Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonGode Apple TV apps til hjemmetræning - FlatpanelsDK

Gode Apple TV apps til hjemmetræning

17 Apr 2020 | Flatpanels (@flatpanelsdk) |

Træning i hjemmet kan være både effektivt og sjovt. Vi har kigget på apps til Apple TV, der byder på visuelle træningspas på husets største skærm.

Hjemmetræning via Apple TV

Nedlukningen af samfundet, herunder træningscentre, under coronakrisen har nødvendiggjort nye rutiner. Det har givet os lejlighed til at søge alternativer via moderne TV-platforme, som byder på mere end mange af os bruger dem til i det daglige. Der har i årevis været trænings-apps til iOS og Android, som har været populære til særligt udendørsaktivitet såsom løb. En pulje apps har fundet vej til Apple TV (tvOS), her med fokus på cirkeltræning, styrke, HIIT, smidighed og yoga. Færre apps har fundet vej Android TV og Smart TV - tjek eventuelt DailyBurn. Adidas Training til Apple TV Mange træningspas kan udføres helt uden udstyr - det afhænger af programmet. Det kræver plads foran TV'et, men en af fordelene er, at man får en visuel oplevelse i stort format, som kan være med til at motivere, særligt hvis man er flere personer foran TV'et samtidig. Apple tvOS har endnu ikke fuld integration med puls- og andre målere i Apple Watch, men rygtet går, at tvOS 14 senere på året sætter mere spot på fitness. Der findes dog metoder til at få Apple Watch integreret i træningen via Apple TV.

Hjemmetræning via Apple TV

Vi har herunder lavet en opsummering af de bedste apps - efter vores opfattelse - til hjemmetræning på Apple TV.
NTC til Apple TV

1. Nike Training Club (NTC)

Vores favorit findes ikke som app til tvOS, men via AirPlay fra iPhone virker den mindst lige så godt på Apple TV som de andre apps. En fordele ved at køre via iOS er, at man får integration med NTC app'en til Apple Watch, så uret måler kalorieforbrænding og generel aktivitet, samtidig med, at ens puls vises i realtid på TV'et. App'en skifter automatisk til næste øvelse, med indbyggede pauser undervejs, så det holder motivationen i top. Man kan også lægge egen musik fra Apple Music / iTunes ind i træningspasset. Det bedste af det hele er, at op imod 200 træningspas i NTC Premium er gratis for tiden.

Pris: Gratis pt. på iOS App Store
Zova til Apple TV

2. Zova

Zova har et udvalg af forskellige typer træningspas, hvis man tegner abonnement (efter en uges gratis prøveperiode). En optagelse af en træner guider dig igennem træningspasset, med underlægningsmusik. Zova kan synkronisere med Zova app'en til Apple Watch, hvilket er en fin tilføjelse, men som nævnt kan tvOS stadig ikke synkronisere direkte med træningssektionen af Apple Watch. Zova henvender sig i sin markedsføring primært til kvinder, men kan sagtens bruges af begge køn - også til fælles træning.

Pris: 45 kr/md. på tvOS App Store
Adidas Training til Apple TV

3. Adidas Training (Runtastic)

Adidas har en træningsapp til Apple TV, som kan installeres gratis til brug med nogle få træningspas. Yderligere træningspas og funktioner kræver månedligt abonnement. Det er en lidt mindre grafisk app end de andre, hvor optagelser af personer guider dig igennem øvelserne. Nogle træningspas skifter automatisk fra øvelse til øvelse efter den angivne varighed for øvelsen, mens andre træningspas kræver, at man manuelt klikker videre til næste øvelse i et træningspas. Det er med udgangspunkt i, at man tager et fastsat antal repetitioner, men det fungerer bare ikke optimalt på et TV - en rem til Apple TV-fjernbetjeningen anbefales.

Pris: 79 kr/md. på tvOS App Store
Asana Rebel til Apple TV

4. Asana Rebel

Asana Rebel app'en promoveres først og fremmest til kvinder og med fokus på yoga, men der i app'en et stort udvalg af træningspas af mange forskellige typer, som kan benyttes af begge køn - sammen eller hver for sig. App'en koster 99 kr/md. så den er bestemt ikke billig, men den fungerer godt på Apple TV med god grafisk præsentation og en del fine funktioner. Der er også en app til Apple Watch og iOS, så et abonnement kan bruges både hjemme og ude.

Pris: 99 kr/md. på tvOS App Store
Vi prøvede desuden Streaks til Apple TV, men vi er ikke fans af tændstiksfigurer som motivationskilde. Herudover prøvede vi Sworkit, som er en betalings-app, men selvom vi kom igennem til træningsprogrammerne, så blev der ikke tegnet abonnement og næste gang app'en blev åbnet var det forfra med oprettelse. Sworkit virker ikke korrekt pt. men har dog potentiale med mange træningspas, herunder også til børn. Vi søgte undervejs også mod YouTube, men en konstant strøm af reklamer, ligegyldige monologer, opfordring til 'like' og skamløs selvpromovering fik os hurtigt til at droppe den idé igen. Del gerne dine erfaringer i kommentarfeltet nedenfor.Flere fokusartikler

Status på Ultra HD Blu-ray

11 May 2021 |

Apple TV 4K (2021) vs. Apple TV 4K (2017) vs. Apple TV HD

23 Apr 2021 |

Interview med Amazon Prime Video: Kig på os en gang til

22 Apr 2021 |

Analyse: Hvem taber, når abonnements-trætheden rammer?

16 Apr 2021 |

Første kig: Samsung's 110" microLED TV

08 Apr 2021 |

Første indtryk: Paramount+ i Apple TV app

25 Mar 2021 |