Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonDanskerne nægter højere licensbetaling - FlatpanelsDK

Danskerne nægter højere licensbetaling

25 Sep 2008 | Rasmus Larsen |

Det er nok ingen overraskelse, at danskerne ikke vil betale mere til tv/medielicensen, der for ikke så længe siden blev hævet til 2190 kroner årligt. Samtidig omfatter den nu alle der har et en computer/mobiltelefon med internetadgang, Tv eller en PDA. 
Børsen har i samarbejde med Greens Analyseinstitut lavet en undersøgelse omkring licens og tilfredsheden med den eksisterende ordning. Undersøgelsen viser primært modstand mod medielicensen.

Undersøgelsen viser, at 89 % af danskerne afviser, at de vil betale mere i licens. Undersøgelsen viser også, at 45 % mener, at den skal sættes ned, mens 44 % af befolkningen mener, at den skal fastholdes på 2190 kr.

Kenneth Plummer
Kenneth Plummer, DR, foto: Bjarne Bergius Hermansen

Politisk er der dog heller ikke støtte til at hæve licensen, selvom DR i øjeblikket er presset økonomisk og mener, at den bedste løsning vil være at hæve medielicensbetalingen. DRs ledelse lægger heller ikke skjul på, at man gerne så mere velvilje fra politisk side, om finansiering af DRs aktiviteter. Det afviser Henriette Kjær, de konservatives medieordfører, dog. - ”Vi kunne ikke drømme om at hæve licensen. Vi er godt klar over, at velviljen til at bidrage med flere penge ikke er der” siger de konservatives medieordfører, Henriette Kjær. Der blev samtidig diskuteret om licensstrukturen var truet, men heller ikke her forventes der ændringer fra politisk side. - ”Jeg mener ikke, at licenssystemet er truet. Alternativet til licensen er jo mere betalings-TV. Det er ikke alt TV, der kan finansieres af reklamer,” siger Henriette Kjær, til Børsen. Kilde: Børsen

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

SkyShowtime er i dag blevet både billigere og dyrere

23 Apr 2024 |

Meta åbner Horizon OS for andre headset-producenter

23 Apr 2024 |

Viaplay: Reklamepakke og ny indsats mod kontodeling til sommer

23 Apr 2024 |

Apple tæt på globale rettigheder til FIFAs nye fodbold-VM for klubber

23 Apr 2024 |

Sportsanalytiker: Usikkert om Europa League gør en forskel for Disney+

22 Apr 2024 |

Ny type OLED går i masseproduktion i december 2024

22 Apr 2024 |