Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reason<div class="billede"><img src="billeder/mini-sed.jpg"></div>Toshiba trækker sig fra SED, Canon tager over - FlatpanelsDK Toshiba trækker sig fra SED, Canon tager over">

Toshiba trækker sig fra SED, Canon tager over

15 Jan 2007 | Rasmus Larsen |

Vi beskrev d. 3. januar, at Canon og Toshiba var løbet ind i patentstridigheder i udviklingen af SED teknologien. Firmaet Nano Proprietary Inc. besidder nemlig en grundlæggende patent for SED, som de i sin tid kun har givet Canon tilladelse til at bruge. Joint Venture enheden mellem Canon og Toshiba har således været imod de oprindelige aftaler for patentbrugen. Læs mere i nyheden her:  SED i patentstridigheder 

Hele episoden har nu taget en overraskende drejning efter stillingtagen til patentstridigheden. Udfaldet er blevet, at Toshiba trækker sig ud af SED udviklingen, og Canon opkøber alle udestående aktier, som Toshiba besidder.


55 tommer SED protoype


Det betyder imidlertid også, at SED bliver et datterselskab, som ejes alene af Canon. Det nye ejerskab træder i kraft d. 29. januar 2007.

Canon nævner, at beslutningen også er taget med henblik på ikke at forsinke lanceringen af SED Tv yderligere. Som det ser ud lige nu regner Canon med at lancere det første SED TV i Japan i fjerde kvartal af 2007.
Canon nævner dog, at masseproduktionen til resten af markedet er sat til revurdering.

Hvad angår Toshiba, vil den tidligere chef for SED afdelingen, Kazunoru Dukuma træde af for Toshiba, men blive ansat af Canon for at fortsætte arbejdet på SED teknologien. Teknikkerne der har arbejdet på SED beholder også deres job. De som har været tilknyttet Toshiba, lånes ud til Canon.

Læs meget mere om SED teknologien her: Panelteknologier


Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Disney-direktør fremlægger plan for fysiske skiver, med dramatisk plottwist

01 Apr 2023 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Netflix i april

31 Mar 2023 |

Netflix's reklame-abonnement virker nu også på Apple TV

30 Mar 2023 |

Oversigt: Sony 2023 TV

30 Mar 2023 |

Fejlbehæftet HDMI 2.1 chip i receivere forhindrer også QMS i at virke

30 Mar 2023 |

Apple arbejder på 'Multi-View' PiP-funktion til Apple TV appen

29 Mar 2023 |