Zepto præsentation af Helios d. 19-12-2007

20 Dec 2007 | Rasmus Larsen |

Zepto havde inviteret til pressemøde i den indre by d. 19. december. Stedet var Dansk Design Center (DDC), som er beliggende på H. C. Andersens Boulevard, nærmest klos op af mindevækkende Tivoli, hvor jeg har tilbragt meget tid gennem min levetid.

Presserummet var oplyst naturligt af dagslyset fra højre side, hvor der var en facade af enorme vinduer, som nok ikke almindeligvis kan siges at være fladskærmens bedste ven. Men det afskrækkede ikke Zepto, der havde deres nye designer fladskærm, Zepto Helios, på programmet. Helios har ellers en blank overflade, men refleksionerne var i sandhed minimale; det vender vi dog lige tilbage til senere.

Præsentation stod Zeptos CEO Lasse Frost for. Der var tre overordnede emner; Zepto Helios, Zepto Concept Store og ”det trådløse Tv”.

Highslide JS
Zepto Helios


Zepto havde allerede løftet noget af sløret for deres nye Helios Tv. Filosofien bag Tv’et er et high-end designer Tv, så det var med dén forventning folk gik ind til middagspræsentationen på den kolde december dag.

Highslide JS
Zepto Helios


Da vi kom ind i lokalet, fik vi dog hurtigt bekræftet postulatet, for Zepto havde placeret et større antal Helios Tv på scenen, og de fremstod prangende. Linjerne på Helios er meget enkle og skarpe, men det er vist også noget med, at man siger enkelthed er en kunst?

Highslide JS
Zepto Helios og Lasse Frost


Helios er dog et rigtig flot Tv som vi kunne sidde og skue på nogle minutter før Lasse Frost lagde ud med præsentationen og den officielle lancering.

Highslide JS
Zepto Helios


Første emne på dagsordenen var nemlig Helios. Ordet Helios stammer fra den græske solgud og skal ifølge Zepto understøtte symbolikken ved TV'ets klare farver, kraftfulde teknologi og ”guddommelige design”.

Highslide JS
Zepto Helios


Selve opbygningen af Tv’et er i glas og aluminium. Fra fronten ser man kun den enkle, sorte ramme, som er udført i et blankt look. Nedenunder sidder en smal aluminiums ramme i en lille vinkel ud mod brugeren.

Det er for så vidt Helios i sin enkelthed, men ligesom med Zeptos bærbare, har man selv mulighed for at vælge tillægsprodukter. Disse tillægsprodukter indbefatter blandt andet 2 forskellige stande, højttaleren, usb/memory læser og endeligt et trådløst mediecenter, som jeg dog kommer ind på lidt senere.

Highslide JS
Zepto Helios


Helios vil i første omgang blive lanceret i 2 størrelser. Den mindste udgave vil måle 32 tommer, mens den største model er 40 tommer. Uden at Zepto selv ville gå ind i alle de tekniske detaljer, blev det dog nævnt, at 32 tommer modellen har en opløsning på 1366x768 og 40 tommer modellen har en opløsning på 1920x1080.

Yderst har Zepto monteret en speciel blank coating, som man kalder AOCC (Advanced Optical Contrast Coating). Men på trods af, at den er blank på overfladen, var refleksionerne ganske beskedne i det store oplyste rum.

På bagsiden er der monteret en lodret række dioder, som skal lyse bagvæggen op. Zepto nævnte i denne forbindelse, at de er kalibreret efter 6500 Kelvin for at opnå en effekt af større kontrast i billedet. Dioderne skifter ikke farve, ligesom f.eks. Philips Ambilight.

Highslide JS
Zepto Helios


Alle Helios varianter kommer som standard med 1 DVB-T tuner og 2 analoge tunere. Kabler kan skjules ned gennem foden, så Tv’et også ser nydeligt ud bagfra.

Billedmæssigt har man fra Zeptos side også lagt nogle kræfter i projektet. Man benytter LCD paneler fra henholdsvis Sharp og Samsung (Sharp laver ikke 40 tommer paneler, så det må være 32 tommeren). Alle paneler er A+ Grade, som betyder, at de er stemplet fra panelproducenten, som værende uden pixelfejl, uden ujævnt baggrundslys mm.

Zepto Helios er desuden kalibreret til at vise 6500K fra start af og det vidner også noget om fokus fra Zeptos side. Billedet på skærmene var alle fra HD scener eller højtopløselige billede og det var skam også et rigtig flot billede.

Highslide JS
Zepto Helios


Noget andet meget interessant i præsentationen var den indbyggede mediaplayer, der kan vælges som tilvalgsmodul. Den er baseret på en Windows platform, og er derfor ret åben over for mange formater, så lad os prøve at kigge lidt nærmere på den.

Kort sagt fungerer det ved, at du har en PC i hjemmet, hvor din musik, dine billeder og dine film ligger på. Denne computer kan naturligvis også være tilsluttet en digital tuner og internet services i form af Tv, radio osv. Alt dette kan så distribueres trådløst til Tv’ets mediaplayer og naturligvis styres nemt og bekvemt vha. Tv’et fjernbetjening.

Highslide JS
Zepto Helios


Det betyder, at man slipper for kabler og faktisk får en løsning, der kan distribuere alverdens media rundt i huset – også hvis man har flere Helios Tv i hjemmet.

Løsningen er udført i samarbejde med Linksys og er baseret på et 300 mbit trådløst netværk. Det betyder samtidig, at selv store og datakrævede HD medier kan sendes trådløst i ukomprimeret format.

En yderligere funktion er tilvalgsmodulet, der gør det muligt at indsætte USB sticks og hukommelseskort direkte i Tv’et. Det er f.eks. praktisk hvis man skal vise venner og familie feriebillederne.

Highslide JS
Zepto Helios


Endeligt kunne Zepto præsentere deres planer for en kommende Zepto Concept Store. Det er endnu sparsomt med detaljer omkring butikken, men som jeg kunne forstå det, skal den opføres i København. Lanceringen vil ske i starten af 2008.

Visionen er, at Zepto Concept Store dels skal sælge bærbare computere fra Zepto, men i større grad fokusere på at få vist Zeptos Tv frem til interesserede købere. På sigt er det desuden meningen, at der skal opføres flere Concept Stores – både indenfor landets grænser, men også udenfor.

Highslide JS
Zepto Helios


Alt i alt har Zepto spændende udsigter. De er allerede så småt i gang med at gøre Tv til et af deres kerneområder, og det er selvfølgelig noget vi følger her på Flatpanels. Med Helios og Zview serierne, indbefatter porteføljen nu Tv i flere forskellige størrelser og kvaliteter. Zview serien får desuden et designløft i 42 tommer, ligesom planer for mindre modeller også kort kom på tale.

I samme ombæring spurgte jeg ind til planerne om lancering af større Helios modeller, men der foreligger endnu ingen konkrete planer for dette ifølge Lasse Frost.

Helios-seriens priser og lancering:
40”: Vejledende pris 22.995,- (introduktionspris 19.995,-)
32”: Vejledende pris 17.995,- (introduktionspris 15.995,-)

32” findes allerede i salg på www.zepto.dk. 40” kan købes fra januar 2008.Flere nyheder

Dado Valentic

Video: Hvordan Hollywood-film farvegraderes i HDR & SDR

22 Feb 2019 | Rasmus Larsen |
YouSee

YouSee: 200.000 har valgt 'Bland Selv' - flere tjenester i 2019

21 Feb 2019 | Rasmus Larsen |
Samsung Galaxy Fold

Bøjelige skærme er kommet for at forme fremtiden

21 Feb 2019 | Rasmus Larsen |
Netflix Marvel

Netflix afslutter samarbejde med Disneys Marvel, dropper alle tv-serier

21 Feb 2019 | Rasmus Larsen |
Toonix

Tjenesten Toonix til børn lanceret i Danmark - koster 39 kr/md.

19 Feb 2019 | Rasmus Larsen |
Apple Thunderbolt monitor

Apple rygtes på vej med 32" 6K monitor med miniLED-bagbelysning

19 Feb 2019 | Rasmus Larsen |
Panasonic GZ1000 OLED

Panasonic fordobler antal OLED TV i 2019, alle med HDR10+, Dolby Vision & Atmos

18 Feb 2019 | Rasmus Larsen |
Panasonic HTB900

Panasonics nye soundbarer har Dolby Atmos & DTS:X

18 Feb 2019 | Rasmus Larsen |