Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reason<div class="billede"><img src="billeder/mini-sed55inch.jpg"></div>Toshiba viser 55 tommer SED Tv - FlatpanelsDK Toshiba viser 55 tommer SED Tv">

Toshiba viser 55 tommer SED Tv

09 Oct 2006 | Rasmus Larsen |

På den japanske messe Ceatec kunne Toshiba fremvise en af de kommende SED (Surface-Conduction Electron-Emitter) Tv. Modellen var en 55 tommer stor prototype.

SED teknologien er af Toshiba og Canon spået til at overtage markedsandele fra både plasma-Tv og LCD-TV pga. den overlegne billedkvalitet. SED fungerer rent grundlæggende efter de samme principper, som vores konventionelle CRT apparater. I stedet for elektronkanoner, som på CRT billedrør, er hver enkelt pixel nu konstrueret som en såkaldte carbon nanotube. Det vil altså sige, at i stedet for at have tre overordnede elektronkanoner, har man nu en for hver pixel.


Lanceringen af SED er blevet udskudt flere gange. Problemerne har først og fremmest været produktionsaspekter og distribueringsaspekter. Det er Canon og Toshiba der står bag teknologien og på nuværende tidspunkt har de sat lanceringen til slutningen af 2007, hvor 55 tommer modellen også skal lanceres.
Til den tid lover man imidlertid også, at der kan produceres 65.000 paneler om måneden,

Markedsanalytikere mener, at SED kan stå overfor en svær periode efter at være blevet udskudt så mange gange. Ikke mindst LCD panelernes fortsatte prisfald kan vanskeliggøre rentabiliteten af hele SED projektet.

Toshiba nævner i forbindelse med messen, at prisen for 55 tommeren, bliver forholdsvis høj ved lanceringen.

Læs mere om SED teknologien her: Panelteknologier - SED

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Nye EU-regler tvinger producenten til at reparere efter garantien

24 Apr 2024 |

Sonys gratis-kanaler med reklamer klar på LG TV i Danmark

24 Apr 2024 |

Max-rabatkunder beholder 4K lidt længere

24 Apr 2024 |

SkyShowtime er i dag blevet både billigere og dyrere

23 Apr 2024 |

Meta åbner Horizon OS for andre headset-producenter

23 Apr 2024 |

Viaplay: Reklamepakke og ny indsats mod kontodeling til sommer

23 Apr 2024 |