Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reason<div class="billede"><img src="billeder/mini-sonyxel1.jpg"></div>Sony investerer 1 milliard i OLED - FlatpanelsDK Sony investerer 1 milliard i OLED">

Sony investerer 1 milliard i OLED

20 Feb 2008 | Rasmus Larsen |

Sony har haft den tykke tegnebog fremme og har skudt 22 milliarder yen – hvad der svarer til 1 milliard kroner - i deres OLED projekt. Investeringen skal sikre OLED og dennes produktion samt hjælpe med at accelerere overgangen til mellem-store og store OLED paneler.

Sony indledte OLED forskningen i 1994 og er siden da kommet langt med den nytænkende panelteknologi. Sony har også vist, at de er længst fremme i udviklingen, med lanceringen af et 11 tommer OLED-TV. Tv’et blev introduceret i december 2007 i Japan og følger inden længe i USA. Modellen hedder XEL-1.

OLED teknologien har blandt andet forcer som et utrolig højt kontrastforhold pga. den meget lave gengivelse af sort. OLED paneler kan også blive blot få millimeter tynde og reducere strømforbruget i forhold til de nuværende teknologier.
Herudover har OLED perfekte betragtningsvinkler.

Highslide JS
Sony XEL-1, OLED-TV


For at gøre et skift til større OLED paneler muligt, vil investeringen først og fremmest gå på yderligere udvikling af produktionsteknologien. Man ønsker at indlede dette projekt i anden halvdel af finansåret, som ender marts 2009.

Af andre forbedringer snakker man blandt andet udvikling af TFT (thin film transistors) og EL (electroluminescent) coating, som skal implementeres i produktionen af OLED senere.

Læs mere om Sony XEL-1 her: CES 2008: Sony OLED til det amerikanske marked
Læs også mere om OLED teknologien her: Panelteknologier - OLED

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

'Dune 2' kan nu købes og lejes i 4K Dolby Vision & Atmos – se priser

16 Apr 2024 |

Bekræftet: Disney+ får Europa League & Conference League i Danmark

16 Apr 2024 |

Streamingforbruget når nye højder Danmark

16 Apr 2024 |

Altibox udmelder store prisstigninger på tv-pakker

16 Apr 2024 |

DTS:X lander på Disney+ i maj med 18 Marvel-film og Queens-koncert

15 Apr 2024 |

Medie: Disney tæt på store fodbold-rettigheder i Danmark

15 Apr 2024 |