Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reason<div class="billede"><img src="billeder/mini-samsungoledifa.jpg"></div>IFA 2008: Samsung demonstrerer OLED på IFA - FlatpanelsDK IFA 2008: Samsung demonstrerer OLED på IFA">

IFA 2008: Samsung demonstrerer OLED på IFA

02 Sep 2008 | Rasmus Larsen |

IFA 2008 er en af verdens største elektronikmesser og Flatpanels er i disse dage taget til Berlin, Tyskland, for at følge IFA messen på tæt hold. IFA messen benyttes blandt andet til at præsentere og lancere nyheder indenfor produkter, teknologier, trends mm.
Flatpanels har derfor oprettet en separat IFA temaside, hvor vi bringer alle nyhederne fra den gigantiske Berlin messe. Find temasiden her: IFA 2008 tema


OLED er det helt store taleemne, specielt efter at Sony har annonceret deres OLED indtog på det Europæiske marked. OLED teknologien har da også yderst positive udsigter og vi ser efterhånden flere og flere konkrete skærme. Samsung viste også OLED-TV på dette års IFA 2008 messe, men de er dog stadig prototyper.

Samsung kunne præsentere OLED i to størrelser; 14 og 31 tommer, som begge er en anelse større end Sonys 11 og 27 tommer OLED-TV. Samsungs er godt nok stadig prototyper og ikke annonceret til forbrugermarkedet, men de er ved at tage form. Sony har netop annonceret, at det lancerer deres 11 tommer OLED-TV på det europæiske marked, og det kan man forestille sig, lægger pres på Samsungs planer for den nye lovende teknologi.

Begge Samsungs OLED-TV ligner da også mere konkrete produkter end nogensinde, og de har også fået specifikationslister.

Herunder ses Samsung 14 tommer OLED-TV med en tykkelse på blot 3 mm. Billedet er fra IFA messen og billedkvaliteten på skærmen er imponerende flot.

Samsung OLED
Samsung OLED-TV


14 tommer udgaven har en opløsning på 1366x768 og har desuden en lysstyrke på 200 cd/m2, der kan peake helt op til 500 cd/m2. Kontrastforholdet angives til 1.000.000:1 og modsat mange af de annoncerede LCD-TV, er der ikke tale om et dynamisk system.

Samsung OLED
Samsung OLED-TV


Samsung nævner desuden, at responstiden er under 0,1 ms.

Samsung præsenterede også deres 31 tommer OLED-TV, der er en anelse tykkere med sit 3.8 mm modul. Det gør den dog ikke mindre imponerende, for ligesom sin lillebror, har OLED-TV’et et imponerende billede.

Samsung OLED
Samsung OLED-TV


Opløsningen er 1920x1080 og lysstyrken er den samme på 200 cd/m2. Kontrasten og responstiden specificeres også til henholdsvis 1.000.000:1 og under 0,1 ms.

Og så kan vi vist godt klare et par billeder mere af vidunderne. Vi kan kun krydse fingre for, at Samsung snart lancerer noget til os europæere, hvilket forhåbentligt kan sætte lidt fut under et OLED marked, der stadig er meget ungt, men som har et enormt potentiale.

Samsung OLED
Samsung OLED-TV



Samsung OLED
Samsung OLED-TV

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

'Dune 2' kan nu købes og lejes i 4K Dolby Vision & Atmos – se priser

16 Apr 2024 |

Bekræftet: Disney+ får Europa League & Conference League i Danmark

16 Apr 2024 |

Streamingforbruget når nye højder Danmark

16 Apr 2024 |

Altibox udmelder store prisstigninger på tv-pakker

16 Apr 2024 |

DTS:X lander på Disney+ i maj med 18 Marvel-film og Queens-koncert

15 Apr 2024 |

Medie: Disney tæt på store fodbold-rettigheder i Danmark

15 Apr 2024 |