Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonPanasonic indsender forslag til 3D Blu-Ray - FlatpanelsDK

Panasonic indsender forslag til 3D Blu-Ray

28 Nov 2008 | Rasmus Larsen |

Panasonic er tidligt ude og indsender nu det første formelle forslag til Blu-Ray Association (BDA) angående en standard til at gengive 3D fra Blu-Ray skiver.

Ønsket om at kunne præsentere 3D billeder i hjemmet har været aktuelt i mange år, og der har endnu ikke været noget gennembrud. Normalt deles 3D teknologien op i to underkategorier, hvor man i den ene benytter skærmbriller og den anden får præsenteret 3D billederne uden brugen af briller. Panasonics teknologi kræver brugen af 3D briller.

Panasonics 3D
Panasonic 3D, billede lånt af 3DS


Teknologien er baseret på HD billeder i opløsningen 1920x1080, hvor billeddata deles op i to kanaler; en til venstre øje og en til højre øje. Ved at basere billedet på mpeg4 standarden, kan man holde det ekstra behov for kapacitet nede, og fra Panasonics side siger man, at 3D data sagtens kan lade sig gøre på en Blu-Ray skive.
Man forventer at billeddataene blot vil fylde 1.5 gange mere. Kanalen til højre øje vil nemlig blot indeholde de data, som er anderledes fra kanalen med data for det venstre øje.

Panasonic argumenterer, at man med sin tidlige anmodning forhåbentlig kan forhindre en eventuel formatkrig.

I samme ombæring er der desuden fremlagt et forslag fra HDMI standardens side om at inkorporere understøttelse for 3D billeder. Også her overvejer Panasonics at søge om at få deres 3D teknologien godkendt, som den officielle standard.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

SkyShowtime er i dag blevet både billigere og dyrere

23 Apr 2024 |

Meta åbner Horizon OS for andre headset-producenter

23 Apr 2024 |

Viaplay: Reklamepakke og ny indsats mod kontodeling til sommer

23 Apr 2024 |

Apple tæt på globale rettigheder til FIFAs nye fodbold-VM for klubber

23 Apr 2024 |

Sportsanalytiker: Usikkert om Europa League gør en forskel for Disney+

22 Apr 2024 |

Ny type OLED går i masseproduktion i december 2024

22 Apr 2024 |