 HD-kanaler på det landsdækkende antenne-net. Det er kanalerne Canal+ HD Mix, Kanal 5 HD, MTVN HD, National Geographic Channel HD, TV3 HD, TV4 HD og Viasat Sport HD, samt SVTs to nye SVT1 HD og SVT2 HD.

Svenskerne kan på den måde se frem til langt bedre billedkvalitet end vi danskere får på vores antenne-net. Hvis svenskerne vil have gavn af de nye muligheder med DVB-T2 kræver det dog samtidig, at de køber enten en DVB-T2 separat boks eller en fladskærm med indbygget DVB-T2 tuner.

Sagem DTR 94250
Det kan være du snart skal udskifte din digitale boks igen


DVB-T2 i Danmark vil kræve nye fladskærme

Hvis Danmark indfører DVB-T2 vil det også kræve nye bokse eller fladskærme. Boksene der blev solgt i forbindelse med den digitale overgang 1. november 2010 fungerer ikke til DVB-T2 - heller ikke selvom de understøtter mpeg4.

Der er endnu ikke besluttet noget omkring DVB-T2 på dansk grund, men der spekuleres i om det skal ske i forbindelse med næste digitale overgang, som er planlagt til 2012.

Svenskerne melder, at de åbner DVB-T2 og de 9 nye HD-kanaler til efteråret 2010.

Følg også debatten omkring DVB-T2 i forummet her: Er DVB-T2 en god idé?

Kilde: Digitalt.tv.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

25 Apr 2024 |

1 million har oprettet login på DRTV

25 Apr 2024 |

Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

25 Apr 2024 |

Nye EU-regler tvinger producenten til at reparere efter garantien

24 Apr 2024 |

Sonys gratis-kanaler med reklamer klar på LG TV i Danmark

24 Apr 2024 |

Max-rabatkunder beholder 4K lidt længere

24 Apr 2024 |