Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonApple TV: Bedste spil fra Apple Arcade & App Store - FlatpanelsDK

Apple TV: Bedste spil fra Apple Arcade & App Store

12 Jun 2020 | Flatpanels |

Apple TV tager taktfaste skridt mod at blive en 'rigtig' spilkonsol. Her er vores favoritspil til TV-skærmen fra Apple Arcade-tjenesten og app-butikken på tvOS.
Opdateret 14.10.2020: Listen med de bedste spil på Arcade er opdateret med The Last Campfire, Little Orpheus og Creaks, som alle er lanceret siden artiklen blev publiceret.

Bedste Apple Arcade-spil

Arcade er Apples abonnementstjeneste til spil. Den koster 39 kr/md. efter en gratis prøveperiode. Ved at tilslutte en spilcontroller som Sonys DualShock 4, Microsofts Xbox One controller eller en MFI-godkendt Bluetooth-controller á la Nimbus Steelseries, kan du komme i gang med spille. Læs også: Apple TV's vej mod at blive en rigtig spilkonsol I skrivende stund tæller spilkataloget på Arcade over 100 titler og der udkommer hver fredag et nyt spil eller nye baner/udvidelser til eksisterende spil. Nogle af spillene kendes fra PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch og PC, mens andre er eksklusive eller har deres udspring i mobil-verdenen. Herunder de bedste Arcade-spil til Apple TV, efter vores opfattelse. Vi har desuden angivet til hvilke andre konsoller og TV-platforme spillene findes.

1. Sayonara Wild Hearts

Vores foreløbige favorit på Arcade og vi har faktisk svært ved at få armene ned. Det er et originalt koncept, en slags kombination af musikvideo og spil. Det er fedt, svært og nærmest psykedelisk. Det sætter samtidig en fed streg under Apple TV som spilkonsol. Samme spil er netop udgivet på PS4 og Nintendo Switch. Sayonara er udviklet af svenske Simogo, der også står bag det fantastiske Year Walk, og udgivet af Annapurna, der står bag Journey og Flower. Det bør spilles på husets TV-skærm med god lyd pga. det fede lydspor. Sayonara Wild Hearts findes også på PS4, Xbox One, Nintendo Switch og Steam.

2. The Last Campfire

The Last Campfire er et bedårende adventure-spil, både visuelt og historiemæssigt, om håb og mening med tilværelsen. Det drives frem af en overordnet fortælling, men man kan frit udforske omgivelserne. Det egner sig til både børn og voksne, alene eller sammen. Lydsiden er rigtig god; særligt fortæller-stemmen, som er med til at skabe en særlig stemning. Først senere i spillet begynder historien at binde sig sammen og slutningen sætter det hele i et perspektiv, så man lige må tænke en ekstra gang. Højt anbefalet. The Last Campfire findes også på PS4, Xbox One, Nintendo Switch, Epic og Steam.

3. Creaks

Hvis du kan lide Machinarium eller Samorost, så vil du nok også kunne lide Creaks fra Amanita Design. Med studiets helt unikke grafiske udtryk og stemning indtager man rollen som en dreng, der finder en utrolig verden under sit værelse. Det er et uhyggeligt puzzle-spil, hvor man skal løse gåder i en labyrint af værelser og gangstier, suppleret af bl.a. nogle unikke fugle-karakterer i verdenen. Det er håndtegnet kunst, når man bevæger sig igennem den herlige verden, og lydsiden er rigtig god. Creaks findes også på PS4, Xbox One, Nintendo Switch og Steam.

4. Little Orpheus

Fra udviklerne bag Dear Esther og Everybody's Gone to Rapture findes nu Little Orpheus om Ivan Ivanovich, der i 60'ernes Sovjet forsvinder ind i jordens kerne sammen med atombomben Little Orpheus. Det lyder skørt og det er nok bedste karakteristik af spillet, der er humoristisk og meget fantasifuldt. På sin færd besøger Ivan til de mest fantastiske steder i jordens indre, og historien hele bæres frem af visuelt imponerende og varierende scener. Spillet er meget nemt, men tilpas langt. Det skal spilles for historien, grafikken og humoren. Little Orpheus er foreløbigt eksklusivt til Apple Arcade.

5. Stela

Til det ældre publikum findes Stela, som er et 2.5-dimensions spil i stil med danske Limbo og Inside - og måske lidt for meget inspireret heraf. Man vågner forvirret og forvildet i en skræmmende verden, hvor man må flygte for at overleve. Lydsporet løfter spillet og er med til at gøre det til en fed og stemningsfyldt oplevelse, som er svær at lægge fra sig igen. Grafisk er det også noget af det bedste, vi har set på Arcade - og et af de spil der optager mest plads. Desværre er Stela ikke så langt. Stela findes også på Xbox One, Nintendo Switch og Steam.

6. Inmost

Vi var tæt på at lægge Inmost fra os efter de indledende øvelser, men hvor er vi glade for, at vi gav det 20 min. Derefter blev vi fuldstændig draget ind i hvad der til at starte med ligner kedelig pixelgrafik, men som man hurtigt finder ud af mere er et genrevalg - og sågar smukt til tider - kombineret med moderne elementer, herunder lydsporet, som er virkelig stærkt. Spillet er enormt stemningsfyldt og til tider rørende. Inmost er virkelig overset og det kan kraftigt anbefales - dog ikke til de yngre. Inmost er også på vej til Nintendo Switch og Steam.

7. Rayman Mini

Er du vokset op med spilkonsoller, så husker du nok Rayman. Det er i sine moderne udgivelser stadig fantastisk sjovt. Der fandtes allerede Rayman Adventures til Apple TV, men det er sovset ind i in-app køb. Rayman Mini er et spil i samme stil og et af de spil, som man efter vores mening bør downloade med det samme, hvis man tilmelder sig Arcade. Der er super underholdning, som gradvist bliver meget sværere og mere tosset. Det er i øvrigt udviklet af Ubisoft, som næppe kræver den store introduktion. Rayman Mini findes eksklusivt på Apple Arcade.

8. Yaga The Roleplaying Folktale

Et RPG (rollespil), hvor man indtager rollen som Ivan den enhåndede smed, som er plaget af uheld. Man kan vende tilbage til byen for at handle og smede våben før man drager ud i en skør verden fyldt med monster og mærkelige karakterer, for at finde en kone. Lydsporet svinger fra skørt hip-hop til melodisk, hypnotiserende vokal. Sværhedsgraden er tilpas høj, så det er udfordrende. Yaga findes også på PS4, Xbox One, Nintendo Switch og Epic Games.

9. Sneaky Sasquatch

Spillet om bigfoot-figuren, der bor i en nationalpark, har været et kæmpe hit hos de mindste herhjemme. Man starter simpelt med at stjæle mad fra skraldespande og campingpladser, men kan senere i spillet købe huse, biler, ski, golfkøller og andet udstyr. Det er et simpelt men humoristisk spil, hvor man frit kan løbe rundt, men stadig følge en overordnet historie, som åbner for nye dele af verdenen. Der er rigtig mange timers underholdning. En slags GTA for børn. Sneaky Sasquatch findes eksklusivt på Apple Arcade.

10. Skate City

Vi startede Skate City med forhåbning om et nostalgisk gensyn med Tony Hawk-genren. Man skal dog nedtone sine forventninger lidt. Skate City er udviklet af Snowman, der også står bag Alto-spillene og det skinner igennem. Det har fin chill-stemning og flotte omgivelser, når man triller fra venstre mod højre og skal lave tricks. Det virker simpelt i starten, men læringskurven er stejl og det kan være udfordrende, når tricks skal kombineres - også frustrerende. Det er et af de spil, som bør spilles på TV-skærmen med controller, fremfor på mobilskærmen. Skate City findes eksklusivt på Apple Arcade.

11. Oceanhorn 2

Et klassisk 3D-rolle/adventurespil, der lige så godt kunne være udgivet til Nintendo. Det skal spilles på en stor skærm med controller. Det viser i glimt, hvad Apple TV 4K kan på grafiksiden, men omvendt også hvor grafikchippen pt. halter. Det er bygget på Unreal Engine og der er mange timers fin underholdning i en relativt omfangsrig verden. Udviklerne har tydeligvis haft ambitioner om at skabe et spil i større skala end de fleste på Arcade. Oceanhorn 2 findes eksklusivt på Apple Arcade.

12. Speed Demons

Har du leget med minibiler som barn, så er Speed Demons nærmest som at vække minibilerne til live. På kaotiske motorveje ræser man mod andre minibiler, set fra helikopterperspektiv, mens man skal forsøge at navigere fri af trafikken - eller smadre den, afhængigt af banen. Teksten på skærmen er alt for lille og ikke optimeret til TV'et, men alligevel fungerer spillet fint på den store skærm med en controller. Speed Demons findes eksklusivt på Apple Arcade.

Bedste App Store-spil

Vi har valgt at også inkludere spil fra App Store på tvOS, da der naturligvis også udenfor Arcade-tjenesten findes spil til Apple TV, som er værd at kigge på. Her betaler man for spillene enkeltvis. Vi publicerede i midten af 2017 vores første liste over de bedste spil til Apple TV og flere af spillene fremhævet dengang kunne gå igen på denne liste i 2020. Vi har dog i stedet valgt at lave denne 2020-liste som et supplement til 2017-listen.

1. Inside

Vi har ikke været et sekund i tvivl om, at danske Playdeads 2.5D-platformer Inside skulle toppe denne liste. Efter det kom til PS4, Xbox One og PC, blev det udgivet til Apple TV, hvor der er lige så grafisk flot, stemningsfyldt og vanvittigt uhyggeligt. Det har vundet utallige priser fordi det fortjener det og Inside skal spilles på husets store skærm med ordentligt billede og lyd. Kom i gang! Inside findes også på PS4, Xbox One, Nintendo Switch og Steam.

2. Alto's Odyssey

Et snowboardspil i ’endless runner’ kategorien og et ego-spil, som man spiller alene for tidsfordriv. Der er hverken en historie eller mening, men det er udfordrende og man kan løbende opgradere via de mønter, som man indsamler. Det minder meget om første spil i serien, Alto's Adventure, men foregår nu i ørkenen. Alto's Odyssey findes eksklusivt på Apple TV.

3. Lost Echo

Vi spillede i sin tid Lost Echo på iPad og det er sidenhen udgivet til Apple TV med opgraderet 3D-grafik og controller-support. Det er et histore-drevet science-fiction spil i den klassiske adventure-genre, og det kan anbefales til dem, som netop er begejstrede for adventure. Lost Echo findes eksklusivt på Apple TV.

4. Oddmar

Skøre vikinger i Valhalla i klassisk og charmerende platform-stil. Sværhedgraden er tilpas høj og selvom hele konceptet er set før, så er det god underholdning med en flot grafisk præsentation. Oddmar bør spilles på husets største skærm og med spilcontroller. Oddmar findes også på Android TV.

5. Trials Frontier

Du kender måske Trials-serien af motorcykelspil fra PlayStation eller Xbox. Frontier-udgaven er en neddroslet version til mobile platforme, som nu er porteret til Apple TV. Det er 2.5D-grafik, hvor du på motocross skal gennemføre baner, udføre vilde stunts og køre om kap. Det er alt for indsovset i in-app køb, men ellers god underholdning. Trials Frontier findes eksklusivt på Apple TV.

6. Sonic the Hedgehog

Erkendt, der er en stor portion nostalgi forbundet med at sætte Sonic the Hedgehog på listen. Det er den klassiske version fra Sega Mega Drive, dog opgraderet til widescreen, 60fps og med bedre lyd, så der gør sig godt på dit TV. Til Apple TV findes også 2'eren og CD-udgaven. Sonic the Hedgehog findes i flere versioner til mange platforme.
I 2017 efterspurgte vi flere spil, som ville passe godt til Apple TV og dennes begrænsede hardware. Kun en af titlerne har vi fået, nemlig Inside. Foruden mere ambitiøse spil på Arcade, så savner vi fortsat spil, der virker oplagte at få på Apple TV, herunder: Super Mario Run, Limbo, The Walking Dead, The Wolf Among Us, Grim Fandango, Gemini Rue, Yesterday, Samorost 3, Dead Synchronicity, The Inner World, Year Walk, The Journey Down, Brothers: A Tale of Two Sons, Trine-spilserien og Life is Strange.Flere fokusartikler

Første indtryk: TCL's 2022 TV (C935, C835 m.fl.)

22 Jun 2022 |

Første indtryk: VRR-gaming på PlayStation 5

28 Apr 2022 |

Guide: Hvad er HDMI 2.1 VRR og hvilke TV understøtter det?

27 Apr 2022 |

Opgørelse: Biograf-eksklusivitet er skrumpet men danske film holdes i jerngreb

25 Mar 2022 |

Første indtryk: LG 2022 OLED TV (A2, C2, G2, Z2)

22 Mar 2022 |

Hvornår stopper de evige prisstigninger på tv-pakker?

11 Mar 2022 |