Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonKanal 5 bliver den første danske HD-kanal - FlatpanelsDK

Kanal 5 bliver den første danske HD-kanal

09 Nov 2007 | Kanal 5 |

Som den første danske tv-kanal vil Kanal 5 fra nytår udsende en særlig HD-version af kanalen. SBS bliver dermed den første af de fire store tv-stationer, der sætter handling bag målsætningen om at levere tv i højere kvalitet til seerne.  Kanalen giver samtidig de danske seere, som har investeret i en HD fladskærm, noget at bruge den til. 

Kanal 5 i HD erstatter ikke den traditionelle Kanal 5, men der er tale om en samsendingskanal, som bliver en tilvalgskanal for de seere, der ønsker en ekstra god tv-oplevelse. 

- ”På rekordtid har Kanal 5 etableret sig som en af de førende kommercielle underholdningskanaler. Med Kanal 5 i HD kan vi ikke blot levere fem-stjernet underholdning, men også fem-stjernet billedkvalitet. Kanal 5 i HD vil nemlig bringe oplevelsen af digital underholdning i hjemmet op på et højere niveau ved at kombinere enestående billedkvalitet og detaljer i 16:9-format”, siger Henrik Ravn, adm. dir. for SBS TV, der udover Kanal 5 også tæller tv-kanalerne Kanal 4, The Voice TV og SBS NET, samt nettv-platformen nutv.dk. 

Highslide JS
Kanal 5 HD logo

Navnet på HD-kanalen bliver Kanal 5 HD, der som udgangspunkt vil vise alle nye film og serier i ægte HD-kvalitet. De programmer, der ikke er lavet i HD, vil blive opskaleret, så seerne her vil opleve en forbedret billedkvalitet. Egenproduktioner vil også på sigt blive vist i HD – blandt andet vil Kanal 5’s store comedy-satsning, Comedy Kuren, med Henrik Bruhn og Anders Matthesen i 2008 få tv-premiere som den første danske programserie nogensinde i HD. I første omgang vil Kanal 5 HD blive distribueret af både YouSee (TDC Kabel TV) og Canal Digital, der ser kanalen som et tilbud til de af deres kunder, som ønsker en ny og bedre tv-oplevelse.

Highslide JS
Kanal 5, Henrik Ravn

- ”Vi oplever en stor interesse hos seere og distributører for at skabe HD-kanaler, hvor tv-oplevelsen bliver endnu større. Vi har presset på for at få kanalen i luften så hurtigt som muligt og glæder os over at være den første som sætter ord bag handlingen om at levere en dansk HD-kanal til seerne”, afslutter Henrik Ravn. På Kanal 5 HD vil der i løbet af 2008 bl.a. blive vist følgende serier og film i HD: Film: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban Ocean's Twelve The Last Samurai The Terminal Pirates of the Carribean: The Curse of the Black Pearl Meet the Fockers Alexander Serier: CSI CSI: Miami CSI: New York Criminal Minds Numb3rs Praktisk information om Kanal 5 HD: - Kanal 5 HD sender i HD 1080i/50 - Kanaler der ikke produceres i HD, opskaleres til den høje opløsning fra de traditionelle SD signaler - Ægte HD udsendelser vil primært blive sendt i prime time - Sendes i mpeg-4 ved høj bitrate - Mulighed for surround lyd - Kanal 5s logo vises ved opskaleret SD indhold, og kun ved ægte HD indhold vises Kanal 5 HD logoet. Fakta HDTV HDTV betyder High Definition TV (høj opløsnings tv). HD giver en fantastisk billedkvalitet – langt bedre end det vi kender fra normalt tv (SD TV) i Danmark. Billederne er krystalklare og farverne er dybe og gengiver alle nuancer. Der findes to HD-formater, hvor forskellen er opløsningen på skærmen. I det ene format (HD 1080i) har fjernsynet 1080 vandrette linjer, der opdateres som traditionel tv – altså ved at kun halvdelen af skærmens linjer opdateres, hver gang billedet opdateres. I det andet format (HD 720p) har fjernsynet 720 vandrette linjer, der opdateres på fuldstændig samme tid, hver gang billedet opdateres. For at kunne modtage HDTV skal to ting være på plads. 1) Tv-distributøren skal sende tv i HD-kvalitet. 2) Modtageudstyr skal kunne modtage og gengive HDTV-signal. Ifølge brancheforeningen (Branchen Forbrugerelektronik) BFE’s Gallup-undersøgelse var der i begyndelsen af 2006 en halv million fladskærme, der var HD Ready. I løbet af 2007 forventer BFE, at der sælges ca. en halv million nye HD Ready fladskærme og også næste år har BFE forventninger om yderligere en halv million solgte skærme som vil være HD Ready. BFE regner med, at der er i alt er 5,3 millioner tv-apparater i Danmark. - Kanal 5’s pressemeddelelse, red

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Danske priser på 2024 Sony TV og lydprodukter

18 Apr 2024 |

YouTube vil blokere tredjeparts apps som SmartTube & NewPipe

18 Apr 2024 |

Eksklusivt første kig: Sonys nye 2024 miniLED LCD og OLED TV

17 Apr 2024 |

Sony vender blikket mod 4000 nits som næste skridt for HDR

17 Apr 2024 |

Første lyt: Sonys 2024 Bravia Theatre soundbarer, 360-lydsystem

17 Apr 2024 |

DR melder om succes med nyt DRTV-arkivtilbud

17 Apr 2024 |