Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reason<div class="billede"><img src="billeder/mini-usb.jpg"></div>Trådløs signalforbindelse til LCD skærme klar - FlatpanelsDK Trådløs signalforbindelse til LCD skærme klar">

Trådløs signalforbindelse til LCD skærme klar

25 May 2007 | Rasmus Larsen |

Firmaet DisplayLink har præsenteret en ny teknologi, som skal gøre det muligt at sende billedinformation til skærme via USB forbindelsen – og det åbner også op for trådløse forbindelser gennem den nye trådløse USB standard.

Den nye type signalforbindelse blev fremvist på Microsofts WinHEC Developers arrangement. DisplayLink udtalte på messen, at teknologien på nuværende tidspunkt er kompatibel med Windows XP og Vista.

Drivkraften bag den nye USB forbindelse, som skal levere billedet til skærmen, bliver CPU’en i Pc’en. I stedet for at benytte grafikkortet, kan beregningerne nu foretages i CPU’en og sendes gennem USB stikket til skærmen.
Det muliggør også tilslutning af flere monitors - hvis Pc’en vel og mærke er kraftig nok.

Highslide JS
Samsung 940UX


Under ideelle forhold kan man eksempelvis tilslutte op til 6 monitors på 6 forskellige USB porte i computeren.

Arbejdet på den trådløse del af teknologien er endnu ikke helt klar, men det er meningen, at man vil benytte den trådløse USB standard til at overføre signaler til fremtidige skærme, som får integreret det nye system.

Teknologien har dog også sine begrænsninger, og den er ikke beregnet til eksempelvis HD eller spilafvikling, da båndbredden og CPU kræften ikke er tilstrækkelig. Trods det nævner DisplayLink, at man kan køre op til 1600x1200 eller 1680x1050 opløsninger i 32 bit. Også afvikling af DVD film vil foregå problemfrit.

Samsung har allerede fremvist en skærm baseret på det nye USB system. Modellen hedder Samsung 940UX, som du kan læse mere om i vores nyhed fra d. 22. marts: Samsung 940UX tilsluttes med USB

En række andre producenter er ifølge kilder også interesserede i teknologien, herunder Toshiba, Kensington og førnævnte Samsung.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

25 Apr 2024 |

1 million har oprettet login på DRTV

25 Apr 2024 |

Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

25 Apr 2024 |

Nye EU-regler tvinger producenten til at reparere efter garantien

24 Apr 2024 |

Sonys gratis-kanaler med reklamer klar på LG TV i Danmark

24 Apr 2024 |

Max-rabatkunder beholder 4K lidt længere

24 Apr 2024 |