Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSharp: 100 GB Blu-ray og 2 første BDXL afspillere - FlatpanelsDK

Sharp: 100 GB Blu-ray og 2 første BDXL afspillere

20 Jul 2010 | Rasmus Larsen |

Sharp har pæsenteret de to første BDXL afspillere og kan annoncere, at de har skabt en Blu-ray-disk med plads til 100 GB – eller 2-4 gange så meget som på typiske Blu-ray-skiver.  Sharp er dermed også en af frontløberne for den nye Blu-ray standard kaldet BDXL.

BDXL på 100 GB

Den nye Blu-ray standard skal på sigt erstatte den nuværende, hvis det står til producenterne. Det betyder, at man kan få op til 128 GB på en enkelt Blu-ray skive. Sharps nye Blu-ray-skive er netop blevet udviklet som en skrivbar disk, som brugere selv kan brænde data på. Og den har en kapacitet på hele 100 GB.

BDXL er på vej
Blu-Ray XL er på vej med op til 128 GB

Det er planen, at BDXL i første omgang skal udbredes i professionelle miljø, til f.eks. videoredigering, som kræver store mængder data. Efterfølgende vil producenterne satse mere på BDXL-afspillere til forbrugermarkedet, hvilket Sharp så småt begynder med nu.

Sharp BD-HDW700 og BD-HDW70 BDXL

Sammen med den ny-udviklede 100 GB Blu-ray-skive, har Sharp også annonceret, at de har de to første BDXL afspillere klar til markedet. Det er afspillerne Sharp BD-HDW700 og BD-HDW700.

”Sharp
Sharp BDXL BD-HDW700 Blu-ray

Afspillerne er således de første BDXL afspillere. De kan afspille BDXL skiver med en kapacitet på helt op til 128 GB, men er naturligvis også bagudkompatible med nuværende Blu-ray skiver, DVD samt CD. Afspillerne har også indbygget harddisk, og forskellen mellem Sharp BD-HDW700 og BD-HDW70 ligger i henholdsvis 2TB og 1TB indbyggede harddiske. Afspillerne klarer naturligvis også 3D Blu-ray og understøtter alle de nye HD lydformater. Sharp BD-HDW700 og BD-HDW700 afspillerne bliver i første omgang tilgængelige i Japan fra august. Det forventes at en international lancering vil følge senere. Vi følger naturligvis op mere mere information, såfremt dette er tilfældet. Sharp markerer sig således også som en af de innovative frontløbere i kampen om at udbrede BDXL; den næste generation af Blu-ray standarden. Læs også vores tidligere artikel omkring BDXL standarden her.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Netflix' satsning på live-sport begynder at tage form

29 Mar 2024 |

Apple eksperimenterer med sport i 8K 3D

29 Mar 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Netflix i april

29 Mar 2024 |

Oversigt: Samsung 2024 TV-skærme

28 Mar 2024 |

Læk: Ny hvid Xbox Series X dropper UHD Blu-ray drevet

28 Mar 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Disney+ i april

28 Mar 2024 |