Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reason<div class="billede"><img src="billeder/mini-sed.jpg"></div>SED i patentstridigheder - FlatpanelsDK SED i patentstridigheder">

SED i patentstridigheder

03 Jan 2007 | Rasmus Larsen |

Canon og Toshiba er løbet med hovedet mod muren endnu en gang, hvilket har ledt til en yderligere komplikation af hele SED (Surface-conduction Electron-emitter Display) produktionen.

Canon og Toshiba er i disse dage ved at opføre en SED produktionsfabrik i Hyogo, men firmaet Nano-Proprietary Inc. har blandet sig. Nano Proprietary Inc. besidder nemlig en patent vedrørende SED, som de i sin tid godkendte til brug for Canons udvikling af teknologien. Nano Proprietary Inc. mener imidlertid, at brugen i joint venture afdelingen mellem Canon og Toshiba ikke er lovlig, hvilket de nu også har fået rettens ord for.


Canon har efterfølgende forsøgt at få SED afdelingen, og joint venture virksomheden, anerkendt som et datterselskab til Canon, men uden held. Hovedargumentet var, at Canon ejer en aktie mere end Toshiba, men retten vurderer, at Toshiba har for stor indflydelse til at anerkende joint venture enheden som et datterselskab.

Canon og Toshiba sidder i øjeblikket i samråd for at finde en løsning på problemet. De to mest sandsynlige udfald bliver et større ejerskab til Canon eller en løsning, hvor Toshiba skal betale royalties til Nano Proprietary Inc. for hvert panel.

Der er ikke forlydender om, hvor meget det har udsat SED produktionen.

Læs mere om SED teknologien her: Panelteknologier

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

25 Apr 2024 |

1 million har oprettet login på DRTV

25 Apr 2024 |

Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

25 Apr 2024 |

Nye EU-regler tvinger producenten til at reparere efter garantien

24 Apr 2024 |

Sonys gratis-kanaler med reklamer klar på LG TV i Danmark

24 Apr 2024 |

Max-rabatkunder beholder 4K lidt længere

24 Apr 2024 |