Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reason<div class="billede"><img src="billeder/mini-panasonicpz700.jpg"></div>Panasonic pressemøde 20. september - FlatpanelsDK Panasonic pressemøde 20. september">

Panasonic pressemøde 20. september

24 Sep 2007 | Rasmus Larsen |

Flatpanels var d. 20. september inviteret af Panasonic til at komme ind og kigge lidt på nye modeller indenfor Tv, kamera, GPS og Blu-Ray under fine og hyggelige omgivelser på Hotel Adina i København.

Vi kigger her nærmere på Tv produkterne, og snakker lidt om både nuværende og kommende modeller. Panasonic har også en ny Blu-Ray afspiller på trapperne, men den kommer der mere om i en nyhed inden længe.

Præsentationen af Tv var ved Panasonics norske Product Manager, og man startede med at komme lidt ind på LCD og plasma diskussionen. Det er ikke nogen hemmelighed, at Panasonic fortsat investerer mange penge og tid i plasma teknologien, og at succesen bestemt er der. Panasonic er faktisk blandt de få plasma producenter, som virkelig har liv i salget og profitten, drevet frem af deres populære 70 serie, og tidligere 60 og 50 serierne.

Panasonic er dog samtidig engageret i LCD markedet, og senest er idéen om at introducere en 37 tommer LCD skærm blevet luftet. Det er skabt debat omkring Panasonics fremtidige engagement, ledt alene af den faktor, at 37 tommer segmentet hidtil har været i plasmaens tegn. Panasonic bekræftede på pressemødet denne 37” LCD skærm til det danske marked, og kom derefter helt uhenledt ind på en diskussion omkring de spekulationer, der har rejst sig i forbindelse med denne satsning.

Highslide JS
Panasonics PZ70 serie


Beslutningen er nemlig ikke taget på baggrund af LCD/Plasma problematikken, men udspringer fra ønsket om at kunne tilbyde Full HD skærme i lavere størrelser end den nuværende 42 tommer i PZ70/PZ700 serien.
Man betegnede hos Panasonic således skærmen som et element, der dels udvider LCD porteføljen, men også fungerer som en forlængelse af PZ70/PZ700 Full HD serierne. Af samme årsag introduceres 37 tommer Full HD LCD-TV’et i samme design som PZ70, og selv om billedkvaliteten nok ikke når samme højde, fungerer det altså nærmere som en udvidelse af en samlet Tv produktportefølje end kun en udvidelse af LCD produktporteføljen.

Konvergensen med to teknologier der nu overlapper i størrelse, kan virke lidt forvirrende i forhold til strategien hos Panasonic, men man var dog hurtig til at klarificere strategien: Panasonic har på nuværende tidspunkt ingen planer om at udvide LCD produkter til over 37 tommer. En 42 tommer er således ikke planlagt, for man satser stadig i høj grad på plasma skærmene da man stadig mener de leverer bedre billedkvalitet.

Plasma vil også have det primære fokus i fremtiden hos Panasonic og porteføljen af skærme skal udvides yderligere.

Highslide JS
Panasonics PZ70 serie


Panasonic snakkede kort om gamle kendinge som PX70/PV70, som er arvtagerne fra de populære PV60/PA60/PV60 skærme. PX70 serien er nok kendt af de fleste som en utrolig god performance/pris skærm, hvilket man da bestemt heller ikke kan tage fra den.
Lige over PX70 serien, finder man PX700 serien, som er identisk hvad angår billede, men har udbygget højttalersystem, en HDMI indgang mere og en bedre refleksbehandlet overflade på panelet.

Under PX70 serien ligger så den forholdsvis nye PX7 serie, som er lidt mere skrabet. For at undgå fremtidig forvirring, så har PX7 serien indbyggede højttalere.

Highslide JS
Panasonics PZ70 serie


På den mere interessante front ligger så PZ70 og PZ700 serierne, som på nuværende tidspunkt er Panasonics topserier. I øjeblikket eksisterer der 42 og 50 tommer modeller i serierne, men inden længe kommer der storebrødre i flere klasser.

Panasonic benyttede nemlig pressemødet til at varsle ankomsten af en 58 tommer PZ700 og en 65 tommer PZ700, hvilke introduceres i henholdsvis september og oktober. Der har længe været snak om 65 tommeren, så den er nok kendt blandt de fleste, mens 58 tommeren nok i sig selv er en nyhed for størstedelen af forbrugerne.

Highslide JS
Panasonic


Panasonic har også haft 65 tommer modeller i de tidligere serier, så rækkefølgen af tommestørrelser er velkendt. Med 58PZ700 håber man dog på at kunne tilbyde en naturlig udfyldning af ”hullet” mellem 50 tommeren og 65 tommeren, for som Panasonic selv sagde, er springet meget stort.

Introduktionen af disse to nye giganter er i mine øjne et meget spændende skridt og samtidig er det en indikator for hvor markedet bevæger sig hen. Man skal nok ikke kigge længere end over på vores amerikanske nabo-kontinent for at finde en del trends, men hvis vi skal forholde os til Europa og Danmark i særdeleshed, så er trenden mod større og større skærme mere synlig end nogensinde.

Highslide JS
Panasonics PZ70 serie


Danskerne er allerede nu på vej mod 50 tommer segmentet efter at have anerkendt, at en 40 eller 42 tommer måske ikke er så stor endda. Skridtet mod større skærme kommer også i takt med at digitaliseringen og HD alderen skrider længere frem. Et digitalt signal og et HD signal er trods alt lettere fordøjeligt for en skærm, og så kan man pludselig tillade sig større skærme før signalet bliver for grimt at se på.
HD alderen er nok også den faktor som i størst grad bidrager til accepten af større skærme i hjemmet. Det kommer ikke mindst af den omstændighed, at HD først kan nydes i sin fulde form på en stor skærm.

For at komme lidt tilbage til Panasonics skærme, så er jeg sikker på, at man fra deres side også har dette forhold for øje. PZ700 serien blev introduceret som en Full HD serie, der samtidig havde gode billedegenskaber. I 58 og 65 tommer kommer de højere opløsninger også mere til sin ret og nu udvider man så til disse større modeller. Det kan kun blive spændende at følge.

Highslide JS
Panasonics PZ70 serie


Efter præsentationen var der rig lejlighed til at kigge og føle lidt. Jeg spurgte i den lejlighed lidt ind til 1080p24 gengivelsen på PZ70 og PZ700 modellerne. Lidt atypisk valgte Panasonic i år at introducere den store PZ700 før PZ70, og det vil således også sige at markedet egentlig havde PZ700 modellerne tilgængelige før PZ70 var helt færdigudviklet.
I tiden mellem PZ70 og PZ700, kom EICTAs ”HD Ready 1080p” mærkning, hvor et af kravene er 1080p24 modtagelse og gengivelse. Selv om mærkningen i sig selv ikke er nogen garanti for et godt billede, vil mange af forbrugerne i den lokale Fona eller Merlin nok alligevel finde mærkningen interessant. Og fra Panasonics side tog man således sagen op til hurtig overvejelse og arbejdede målrettet på at kunne få integreret 1080p24 understøttelse i PZ70 serien, så den kunne introduceres med mærkningen.

Man kan naturligvis undres lidt over, at en producent som Panasonic, der har en god sans for billedkvalitet, ikke vælger at gøre 1080p24 afspilning til en naturlig del af en ny serie. 1080p24 ligger trods alt til højrebenet, men tidsrammen for udviklingen af PZ700 tillod det ikke, som jeg kunne forstå på Panasonic.
Jeg pressede lidt på for at høre om det så kommer i en opdatering af PZ700, hvilket på nuværende tidspunkt ikke er helt klart. Panasonic meldte, at det er muligt, men der er endnu intet officielt at sige i sagen.

Highslide JS
Panasonic LCD (venstre) over for Panasonic Plasma (højre)


Panasonic havde i samme rum en præsentation mellem et af deres 32 tommer LCD-TV og en større plasma skærm. Begge var tilsluttet Panasonics Blu-Ray afspiller; LCD-TV’et med komponent, Plasma Tv’et med HDMI. Signalet der blev sendt var det samme og i samme opløsning.
Formålet var at vise forskelle mellem gengivelsen i praksis. En lidt mere sigende opstilling ville nok have været Panasonics nye 37 tommer LCD-TV og et af deres 37 tommer Plasma Tv, men nok om det.

Highslide JS
Panasonic Blu-Ray


Præsentationen viste dog entydigt, at Panasonics plasma gengav et væsentligt bedre billede overordnet. Der er altid små finesser i gengivelserne, men som helhedsindtryk tror jeg de færreste var i tvivl, og hensigten med præsentationen var nok også at fremhæve plasma. Det er altid lidt unfair at sammenligne på tværs af størrelser, men det ændrer nu ikke på det faktum, at fordelen var til Panasonics plasma.
Panasonic var i øvrigt så venlige at vise os indstillingerne på begge Tv, og begge var indstillet på Standard profilen med en farvetemperatur på normal og ellers forholdsvis urørte indstillinger (herunder skarphed på mellem…).

Vi fik på pressemødet ikke lejlighed til at betragte hverken 58 eller 65 tommeren i PZ700 serien og det var nu engang en skam. Hvis de to nye modeller formår at holde standarden fra de mindre PZ700 og PZ70 modeller, er det nemlig et interessant skridt. Det skal i denne forbindelse bemærkes, at der også findes en 103 tommer, som man blandt andet har stående hos DR, men med en svimlende høj pris, er den nok mindre interessant for langt de fleste forbrugere.

Panasonics nye 37 tommer LCD-TV (37LZD70) i Full HD introduceres til en vejledende salgspris på 15.000 kroner i september. 58PZ700 får en vejledende pris på 55.000 og 65PZ700 får en pris på 79.000. De to PZ700 modeller sendes på markedet i henholdsvis september og oktober.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

25 Apr 2024 |

1 million har oprettet login på DRTV

25 Apr 2024 |

Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

25 Apr 2024 |

Nye EU-regler tvinger producenten til at reparere efter garantien

24 Apr 2024 |

Sonys gratis-kanaler med reklamer klar på LG TV i Danmark

24 Apr 2024 |

Max-rabatkunder beholder 4K lidt længere

24 Apr 2024 |