Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonPrint OLED skærme på få minutter – op til 50" - FlatpanelsDK

Print OLED skærme på få minutter – op til 50"

09 Jun 2010 | Rasmus Larsen |

Der har gennem flere år været talt om en produktionsmetode, hvor man ”printer” OLED paneler vha. ink-jet teknologi. Nu har firmaet Dupont nået et gennembrud i print-produktionsmetoden. De har"printet" første 4.3 OLED panel og mener, at de kan printe op til 50” OLED paneler på under 2 minutter.

Print OLED paneler

Det kan lyde som science-fiction, men det er muligt at printe skærm-teknologi vha. en såkaldt ink-jet printmetode. Man har gennem flere år talt om denne produktionsmetode i branchen, og OLED er – ud over en skærmteknologi – også en lys-teknologi, som på sigt forventes at kunne erstatte glødepærer og lysdioder (LED)som belysningskilde.

”
Dupont OLED skærm

Det er firmaet Dupont der nu er kommet tættere produktionen af OLED skærme vha. ink-jet printteknologi. På SID 2010 messen kunne man således fremvise en 4.3 tommer OLED skærm med 480x272 opløsning og en tykkelse på blot 1.5 mm, der produceret vha. printmetoden. Dupont er desuden meget optimistiske efter deres første forsøg har været succesfuldt, og spår, at man på sigt vil kunne ”printe” en 50 tommer OLED skærm på under 2 minutter vha. metoden. Hvornår det lader sig gøre, melder historien ikke noget om.


Print en OLED skærm vha ink-jet teknologi

Printmetoden gør produktionen af OLED effektiv og reducerer omkostningerne betydeligt. Rent funktionelt benyttes en række printhoveder til at printe subpixels i rød, grøn og blå på et substrat (f.eks. glas eller plastik), hvilket kan gøres med meget stor præcision. Det bliver også lettere at skalere op og ned i størrelser på panelet, hvilket kan være svært med nuværende produktionsmetoder. Det kræver blot, at man bygger en større enhed. Der har tidligere været problemer med leveltiden på OLED. Ifølge Dupont kan man forvente en levetid (levetid beregnes som en halvering af lysstyrken fra OLED panelet) på 29.000 timer for den røde OLED pixel, 110.000 timer for den grønne og 34.000 timer for den blå. Det giver ifølge Dupont en forventet levetid på 15 år, hvis man har sit OLED-TV tændt 8 timer dagligt. Der har også blevet præsenteret en lang række andre nyskabende teknologi på SID 2010. Herunder har vi samlet et udsnit: Samsung demonstrerer 19” gennemsigtig OLED LG demonstrerer 84” 3DTV med 4Kx2K opløsning Samsung viser 46” gennemsigtig touch skærm Sonys OLED skærm kan rulles sammen

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

25 Apr 2024 |

1 million har oprettet login på DRTV

25 Apr 2024 |

Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

25 Apr 2024 |

Nye EU-regler tvinger producenten til at reparere efter garantien

24 Apr 2024 |

Sonys gratis-kanaler med reklamer klar på LG TV i Danmark

24 Apr 2024 |

Max-rabatkunder beholder 4K lidt længere

24 Apr 2024 |