Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonLG pressemøde d. 22 marts - FlatpanelsDK

LG pressemøde d. 22 marts

26 Mar 2007 | Rasmus Larsen |

LG afholdte d. 22. marts et pressemøde, hvor man tog fokus på en af LGs kernekompetencer; design. I anledningen havde man en helt speciel gæst på programmet, nemlig Matt Ryan, som er designchef for LGs designcenter i Milano.
På pressemødet tog man dog også fokus på den lidt mere produktorienterede del af LG, herunder LGs nye LCD-TV og den nye meget spændende kombiafspiller BH100, der kan håndtere både Blu-Ray og HD-DVD.

Lad os lægge lidt ud med LG og design. LG er efterhånden kendt som en af de førende producenter på markedet, og med et bredt spekter af produkter, der dækker alt fra hvidevarer til konsumentelektronik, er designafdelingen under LG en virkelig omfattende virksomhed.

”Highslide
Matt Ryan


Man havde i anledning af presseeventen fået lov at hive Matt Ryan hjem fra hans hjemby i Milano til at holde et indlæg om opbygningen af LGs designafdeling og design generelt. Matt Ryan er født i Irland, hvor han første gang fik arbejde under LG. Han er senere flyttet til Milano for nu at være designchef under den afdeling der bliver kaldt DDM (Digital Display & Media).

LG lægger heller ikke skjul på, at design er en af kernekompetencerne og noget man også vil satse på fremover.

”Highslide
Matt Ryan


Processen fra idé til udførsel er ofte en langvarig proces, hvor de forskellige afdelinger i verden arbejder tæt sammen. Ifølge Matt Ryan er lokalisationerne for designcentrene også en vigtig del af designudviklingen, da de er placeret i vigtige design- og trendområder, hvor man henter inspiration fra f.eks. tøjtrends, biltrends mm. Ud over designcentret i Milano, har LG også afdelinger i New York, Tokyo, Beijing og New Delhi.

Selve designenheden er delt op i 5 designerteams, der hver varetager forskellige produktgrupper. Disse designteams beskæftiger i alt over 500 ansatte.

LG førte blandt andet snakken om design over på deres nye LCD-TV og den nye BH100, HD-DVD og Blu-Ray afspiller.

Hvis vi starter med at kigge på LCD-TV, så har LG delt deres LCD-TV serier op i tre hovedgrupper, ligesom mange andre producenter. Der er entry-level, mid-end og high-end produkter.

”Highslide
LG LCD-TV


LG lod præsentationen dreje om to punkter: design og billedkvalitet.
På designsiden er et af LGs vigtige punkter skærmenes tykkelse. Man har fra LGs side sat et stort arbejde i at minimere tykkelsen på skærmene, så fladskærmene bliver tyndere end nogensinde. Du kan se et billede af en af mellemklassemodellerne herunder.

”Highslide
LG LCD-TV


Og en af de tyndeste modeller:

”Highslide
LG LCD-TVLad os bevæge os lidt videre.

”Highslide
LG LCD-TV


Resten af designet er naturligvis også i fokus, og overordnet har LG satset på det helt sorte og blanke look, som mange producenter anvender.

”Highslide
LG LCD-TV


LG snakkede videre og kom lidt ind på hvorfor man satser som man gør på nuværende tidspunkt. Ifølge LG ser den nærmeste fremtid fra deres siden ud således:

”Highslide
LG LCD-TV


Man satser mere på Full HD – også i de lidt lavere segmenter. Det skyldes både fremtiden for HD signaler, men også fordi LG mener, at Full HD er en gavn selv for PAL og DVD signaler, blandt andet pga. skaleringsforholdet og pixeltætheden (mindre lysudslip).

”Highslide
LG LCD-TV


Man drejede også præsentationen ind på LEDs, som LG dog ikke vil satse på lige nu. Omkostningerne er stadig for høje og de mest basale installationer af LEDs i Tv giver ikke meget højere farveunderstøttelse end de såkaldte wide color gamut lamper, der i bund og grund er en variant af de velkendte CCFL enheder, der bruges til at oplyse stort set alle LCD paneler i dag.

”Highslide
LG LCD-TV


LG afviser dog ikke brugen af LEDs, for den åbner også op for andre muligheder, men som jeg forstod det, er det ikke noget vi kommer til at se i den nærmeste fremtid fra LG.

Lad os prøve at kigge nærmere på LGs nye Blu-Ray og HD-DVD kombiafspiller, BH100.

For BH100 afspilleren, nævnede LG en vejledende pris på 1500 Euro, hvilket svarer til cirka 11250 danske kroner. LG har dog tidligere meldt ud, at prisen bliver 14.995 på det danske marked. Afspilleren kommer på markedet i løbet af april.

”Highslide
LG BH100


LG BH100 er en af LGs store produkter dette år, hvor man prøver at give forbrugeren en mulighed for at være på forkant med fremtiden, og ikke nødvendigvis vælge en ”side”. Men selv om LG lancerer denne multiafspiller, lægger de dog ikke skjul på, at LG er en af tilhængerne af Blu-Ray formatet.

”Highslide
LG BH100


Afspilleren understøtter som sagt begge formater, men der mangler dog den interaktive del af HD-DVD formatet, som kaldes HDi. Den interaktive del i Blu-Ray formatet understøttes.
Derudover understøtter BH100 mange af de samme funktioner, som de to formater tillader. Herunder blandt andet de nye lydformater Dolby TrueHD og DTS-HD.

”Highslide
LG BH100


BH100 kan ydermere opskalere dine gamle DVD skiver til 1080i opløsning med den indbyggede scaler. HDMI udgangen tilbyder også 1080p / 24 Hz output.

LG fokuserede ikke rigtig på deres mobiltelefoner, monitors eller andre produktsegmenter, men herunder får du alligevel et billede med mange af LGs nyeste skærme.

”Highslide
LG LCD-TVFremtiden og nutiden for LG er bestemt værd at bemærke. De har efterhånden flere spændende produkter, og selv om fokus ofte ligger på designet for deres konsumentelektronik, så giver mange af produkterne faktisk ganske god funktionalitet og fin billedkvalitet.

Under præsentationen blev der vist HD klip på alle Tv og det var en nydelse at observere det fine billede på mange af skærmene.Flere nyheder

Paramount+ streamer egne film i forkert format: "Vi undersøger det"

07 May 2021 |

Deloitte-rapport: Forbrugerne vandt streaming-krigen

07 May 2021 |

Sony 2021 OLED TV nu i handlen

06 May 2021 |

Infuse 7 frigivet til Apple TV, macOS & iOS med nyt design

06 May 2021 |

Loewe gør comeback i Norden

06 May 2021 |

Netflix's første danske film, 'Kærlighed for voksne', kommer også på TV 2

06 May 2021 |