Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reason<div class="billede"><img src="billeder/mini-auoled.jpg"></div>AUO viser ny LCD panelteknologi frem - FlatpanelsDK AUO viser ny LCD panelteknologi frem">

AUO viser ny LCD panelteknologi frem

18 Jul 2006 | Rasmus Larsen |

AU Optronics er en af de største og mest anerkendte producenter af LCD paneler og ligesom mange af deres konkurrenter, benyttede AUO sig af FPD (Flat panel Display) 2006 messen i Taiwan til at vise en række nye og innovative teknologier frem.

AUO havde fokus på 4 hovedområder, som skal forbedre gengivelsen af billeder på HD paneler til Tv. De 4 hovedområder hed: A-MVA panelet, Stimulated Pulsed Driving (SPD), LEDs og AUOs Image Processing teknologi.

A-MVA:
MVA teknologien har AUO bygget sine LCD paneler over i mange år efterhånden. Den nyeste videreudvikling har AUO valgt at kalde A-MVA (Advanced-MVA) og hertil følger en række forbedringer i forhold til AUOs tidligere P-MVA (Premium-MVA) paneler.


Med A-MVA har man tilføjet flere domæner, som det kaldes, inde i cellerne med de flydende krystaller. Flere domæner betyder simpelt, at man har delt cellerne op i flere og mindre dele. Dette skal optimere blandt andet betragtningsvinklerne, og er tidligere set i Samsung S-PVA paneler, hvor man også forbedrede betragtningsvinklerne i forhold til de tidligere PVA paneler.

Et af de største problemer ved at dele cellerne med de flydende krystaller op, er at opnå samme billedkvalitet, som med mindre omdeling af cellerne. Det har AUO angiveligt opnået og kan derfor præsentere A-MVA panelet, som har bedre betragtningsvinkler end traditionelle MVA paneler og de tidligere P-MVA paneler.

Med A-MVA panelet har man også været i stand til at opnå et højere kontrastforhold end tidligere. AUO specificerer det nu til 1200:1 og betragtningsvinklerne har man angivet til 178 grader – lige så højt specificeret som på S-PVA og S-IPS panelerne.


A-MVA panelerne forventes at udskifte de nuværende P-MVA paneler i størrelser fra 32 til 42 tommer løbende.

Stimulated Pulsed Driving (SPD):

SPD teknologien er kort sagt scanning backlights. Hvis du ikke er bekendt med scanning backlights endnu, så kan det nævnes, at man anvender en speciel type baggrundsbelysning, som blinker ved en forudbestemt frekvens. Ved at blinke meget hurtigt kan man ophæve den såkaldte Sampling-and-Hold effekt, som er medvirkende til at der fortsat er slør på selv de hurtigste skærme.

Scanning backlight er også det som Philips ClearLCD system bygger over.

AUO lover blandt andet responstider på ned til 4 ms med SPD teknologien, og angiver ydermere, at teknologien kan integreres i både 1366x768 og 1920x1080 paneler.

LED:
Du har sikkert allerede hørt tale om LEDs, de små lysdioder, som kan levere en høj lysstyrke. Flere producenter har allerede vist prototyper af LED baserede LCD skærme frem, og du kan blandt andet se mere i vores messerapport fra CeBIT her: CeBIT messerapport del 1


AUO angiver blandt andet, at deres LED baggrundsbelysning kan levere en farveunderstøttelse på 105 % af NTSC spektret, hvor nuværende baggrundsbelysninger på LCD paneler kan levere en farveunderstøttelse på 72 % af NTSC spektret.

Andre fordele ved LEDs er konstant lysstyrke, lav spænding, at de kan bidrage til lavere responstid og så er de endda miljøvenlige.

Image Processing Technology:

AUO vil I fremtiden integrere en let form for billedbehandling i deres paneler. Denne teknologi skal blandt andet være med til at forebygge afvigelser i gråtoner og farver. Teknologien kan også dynamisk ændre en række værdier i forhold til input signalet, herunder operere med dynamisk kontrast og en dynamisk styring af baggrundsbelysningen – ligesom det ses på en række nuværende LCD-TV.

AUOs formand mener, at disse 4 hovedelementer skal være med til at forbedre AUOs position på LCD-TV markedet og sikre endnu bedre paneler i fremtiden. De er blandt andet en vigtig del af AUOs kommende 1920x1080 paneler.

De fire teknologier tiltrak stor interesse på FPD messen og AUO udmærkede sig blandt andet ved deres grundige præsentationer af teknologierne. Med disse teknologier markerer AUO også, at de er med helt i toppen hvad LCD teknologien angår.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

SkyShowtime er i dag blevet både billigere og dyrere

23 Apr 2024 |

Meta åbner Horizon OS for andre headset-producenter

23 Apr 2024 |

Viaplay: Reklamepakke og ny indsats mod kontodeling til sommer

23 Apr 2024 |

Apple tæt på globale rettigheder til FIFAs nye fodbold-VM for klubber

23 Apr 2024 |

Sportsanalytiker: Usikkert om Europa League gør en forskel for Disney+

22 Apr 2024 |

Ny type OLED går i masseproduktion i december 2024

22 Apr 2024 |