Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reason<div class="billede"><img src="billeder/mini-sonyex1.jpg"></div>IFA 2008: Sony klar med EX1 billedramme Tv - FlatpanelsDK IFA 2008: Sony klar med EX1 billedramme Tv">

IFA 2008: Sony klar med EX1 billedramme Tv

04 Sep 2008 | Rasmus Larsen |

IFA 2008 er en af verdens største elektronikmesser og Flatpanels er i disse dage taget til Berlin, Tyskland, for at følge IFA messen på tæt hold. IFA messen benyttes blandt andet til at præsentere og lancere nyheder indenfor produkter, teknologier, trends mm.
Flatpanels har derfor oprettet en separat IFA temaside, hvor vi bringer alle nyhederne fra den gigantiske Berlin messe. Find temasiden her: IFA 2008 tema


Du husker måske lanceringen af Sony E serie, der var de første billedramme Tv fra elektronikgiganten. En integreret Picture Frame mode kunne forvandle Tv’et til en billedramme, når det ikke blev brugt til at se film på. Sony har nu en opdateret udgave i støbeskeen kaldet EX1.

EX1 er den naturlige efterfølger til E serien, og kommer blandt andet med nyheder i form af 100 Hz og trådløs HD overførsel.

Sony EX1
Sony EX1


Designet har ændret sig en smule i forhold til sidste generation af E serien, men den overordnede filosofi er dog intakt. Man har holdt fast i den hvide ramme, som skiller Tv’et ud fra mængden, men linjerne er lidt skarpere og mere veldefinerede. Man kan desuden vælge mellem en sort eller sølv kant yderst omkring rammen.

Ligesom den nye W serie, har EX1 også fået integreret Sonys Motionflow + 100 Hz system, der skal sikre flydende gengivelse af billedet ved hurtige bevægelser. Herudover nævnes et Full HD panel for alle skærmstørrelserne i EX1 serien, Bravia Engine 2 billedkredsløb og understøttelse af 1080p24 signaler.


Sony EX1 trådløs sender


Sony forsøger sig også med trådløst HD i EX1 serien. For første gang har man integreret en modtager enhed, så Tv’ene kan modtage signalerne trådløst. Input tilsluttes således i en separat boks (ses på billedet herover), som medfølger, når man køber EX1. Denne boks kan f.eks. gemmes væk i skabet, og det eneste kabel man skal tilslutte selve Tv’et, er strømkablet.

Det er den såkaldte WHDI teknologi, der anvendes. På den måde kan man slippe for HDMI kablerne og overføre billede og lyd trådløst – direkte ind på Tv’et.

Sony EX1
Sony EX1


Picture Frame Mode er naturligvis integreret og giver brugeren mulighed for at forvandle Tv’et til en billedramme, når man ikke ser fjernsyn. Du kan f.eks. vise de eksisterende kunstbilleder fra f.eks. Van Gogh eller du kan benytte dine egne malerier eller fotografier.

Endeligt nævner Sony, at EX1 serien kommer med 4 HDMI indgange, samt DVB-T og DVB-C med mpeg4 understøttelse.

Lanceringsdatoen for EX1 serien er endnu ukendt. Det vides dog, at der kommer modeller i 40, 46 og 52 tommer.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

25 Apr 2024 |

1 million har oprettet login på DRTV

25 Apr 2024 |

Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

25 Apr 2024 |

Nye EU-regler tvinger producenten til at reparere efter garantien

24 Apr 2024 |

Sonys gratis-kanaler med reklamer klar på LG TV i Danmark

24 Apr 2024 |

Max-rabatkunder beholder 4K lidt længere

24 Apr 2024 |