Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonAndroid TV vs. Google TV: Forskelle og TV-modeller - FlatpanelsDK

Android TV vs. Google TV: Forskelle og TV-modeller

17 May 2022 | Rasmus Larsen |

Google og partnere skifter fra Android TV til Google TV i både TV-skærme og bokse, men hvori består forskellene? Her er en guide sammen med en opdateret liste over TV-modeller.

Android TV er TV-versionen af Googles Android operativsystem. Det har en brugerflade, som er designet til husets store skærm og styring ved hjælp af fjernbetjening.

Google TV er hvad selskabet kalder en "experience", der bygger ovenpå Android TV. Google TV er stadig baseret på Android (typisk Android 10 eller 11), men det har redesignet brugerflade med større fokus på kuratering af indhold og personlige anbefalinger direkte på hjemmeskærmen. Navigationen er opdelt i faner øverst på skærmen.

De samme apps, inkl. Amazon, Apple TV-appen, DRTV, Disney+, HBO Max, Netflix, TV 2 Play og Viaplay, og spil er tilgængelige på Google TV som på Android TV, idet begge er koblet op på samme TV-udgave af Google Play-butikken – mobil-apps findes ikke i butikken og kan udelukkende sideloades. Visse nye funktioner er eksklusive til Google TV såsom brugerprofiler og personlige 'Se senere'-lister.


Ny Android TV (venstre) og Google TV (højre)

Android TV med Google TV-funktioner

TV-producenter såsom Sony og TCL er allerede overgået til Google TV i nyere skærme, mens andre TV-producenter såsom Philips og Xiaomi stadig bruger Android TV i 2022. Android TV-enheder kan ikke nødvendigvis opdateres til Google TV-brugerfladen, men her kommer den forvirrende del: Android TV har via en opdatering, som er blevet presset igennem uden systemopdatering, fået en Google TV-lignende brugerflade med reduceret funktionalitet (se venstre billede ovenfor). Google har sagt, at Google TV med tiden helt vil erstatte Android TV som det officielle navn og branding. Google TV viser i brugerfladen flere annoncer end Android TV. Visse Google TV-funktioner er ikke nået til Europa endnu.
Android TVGoogle TV
StyresystemAndroidAndroid
BrugerfladeApp-rækkerFaner & personlige anbefalinger
App-butikGoogle Play butik (TV)Google Play butik (TV)
Chromecast indbygget
Google Assistant
Reklamer i brugerflade(flere)
Brugerprofiler(kommer snart)
Børneprofiler(kommer snart)
Personlig Se senere-liste
Google Stadia
Ambient Mode(flere funktioner i USA)
Match billedfrekvensKommer i Android 12Kommer i Android 12
Live TVSupporteretDedikeret live-TV fane (i USA)
Smartphone-styringGoogle Home appGoogle Home og Google TV app
4K HDR support(afhænger af enheden)(afhænger af enheden)
Dolby Vision & Atmos support(afhænger af enheden)(afhænger af enheden)
Flatpanels

Liste: TV-modeller

Her er en opdateret liste over TV-modeller, som kører enten Android TV eller Google TV. Data trækkes fra TV-databasen og opdateres automatisk, når nye TV-modeller lanceres, så du kan bogmærke siden til fremtidig brug. Klik på en hvilken som helst TV-model for at åbne produktsiden i TV-databasen, hvor der findes mere information og specifikationer. Udover TV-modellerne nedenfor kan Android TV og Google TV findes i medieafspillere såsom nyeste Chromecast, Nvidia Shield og set-top-bokse fra tv-distributører (disse bokse har anden brugerflade).
Filtrér efter:
Mærke:Flere fokusartikler

Kan YouSee Play betale sig?

23 Sep 2022 |

Første kig: 240Hz OLED, 97" 4K OLED og LG Flex

16 Sep 2022 |

Første indtryk: Bang & Olufsen Beosound Theatre

13 Sep 2022 |

Stor, større, størst på IFA 2022: 97" OLED, 98" LCD og microLED TV

07 Sep 2022 |

Usmart TV: Forsvindende apps og flygtige platforme – opdateret

05 Aug 2022 |

Abonnements-festen var vild – nu er den slut

05 Jul 2022 |