Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reason<div class="billede"><img src="billeder/mini-oled4.jpg"></div>Mini-OLED med høj opløsning - FlatpanelsDK Mini-OLED med høj opløsning">

Mini-OLED med høj opløsning

02 Dec 2008 | Rasmus Larsen |

To franske firmaer har udviklet et imponerende OLED panel. Skærmen er i sig selv ganske beskeden med sin lille profil på blot 0,38 tommer, men bedriften består i, at man har været i stand til at få 873x500 pixels ind på dette areal.

Det er den franske OLED specialist Microoled og det franske forskningsfirma CEA-Léti, som hører under CEA, der har lavet OLED micro-skærmen. Man forestiller sig integration i f.eks. digitale kameraer, håndholdte enheder eller videobriller, som placeres meget tæt på øjet.

Strømforbruget på det 0,38 tommer OLED panel er angiveligt også væsentlig mindre end man hidtil har været i stand til at opnå. Ifølge CEA-Léti og Microoled er det 4 gange mindre end hidtidige produkter, hvilket gør det til en ideel skærm for mobile løsninger, hvor strømforbruget er vigtigt.

Mikro OLED med høj opløsning
Mikro OLED med høj opløsning


For at skabe en så stor pixeltæthed har man skulle overkomme en række tekniske udfordringer, som CEA-Léti og Microoled dog ikke ønsker at komme nærmere ind på. Det nævnes, at pixeltætheden er 2-4 gange større end på traditionelle højtopløselige skærme i dag.
Man forventer dels at kunne overføre bedriften til større skærme, dels at kunne markedsføre nuværende produkt engang til næste år.

Selve OLED delen er baseret på OLED teknologi fra Thomson og CEA.

OLED teknologien betragtes som den næste store ting indenfor skærmteknologi. Der kan blandt andet laves papirtynde skærme og billedkvaliteten kan forbedres med højere kontrast, perfekte betragtningsvinkler og væsentlig hurtigere responstid.
Læs mere om OLED her: Panelteknologier

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Oversigt: Samsung 2024 TV-skærme

28 Mar 2024 |

Læk: Ny hvid Xbox Series X dropper UHD Blu-ray drevet

28 Mar 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Disney+ i april

28 Mar 2024 |

Sony søsætter satsning på gratis-kanaler med reklamer i Danmark

28 Mar 2024 |

Philips Hue får dybere integration med Samsung TV

27 Mar 2024 |

Amazon Prime Video skal sende Premier League hver lørdag i Danmark

27 Mar 2024 |