Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reason<div class="billede"><img src="billeder/mini-sed.jpg" alt="SED-TV er død"></div>SED-TV er officielt død - FlatpanelsDK SED-TV er dødSED-TV er officielt død">

SED-TV er død
SED-TV er officielt død

25 May 2010 | Rasmus Larsen |

For nogle år tilbage blev SED - sammen med OLED - udnævnt til den helt store konkurrent til LCD og plasma-teknologierne. En række komplikationer forsinkede dog SED og nu har Canon officielt meldt ud, at SED er droppet.

SED teknologien er død

Der blev talt meget om SED (surface cunduction electron emitter display) for nogle år tilbage, som en ny billedteknologi der ville tage markedet med storm.

Canon SED
SED-TV prototype


Det var i sin tid Toshiba og Canon der havde store planer med at lancere SED-TV, men en retsag omkring patentstridigheder betød, at Toshiba måtte trække sig fra samarbejdet. Canon kæmpede videre, men i dag har Canon officielt meldt ud, at de har droppet planerne om at føre SED-TV til markedet.

Canon vandt ellers i 2008 retsagen og tog herefter SED-TV planerne op igen.

Ifølge Canon er beslutningen truffet på baggrund af, at omkostningerne for SED-TV ikke kan bringes langt nok ned, og at SED er blevet forsinket for meget. Med SED lovede Canon ellers bedre billedegenskaber end både LCD og plasma, men i mellemtiden er der naturligvis også sket forbedringer på de to nuværende teknologier.

Der er mulighed for at SED sælges fra til en ny spiller, men det synes meget usandsynligt. Der forskes stadig i FED teknologien, som er en pendant til SED. Det er Sony der taler for FED. Den seneste udmelding omkring FED teknologien skete i midten af 2008, og det synes efterhånden også meget usandsynligt at FED finder vej til markedet.Flere nyheder

Sonys nye LCD TV for 2021 er landet

22 Jun 2021 |

Interview: Netflix deler nyeste planer for Norden

22 Jun 2021 |

4K-databasen: Indiana Jones, Spartacus, Shrek, Godzilla, Snatch m.fl.

21 Jun 2021 |

Hisense træder ind i Danmark med nye 43-75" TV – senere OLED

21 Jun 2021 |

Test: Apple TV 4K 2021

18 Jun 2021 |

Disney forbigår igen biograferne med ny Pixar-film i dag

18 Jun 2021 |